Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Életet mentettek a 11 éves ikrek

Makó - Hőssé vált egy 11 esztendős, iskolából hazafelé tartó makói ikerpár: gyorsan, talpraesetten felnőttek segítségét kérték, mert valaki összeesett a Martinovics utcán. Kiss Csanád és Hunor egy epilepsziás királyhegyesi férfi életének megmentésében vállalt fontos szerepet.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Nem láttuk, hogy pontosan mi történt a túloldali járdán, mert egy parkoló autó takarásában voltunk, csak egy kiáltást hallottunk. Amint közelebb értünk, láttuk, hogy nagy a baj: a túloldali járdán egy bácsi feküdt a földön, és rángatózott – elevenítette fel a drámai pillanatokat Kiss Hunor, aki ikertestvérével, Csanáddal együtt lett a főszereplője egy mentőakciónak. A két 11 esztendős fiú épp az iskolából tartott hazafelé – mindketten a Kálvin téri református iskola diákjai. Bár gyerekek, a lélekjelenlétüket nem veszítették el, sőt azt is felmérték pillanatok alatt, honnan kérhetnek a leghamarabb segítséget. Alig néhány lépésnyire van ugyanis a helyszíntől a Szerapiszmed egészségügyi központ, ahol magánorvosi rendelők vannak. Itt csengettek be.

Hunor és Csanád tudta, honnan hívjon segítséget: egy egészségügyi központba csengettek be. Fotó: Szabó Imre
Hunor és Csanád tudta, honnan hívjon segítséget: egy egészségügyi központba csengettek be. Fotó: Szabó Imre

Az irányítást innentől kezdve a felnőttek vették át. Az egészségházból kiszaladt egy hölgy – róla annyit tudtunk meg, hogy nem ott dolgozik, minden bizonnyal páciensként volt ott –, aki járókelők segítségével szakszerűen stabil oldalfekvésbe helyezte az epilepsziás rohamot kapott férfit, és közben többen próbálták hívni a mentőket. Egyikük Vizi Gábor, a makói városi tévé műszaki vezetője volt. A fiúk azt mondták, a mentők kiérkezését már nem várták meg. – Sajnáltuk a bácsit. Nem tudtuk, mi baja volt, de azt igen, hogy minél hamarabb segítenünk kell rajta valahogyan. Gondolkozni nem volt időnk – mondták a fiúk.

Szerettük volna megkérdezni a történtekről azt a férfit is, aki eszméletét vesztette a Martinovics utcában. Nem sikerült vele felvenni a kapcsolatot – mindössze annyit tudtunk meg róla, hogy királyhegyesi, és máskor is volt már hasonló rosszulléte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Bandó András: Mindig Lúdas Matyival szimpatizáltam

Ha politikai karrierre ácsingózó karrierista lennék, akkor esélyesnek hitt párt jelöltje lennék, de… Tovább olvasom