Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Élesedik az iskolák versenye Makón

Makó - Partnerei, de egyben kemény versenytársai is egymásnak a makói általános iskolák – derült ki a minap a városházán rendezett iskolaválasztási fórumon. A városháza nagytermét zsúfolásig megtöltötték az ovisok szülei.
Makón március 1-jéig kell a végzős óvodások szüleinek leadni azt az igényfelmérő lapot, amelyen jelzik, melyik általános iskolába szeretnék beíratni a gyereket. A választék szempontjából a megye nagyobb városai közül talán itt változott a legnagyobbat a kínálat idén, hiszen az eddig önkormányzatiként ismert, több tagintézményből összevont intézményből egy-egy tagiskola református, illetve katolikus lett; így immár mindkét felekezetnek 2-2 általános iskolája van, s ugyancsak 2 tagintézmény került állami kézbe.

A Kálvin téri általános iskolát a reformátusok vették át. Fotó: Karnok Csaba
A Kálvin téri általános iskolát a reformátusok vették át. Fotó: Karnok Csaba

A városban évek óta szokás, hogy az önkormányzat fórumra hívja az iskolaválasztás előtt a szülőket január végén, ahol mindegyik intézmény alkalmat kap a bemutatkozásra. Máskor is nagy az érdeklődés, de most talán a szokásosnál is többen jöttek el a városháza dísztermébe, amely zsúfolásig megtelt. A város polgármestere, Buzás Péter köszöntőjében azt mondta: a városnak volt egy jól működő oktatási rendszere, az önkormányzatnak egy országosan is jegyzett általános iskolája – idővel majd kiderül, hogy jó lesz-e az új is. Ami már most biztos: az önkormányzat továbbra is szívügyének tekinti az oktatást, jutalmazni fogja a kitűnő tanulókat, elismerni a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat.

A köszöntő utáni fórumból úgy tűnt, az iskolák komolyan veszik az élesebbé vált versenyt a gyerekekért. Minden intézmény 15 percben mutatkozhatott be – az egyszerű szóbeli tájékoztató mellé ki-ki látványos képeket, szövegeket, sőt filmeket is vetített. A számba vehető előnyök között szóba került többek között a családias légkör, a tehetséggondozás, a színvonalas informatikai vagy művészeti képzés, a nyelvoktatás éppúgy, mint például a lehetséges futballkarrier. Pengeváltás is volt: Almási Pál, a Kálvin téri református iskola igazgatója kitért arra, hogy az állami kézben lévő iskolákkal szemben náluk nem alattvalókat nevelnek, amire válaszként az állami intézményeket képviselő Barna Gábor a kisfilmjükön látható önfeledt, mosolygós gyermekarcokat ajánlotta a szülők figyelmébe. Azért az iskolák a kemény konkurenciaharc közepette is partnerei egymásnak – a fórumot is közösen szervezték.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. kovann 2013. február 23. 20:21
  „Az kedves Laci, hogy te név szerint bemutatkoztál egy fórumon a te döntésed.
  Innentől a hozzászólásodat ért támadás is személyesebb lett/lehet.
  Hogy gerinctelennek tartasz a be nem mutatkozásom miatt teljesen hidegen hagy.
  Az emailcímed sem érdekel. Az egyik oldalról lehet nyilvános a véleménynyilvánítás,az ellenvéleményt viszont szorítsuk a színfalak mögé,kétszemélyes levélváltás keretei közé?
  A mondandóm a lényeg,nem a személyem,mert én tényeket igyekeztem írni.
  Az írásomat kiforgathatod,a saját szád íze szerint magyarázhatod,aki akar olvas a sorok között is.

  Lassan egy éve semmi másról nem szól Makó város oktatásügye,csak elvitt eszközökről,üres falakról és mindezért egy személyt tesz felelőssé valamennyi véleményt alkotó. Komolyan úgy gondoljátok,hogy akkor ember akkora befolyással,hogy egyedüli döntéshozóként lezongorázhatta a szétválás ilyen formáját? Enyhén szólva is nevetséges. Odajutottunk már,mint a Fürdővel. Mindenért okolható.

