Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Elérhetetlen a vállalkozóknak telefonkönyvet ígérő kiadó

Makó - Jogi lépéseket tett a Magyar Telefonkönyv Kiadó a cég ellen, amely számlalevelet küld vállalkozásoknak azzal, hogy megjelenteti adataikat az úgynevezett Magyar Telefonkönyvben. A társaság elérhetetlen, a közkézen forgó telefonkönyveket pedig nem ők adják ki.
23 ezer 500 forintot kellene fizetnie Kiss Gábornak azért, hogy benne lehessen a telefonkönyvben – legalábbis a különös levél szerint, amit egy makói kisvállalkozás vezetőjeként a minap kapott kézhez. A levél címe szerint előfizetői szerződés, benne többek között vállalkozásának címe és telefonszáma olvasható – ezek egyébként nyilvánosak. Arra kérik őt a kiszámlázott összeg átutalása mellett, hogy ellenőrizze az adatok helyességét, mert ez fog bekerülni az úgynevezett Magyar Telefonkönyvbe.

Kiss Gábor természetesen egy vasat sem fizetett a cégnek, úgy gondolja ugyanis, hogy átverésről van szó. Ezt sejteti, hogy a feladó Tbf Kft. nevét és székhelyének címét másként írják a céges pecséten, illetve a levél fejlécén, az ügyvezető igazgató aláírása helyén pedig csak egy gyermeteg kézjegy látható. A cég honlapját törölték. A levél kézhez vétele után e-mailt írt nekik, de arra semmilyen válasz nem érkezett, majd hívta őket a megadott mobilszámokon – senki sem vette fel. Mi is próbát tettünk néhányszor, de ugyanígy jártunk. Az amúgy közkézen forgó telefonkönyveket a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság adja ki. A társaság titkárságvezetője, Metzger Ildikó lapunknak elmondta: ehhez a céghez semmi közük. Az elmúlt másfél évben 6–7 hasonló bukkant fel, amelyek ellen megtették a szükséges jogi lépéseket – most is így jártak el.

A cégvezető időközben a neten több fórumra bukkant, ahol az ügyet taglalták, az eset tehát nem egyedi, nem helyi. Arról viszont nem tud, volt-e Makón vagy a megyében másutt rajta kívül olyan vállalkozás, amelyik ugyancsak kapott a levélből. Feljelentést azért nem tett, mert őt, lévén kellően bizalmatlan, kár nem érte, ráadásul a netes fórumokon olvasta, hogy mások ezt már megtették. De nem Csongrád megyéből, Szenti Szabolcs főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője ugyanis úgy tájékoztatta lapunkat, hogy hozzájuk ilyen nem futott be, de várják a jelentkezőket.

Olvasóink írták

 • 9. Gabci74 2011. június 09. 09:41
  „Évek óta minden évben jön 2-3 ilyen levél (persze mindig másik cég neve alatt), de már automatikusan dobom a szemétbe, nem is foglalkozom vele. Pláne azért mert amit valahonnan leszedtek cégadatokat, rég nem jók, innen is látszik milyen kamu az egész. De ezért egy egész újság cikket!!!???”
 • 8. Utazo 2011. június 07. 22:31
  „Hat igen. Kis magyar valosag!
  Mindig lesznek probalkozok, mert ameddig loszar van, addig vereb is. :)”
 • 7. KamuNeni 2011. június 07. 19:09
  „Haaaat. Business az Business”
 • 6. hirosima1 2011. június 07. 15:16
  „Olyan kevés a Makói vállalkozó hogy őket tudjuk fejből. Minek ide telefonkönyv?!”
 • 5. szatyi 2011. június 07. 13:21
  „"4. zoltanszabo 2011.06.07. 13:16"

  Egy baja volt csak, hogy nem volt benne mindenki, csak aki fizetett.”
 • 4. zoltanszabo 2011. június 07. 13:16
  „Régen volt olyan ,hogy " KISOKOS " telefonkőnyv. Csak vállalkozások, szolgáltatók voltak benne. Sokkal egysz erűbb volt ezt átnézni, ABC sorrendben, szakmámként. Míg a nagy telefonkönyvet átnézted--lement a nap.”
 • 3. sakine 2011. június 07. 12:49
  „Mi is kaptunk. Néhány évvel ezelőtt már volt ilyen. Majdnem bevettük, mert még a formája is olyan volt, mint az igazié, de szerencsére időben észrevettük. Ez a mostani már csak azért is gyanús lehet mindenkinek, mivel az igaziról a számlát ősszel küldik, és csak a telefonkönyv megjelenése után kell fizetni.
  Egyébként jól szétszabdalták a telefonkönyvet is. Miért nem volt jó az egységes megyei? Így most csak a saját városomét kapjuk, a megye többi városait nem.”
 • 2. migros 2011. június 07. 12:28
  „Igen én is tudok 2 olyan cégről / Csm-i /akik ma hozták nekem a számlalevelet.szerintem lesz több cég is.”
 • 1. szatyi 2011. június 07. 10:44
  „Nem egyedi eset, a homár már foglalkozott vele:
  http://homar.blog.hu/2011/05/31/eggyel_kevesebb_kamu_telefonkonyv”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját dolgozóit szűri a kórház

Egészséget az egészségügyieknek! – ez a mottója annak a 3 éves szűrőprogramnak, amelyet saját dolgozóinak indított a makói kórház. Tovább olvasom