  Vajon mi az oka annak,hogy évek óta nem tud az Almási két osztályt indítani elsőben? Nem most,már Makói Iskolaként sem. Persze,csökken a gyereklétszám is,de nyilván van más oka is. Magyarázzátok csak aknamunkával és csupasz falakkal,fogjátok idézetekre,nyilván könnyebb hazudni a környezetetek mellett még saját magatoknak is. Az Almási oktatási színvonala lefelé ívelőben van. Erre kellene az erőket fordítani,nem hetekkel az esemény utáni felháborodott hozzászólásokra. De te tudod.

  Csak a vak nem látja,hogy pánik van és parázás az állami kézbe került iskolánál. Miért? Mert egy lett a sok közül. A nagy gépezet kis láncszeme. Ellentétben az eddigiekkel. Aki azt állítja,hogy az elmúlt években,különösen az elmúlt öt évben az Önkormányzat nem finanszírozta megfelelő szinten az összeolvasztott,egyetlen iskoláját az hazudik. Nyilván köszönhető ez a menedzsment érdekérvényesítésének is. Nem tudom említették-e a megbízható kollégák,mert nekem ezt is elmesélték,hogy volt egy karakán hölgy,aki fontosnak tartotta,hogy nyilvánosan, mindenki előtt köszönetet mondjon a Makói Iskola részeként eltöltött időért mind a polgármesternek,mind Pajának. Kimerem jelenteni,hogy minden intézmény közül a leghátrányosabb helyzetben levő iskola. A Kertvárosi.

  Saját magatokról állítjátok ki a bizonyítványt a folyamatos mutogatással, igen negatív reklámot kerekítve a sztoriból éppen magatokra nézve. Gondolom nem kell kifejtenem bővebben mire gondolok. Csak annyit kérdezek te hova vinnéd a gyereked,ha nem lennél pedagógus egyik intézményben sem? Oda,ahonnan ,,mindent elvittek" vagy oda,ami ,,mindennel felszerelt"?”
 • 25. Murgab67 2013. február 22. 22:58
  „Jaj,kedves kovann!
  Maradnom kell ennél a megszólításnál - valamiért elfelejtettél bemutatkozni,amit komolyan sajnálok.Meg is kérnélek arra,ha még egyszer nekem címzel egy írást , vállald már ugyan , mert így nem tudlak komolyan venni!
  Igen,sajnos öregszem , ebben teljesen igazad van.Eljárt volna felettem az idő...?Hm...,nos legyen ez a te véleményed.
  De a memóriámmal semmi baj! Sőt,még segítek neked is!!! Nyilván te is a korosabb generációhoz tartozhatsz némi memóriazavarral , amit persze nem vetek a szemedre...
  Nem régen - tavaly és nem "díj félét".Kitüntető címet pedagógiai munkámért.Még valami:
  Nem egyszer - négyszer!!!És mind a négyszer Pali igazgatása alatt.De szerintem azt még ő se mondaná,hogy a <moderálva>nyalója voltam (bocsánat a kifejezésért) .
  Elárulok valami,amit talán te nem is tudhatsz - 11 éve eljöttem egy hónapra az iskolából - ő pedig olyan rendes volt,hogy visszavett,amikor bementem és közöltem vele: ha nem lehet,hát nem lehet,de ha mégis lehetne,visszajönnék tanítani.Csak tudod,az a Pali az más volt.Nagyon más...
  Eddig naivan azt hittem , ezekre a díjakra azért terjesztettek fel,mert jól dolgoztam,eredményeket értem el diákjaimmal , sokszor szerveztem olyat is, ami nem lett volna kötelességem,és szabadidőmet nem sajnálva tettem nem csak a gyerekekért,de a közösségért olyasmiket , amit kollégáim is elismertek!Az igaz,a gyerekeket sajnos soha nem kérdezi senki ilyesmivel kapcsolatban - erről viszont nem én tehetek , bár állnék elé a megmérettetésnek!
  Te viszont most felvilágosítottál arról,hogy mindez semmit nem ér - itt az a lényeg , kitől kapom az elismerést , nem pedig az,hogy miért!!!Vagy eredendően azt kérdőjelezed meg,hogy egyáltalán érdemeltem-e?
  S persze emiatt most be is kellene fogni a számat!Nyilván ezt jobban tudod.
  A diktatúra és az alattvaló kifejezéseket nem én használtam először.Kár,ha az már lovaglásnak minősül szerinted,hogy ugyan nem szó szerint,de idéztem az elhangzottakat.Nézd csak a fentebbi cikket!
  Köszönöm ,hogy bizalmat szavaztál nekem azzal kapcsolatosan,miszerint a Google-n való keresgélés nekem is menni fog!Cinizmusod nem kis mértékű,de sebaj!
  A szavak pedig mégis csak Pali szájából hangzottak el és most én is kissé próbálok rád cinikusan mosolyogni:lehet,hogy nagyon művelt és járatos vagy sok egyéb mellett a netes keresgélésben is , de azért ne nézz már hülyének mindenki mást, ha mód van rá...
  Azt az iskolát minősítették ezekkel a jelzőkkel,ahol ÉN dolgozom! Idézve - nem idézve - tökmindegy!!!
  Ha az aknamunka miatt nem lesz gyerek,aki nálunk tanul,Én veszítem el a munkám !
  Még mindig azt gondolod , nincs jogom kinyitni a számat ez ügyben?

  Nagyon utálom az általánosítást!
  "Az év emberének akartátok , könyörögtetek neki hogy legyen igazgató , Buzáshoz futottatok...".
  Ha volt is ilyen személy - az nem én voltam.Egyik sem.Ha kicsit is ismernél,tudnád - a könyörgés oly messze áll tőlem,mint tőled a realitás.Miért mondasz ilyeneket?
  Konkrétan:miért hazudsz amikor általánosítasz?!A tantestületben több,mint két tucat dolgozó van - egy ekkora "futócsapat" már csak feltűnő lett volna nekem is , elvégre munkaköröm feltételezi!
  Nem mondom,hogy senki nem tett ilyet - nem tudom.De te most nekem írod többes számban fogalmazva , amit sunyi és olcsó dolognak tartok.
  Különben meg kell erősítenem abban,hogy igen,abban az időben az év embere is lehetett volna.De az a Paja az nem ez a Paja volt.
  De ahogy felettem is "eljárt az idő meg a kor" , úgy vele is történhetett valami , azt hiszem.

  Kedves kovann , én pedig továbbra is csak azt tudom mondani,hogy nem keresgélek idézeteket senkitől,nem általánosítgatok,írom a magam véleményét és gondolataim.NÉVVEL.

  Ennyit szerettem volna reagálni ebben a fórumban leveledre.Úgy gondolom,többnek nincs értelme.Ha nekem akarsz írni és ide nem mersz névvel ,hát ne tedd.De akkor név nélkül se,mert gerinctelennek foglak gondolni.
  Az e-mail címem kinyomozhatod , ha mégis késztetésed lenne.

  Laci”
 • 24. kovann 2013. február 21. 19:56
  „Jaj,kedves Laci! Úgy tűnik feletted is eljárt már az idő és a korral a memóriád sem a régi. Meg a kedves kollégáidé sem. Gyorsan elfelejtettétek azt az időszakot,amikor még csak Almási Utcai Általános Iskola voltatok és az év emberének akartátok megválasztani a vezetőtöket. Meg,amikor könyörögtetek neki - nem is egyszer -,hogy induljon az igazgatóválasztáson. Még a Fehér Házig is elfutottatok,hogy feljebb valók járjanak közben és nyújtsanak segítséget a meggyőzésében.

  Mintha nem régen valami díj félében is részesültél volna. Pedagógusnap vagy valami hasonló. Kitől kaptad azt a jutalmat? Hát Pétertől, de ki terjesztett fel rá? Vagy annyira képben lenne a polgármesterünk a teljes pedagógusgárdával,hogy tudta volna te vagy érdemes rá?

  Ahogy te,úgy én sem voltam a fórumon,de 100%-ig megbízom abban a személyben,akitől hallottam róla. A diktatúra,amin lovagolsz nem Almási saját gondolata volt,idézte valakitől. Ezt nyilván elfelejtették közölni veled az általad megbízhatónak titulált kollégáid. Hát tényleg azok lehetnek! Utánaolvastam. Nem volt nehéz,neked is menni fog. Google: alattvaló diktatúra állam iskola. Azok a szavak,amiket te is használtál. Az első találat egy interjú Vekerdy Tamással (Alattvalók iskolája). Idézem azt a részt,ami elhangozhatott,de javaslom a cikk elolvasását elejétől a végéig. Érdemes!

  "Mérei Ferenc azt mondta, kétféle iskolarendszer van, a gyerekközpontú és az intézményközpontú, az első a demokráciák iskolája, a második a diktatúráké, amely megmondja, hogy ki legyél, milyen legyél és mit csinálj. Most ez utóbbit építik. Az ilyen iskola állampolgárokat nem tud nevelni, csak alattvalókat."

  Leírom még egyszer: nem az én gondolataim ezek,hanem idéztem Vekerdytől,aki idézte Mérei Ferenctől.”
 • 23. Murgab67 2013. február 16. 16:16
  „Tisztelt kommentelők!
  Nyilván merően szokatlan dolog,hogy bemutatkozom - Vezsenyi László vagyok,a makói almási utcai iskolában tanítok 1992-óta.Van,aki ismer,van,aki nem , nevemet azért írtam ide,hogy egyértelmű legyen: azt gondolom egyike vagyok azon embereknek,akik talán hitelt érdemlően tudnak nyilatkozni az itt leírtakkal kapcsolatban.Mindemellett én is laktam a Hunyadi utcában,ugyan nem Almási Pali szomszédjaként,de ismeretségünk visszanyúl gyermekkorunkba.
  Olvasom a hozzászólásokat,némelyekkel egyetértve , másokkal nem.
  Nem tudom,ti kik lehettek,nyilván megvan mindenkinek a maga oka arra,hogy különböző nickneveken jelentesse meg itt gondolatait - én elnézést kérek attól,ha valakit zavar a sajátom vállalása,de így szoktam.És persze azt is vállalom,amit most ide fogok írni.
  Mindjárt ahhoz szeretnék szólni,aki Paja családját itt említi.
  Szerintem ez övön aluli,nem kellene.Persze ha ellenfelünktől is "övön alul" érkeznek a pofonok , sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni,hogy ez így helyes,nekünk is ezt kell tenni.
  Lehet.De valószínűleg azt,aki ilyen eszközöket alkalmaz,nem fogja megrendíteni a hasonló támadás - viszont lehetnek olyan családtagok,akiket ez súlyosan érinthet,szenvedhetnek emiatt ártatlanul is.Úgy gondolom nem gerinces dolog ezt figyelmen kívül hagyni,mert ha igazunk is lehet , ezzel nagyon bánthatunk olyanokat ,akik nem érdemlik!Én mindenesetre nem tenném.Az iskolában sem állunk bosszút az unszimpatikus szülő gyermekén - legalábbis az almásiban nem ez a gyakorlat.
  Makovaros - te valószínűleg egy volt diákom lehetsz.Hidd el,más diákszemmel és más dolgozóként egy iskola élete.Amit elvittek - elvittek.Igen ,lézernyomtatót,egyebeket.Erre áldását adta Makó Város Önkormányzata és vezetői.Mert senki nem mondta,hogy nem lehet.De ettől az iskola nem ment tönkre,legfeljebb igen kellemetlenül érintett néhány dolog bennünket.
  De túléljük.S ahogy írta valaki:az iskola nem gépekből és netből áll ...- ott emberek,személyiségek,felelős nevelők egyengetik a nebulók útját,amihez igen sok dolog hozzá tartozik - sőt,talán pont a médiatechnika az,ami ezt nem is tudja megoldani helyettük!Nem tudom,miért kételkedsz a mosolygós gyermekarcokban?Ha oda jártál,te is tapasztalhattad.Ha nem - gyere,keress engem,nézz be hozzánk a suliba!
  Személyesen nem voltam a beiskolázási fórumon.De 100%-ban megbízom azon kollégáimban,akik ott voltak és elmesélték,mi hangzott el.
  Úgy gondolom ízléstelen dolgok is.Egy ilyen fórumon nem úgy kellene dicsérni a saját lovunkat(ha már feljött a versenyistálló szóhasználat),hogy közben a másikat mocskoljuk,de itt részben ez történt.Persze Pali részben igazat mondott,amikor azt említette,hogy az állami iskolák diktatórikusak és alattvalókat nevelnek...,abban a részben,hogy diktatórikusak.
  Nem akarom összemosni a jelenlegi állami fenntartású és korábbi önkormányzati iskolát , de itt nyilván ez történt,mert nem hiszem,hogy cirka másfél hónapos állami iskolaként már ennyire jellemző lehetne valami a nem egyházi iskolákra.Tehát ha ő azt mondja,hogy diktatórikus - akkor neki ezt elhihetjük,elvégre egy ilyen intézmény élén állt nagyjából húsz évig.Ismerek kipaterolt tanárokat,elbocsátott gazdasági dolgozót , pusztán mert a "diktatúra" úgy gondolta , hozzátéve,hogy így jár mindenki,aki vele ujjat húz!
  Csak az motoszkál bennem,hogy akkor most mi lehet a "béke szigetén" - ahogyan jellemezte jelenlegi iskoláját - mert bizony onnan is el lett távolítva mindenki,aki nem volt kívánatos,tekintet nélkül arra,hogy tanár vagy diák!
  Nem legenda - át lettek dobva a nem megfelelő gyerekek hozzánk. Ha ez a boldog demokrácia...
  Az "alattvalók nevelése" viszont mélységesen felháborít.Ez már amolyan igazi gusztustalanság.Vagy makovaros - te alattvalóként érezted magad?
  Ebben sem értek egyet Palival.Meg persze sorolhatnám.De azt gondolom,nincs ehhez kedvem.Dolgoznunk kell,megtenni mindent azért,hogy iskolánk megtépázott becsületét helyreállítsuk,valahogy gátat szabjunk ennek a mocskolódó világnak , végre mindenki arról beszéljen , amiről kell.
  Ha valaki azt hiszi,csak úgy maradhat fenn a dombon,hogy közben a többit lelökdősi és lerúgdossa - ez az ő joga.
  Paja.Ha véletlenül olvasnád mindezt - csak két dolog:
  1. EZT IS ÉN ÍRTAM !
  2.Kérlek,ha tudsz - bár sokan úgy gondolják,nem - változtass a hozzáállásodon . Dicsérd az iskolád és akit neked kell , de hagyd,hogy mások is éljenek . Hívj fel telefonon almásiba járó,vagy oda járni szándékozó gyerekek szüleit mindenféle ígéretekkel - ahogy ezt rendszeresen teszed - ,hogy vigyék át gyermekeiket a te iskoládba , de közben ne ültess el olyan gondolatokat,hogy amennyiben nem teszik , gyerekük már a biztos enyészeté , számára nincs csak a sötét jövő...”
 • 22. papika56 2013. február 08. 10:54
  „20 makováros !
  Te mindig olyan okos vagy ! v. inkább okostojás !!!
  Nem lehet, hogy aki ott dolgozik ..jobban tudja ??? Qllancs ..saját bőrén érzi..higgyünk neki ..MIÉRT hazudna ????
  A sütis dolog ..meg szintén igaz ...az én gyerekem is sütött , és vitt az óvisoknak .
  másik :
  én pl. még jóóót nem hallottam AP: ról. azt hogyan beszél a dolgozókkal ...ha ide leírnám ..kimoderálnának !
  Nyomdafestéket nem tűrő , megalázó hangvátellel !”
 • 21. zöldpont 2013. február 07. 22:16
  „19.
  Csak 450 gyerek lenne a két iskolában? Akkor gazdaságosság szempontjából megközelítve a kérdést elég lenne belőle egy is. Fénykorában, amikor még évfolyamonként két osztályt tudott indítani az Almási, egyedül tudhatott ennyi gyereket a magáénak.
  A mondataidból azt olvasom ki, hogy csak jó gazda volt az önkormányzat, a mostanival meg gondok akadnak. De talán csak egy kis türelem kell, hogy beinduljon a nagy állami gépezet és akkor lesz pénz vendéglátásra, papírra, meg a gépek karbantartására, mert úgy tűnik, hogy vannak, csak a hozzáértés hiányzik.”
 • 20. makovaros 2013. február 07. 18:18
  „19 Hunnan szedtétek hogy elvit volna bármit, is és teljesen mást hallottam fura módon”
 • 19. Qllancs 2013. február 07. 13:19
  „T. 18. zöldpont.
  Ige érint. naponta ! De nem csak engem ..kb. 450 gyereket , és a 2 suli pedagógusait ! Nem magamért szólok ..én egy senki vagyok.
  DE a diákok !!!!!
  Tudod milyen érzés ...tavaj minden diáknak volt 1 db gépe, órán mindenki a sajátját kezelte.
  IDÉN :jóóó ha működik 4..5 db ...a 30 ból. NA Ki üljön oda elsőként ??? a jó gépelé ???? SZERINTED????
  v. fénymásolni ...30...40 feladatlapot. / osztály. NEM MŰKÖDIK !!??? papír ???...ja az sincs !
  Veszek saját pénzen ..és otthon..saját gépen kinyomtatom ..este..a következő napit....

  Interaktív tábla ...szuper jóó, a gyereke élvezik. Leköti őket , jobban odafigyelnek....de ugye AP. elvitte !
  ODA ahol már minden osztály fuuullll extrán felszerelt . Tán csak a wc ben nincs !!!!
  CSAK KITILÁSBÓL !!!!!!!!!
  V. " gyerek hívogató " 1 osztályosok ! óralátogatások, havi 2 X szombaton külön vendégség..fogadás !
  Ha vendég..ugye vendégelni is illik ! Na süssünk otthon házilag ! + tea..üdítő ...saját pénzből !!!
  V. megyei verseny szervezése ...Meghívás..emailba ! De kinyomtatni ..hírdetőtáblára kitenni ???
  kb. 80 gyerek !..nyomtatni ..ennyi feladatlapot ?? emlék lapot ! ?? ..ott vannak a gyerekek 4..5 órát, ide illik adni 1 db üdítöt..+ 1 szenvics, v. 1 csoki ...PÉNZ ????? O ft rá.”
 • 18. zöldpont 2013. február 05. 09:49
  „Kedves Qllancs!
  De miért dühít ennyire? Személyesen érintett vagy? A magam részéről követem az eseményeket, jól-rosszul levonok következtetéseket, de nem vált ki belőlem ilyen fokú érzelmet, mint ami nálad tapasztalható.
  Személyes véleményem szerint a két iskola vonatkozásában tett kijelentéseid inkább nekik ártanak, mert az a kép alakul ki róluk, hogy messze elmaradnak a 21. századi követelményeknek való megfeleléstől.Legalábbis az informatika területén. Értem én a szív és lélek fontosságát, vallom is, de ebben a mai, állandó kihívásokat elénk állító világban erre alapozni a gyerekek nevelését édeskevés. Velük tolunk ki, ha nem kezdjük felkészíteni őket idejében arra hogyan is tudnak majd megállni a saját lábukon. Az oktatás egy dolog. Szülőként én azon vagyok, hogy horgászni tanítsam a gyerekem, ne a halra várjon.”
 • 17. dareky 2013. február 05. 06:49
  „Kisgyerekkorban jellemző a mintakövetés. A versenyistállóba járó gyerekek szülei bízhatnak abban, hogy hithű, jellemes ember válik gyermekükből.”
 • 16. dareky 2013. február 05. 06:38
  „Qllancs! Ő most sem vallásos, csak hittant tanul, hogy az egyház törvénye szerint megfeleljen az igazgatóval szemben támasztott kritériumoknak. Egy megrögzött ateistából a hittan ellenére sem lesz vallásos ember. Ő a minta a Kálvinba járó 560 gyereknek és szüleinek, hogy milyen egy köpönyegforgató versenyistálló vezető.”
 • 15. Qllancs 2013. február 04. 22:59
  „zöldpont.
  Nem ! csak rohadtúl dühít ..hogy ezt megtehette büntetlenül !
  Igen is kell számítógép, kell fénymásoló, kell nyomtató, kell aki szervizeli, és tanár aki tanítja !!!A gépeket ..e 2 iskola --pályázatokon nyerte..a Kálvin is külön !fulll extrán felszerelve van..neki NINCS rájuk szükségük..csak is <moderálva>ként ..tette tönkre !!!
  BP. és A.P egy párt tagjai !
  AP. SOHASEM volt vallásos ember !IMost MITŐL lett az ??? Megkeresztelték talán ??? Egy vallásos ember NEM bánik úgy el a saját családjával --ahogy ő tette !!!!!
  ismerem kicsikora óta és a szüleit is. Sőt szomszédok is voltunk a Hunyadin.”
 • 14. scott1 2013. február 04. 15:47
  „Nem "alattvalókat" fognak nevelni? :D
  Ez elég érdekes, ugyanis az "övéi" szerint, az egyházi irányítású iskolákban "agymosott, önálló gondolatok nélküli, sérült embereket" nevelnek. Sőt, az "övéi" szerint, az "alattvalóvá nevelésben" az egyház az állam legnagyobb szövetségese és talán túl is lép az államon ebben.
  Azt nem akarom megítélni, hogy milyen tanár is Ő, de, hogy politikailag teljesen analfabéta az biztos, amivel nem is lenne semmi baj (hiszen ő egy közalkalmazott) ha nem ismét a politika irányából közelítené meg az oktatást!
  Nem ártana, ha legalább azzal tisztában lenne, amiről beszél!”
 • 13. dareky 2013. február 04. 14:55
  „Ott volt igazgató, persze, hogy harcolt a tornateremért. Ha bezárták volna, akkor és ott, AP mehetett volna a lecsóba.”
 • 12. makovaros 2013. február 04. 14:41
  „7. erre csak annyit mondok hogy a tornaterem építésivel ő mentette meg az iskolát a bezárástól”
 • 11. zöldpont 2013. február 04. 13:31
  „Qllancs!
  Nálad megakadt a lemez.”
 • 10. pog 2013. február 04. 12:43
  „lehet is harcolni a gyerekekért,mert egyre kevesebb születik..így egyenes arányosságban a tanári létszám is csökkenhet..olvasva a hozzászólásokat nem értem, hogy miért is van még igazgatói állásban Almási úr...az igaz, hogy jól kiépítette pozícióját saját embereivel...kérdem akkor távozik ő is amikor B.P..?”
 • 9. dareky 2013. február 04. 12:24
  „Lehet, hogy technikailag tönkre tette az említett két iskolát, de azok végre megszabadultak AP-tól, csöndes alattvalókból - csak Almási Pál szavait idézem - önállóan gondolkodó intézmények lettek. És azt pedig fontos tudni, hogy nem minden a számítógép! Lélek, szív is kell a tanításhoz. A versenygyár maradjon csak Almási Pál iskolája. A felelősen gondolkodó szülő mást is keres egy iskolában, nem csak rendszeres versenyistállói hajszát. Mert mosolyogni kell, szívvel is meg lélekkel!”
 • 8. makovaros 2013. február 04. 11:50
  „"a kisfilmjükön látható önfeledt, mosolygós gyermekarcokat ajánlotta a szülők figyelmébe." Ja ugyanezt ajánlom megnézni a galamb iskolában is mikor a gyerekeket még akkor se engedik ki mikor végeznek a tanítási nappal, hogy milyen mosolygós hangulat van. Vagy mikor mennének a diákok a szünetben az illemhelyre akkor lezavarják őket, hogy biztosan ne cigizzenek ennek ellenére érdekes módon mégis tiszta füst van bent.

  Én azt mondom hogy Almási Páltól jobb igazgatója senkinek nem lesz.”
 • 7. Qllancs 2013. február 04. 11:36
  „almási elv. MIÉRT tette tönkre az másik 2 sulit ?? Almási..Bartók ????
  Miért fosztotta meg ezeket a használható számítógépektől, egyébb XXI. sz tanítási eszközöktől ???
  NEEEEEE TÖRÖLJ !!!!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifa a rászorultaknak Csanádpalotán

A napokban kapják meg a szociális bizottság döntéséről szóló levelet azok, akik tüzelőtámogatásra pályáztak Csanádpalotán. Tovább olvasom