Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Életet mentettek a rendőrök Ambrózfalván

Ambrózfalva - Egy makói járőr és két nagylaki határrendész mentette meg egy 57 éves nő életét kedd este Ambrózfalván.
Egy helybéli férfi értesítette a rendőrséget, aki épp hazafelé tartott, amikor az utcán ülő helyzetben, a falnak támaszkodva egy eszméletlen nőt talált.

A helyszínre egy makói járőr és két nagylaki határrendész sietett, akik az 57 éves nő nyaki ütőerén alig érezhető pulzust tapintottak. Azonnal rohammentőt kértek a helyszínre, közben észrevették, hogy a nő már nem lélegzik. Gyorsan bevitték a közeli sörözőbe, ahol lefektették, és felváltva megkezdték az újraélesztését, míg a rohammentő ki nem ért.

Miután a helyszínre érkező menősöknek sikerült állapotát stabilizálni, a Makói Kórházba szállították - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. 3évesférfi 2011. február 17. 08:08
  „23. frsbegbie: Akkor légy szíves ne fényezd magad. Másokat meg kioktatsz, akik örülnek egy embertársuk megmentésének. Ha még valóban dolgozna benned a segíteniakarás, nem írnál ilyeneket.”
 • 23. frsbegbie 2011. február 17. 07:38
  „De azért ne nyugodj meg teljesen. Ha földön/padon fekvő, vagy csak akutan betegnek tünő embertársam látom, odamegyek és megkérdezem baj van-e, segithetek? Sokszor az illető ´csak´ alkoholosan befolyásolt és egyszerűen elküld a búsba.... Veled ellentétben ÉN sem hátbaveregetést sem kitüntetést nem várok érte, teszem azt, amiről úgy érzem kötelességem. Továbbmegyek, sokszor ha valahol szirénázó mentőt látok éppen beteggel közterületen, még TŐLÜK is megkérdezem, hogy szükségük van-e még egy segitő kézre...”
 • 22. frsbegbie 2011. február 17. 07:21
  „Megnyugodhat az a társadalom, akik, mikor egy kislány alatt beszakad a jég, elkezdenek mobiltelefonnal filmet késziteni, és ,mikor tiz forinttal leértékelt cukrot árulnak, jól öltözött hölgyek a szemem láttára köpik le egymást hogy kié legyen az utolsó. A baj az, hogy fel sem fogod miről beszélek, és nem is fogod soha. Nyugodj meg kedves hároméves, kedves, megértő, segitőkész mentős voltam, és a hozzád hasonlók miatt döntöttem úgy, hogy nem csinálom tovább...”
 • 21. 3évesférfi 2011. február 17. 07:05
  „18. frsbegbie: Egész társadalmunk számára megnyugtató, hogy már nem mentősként dolgozol ezzel a mentalitással, Francis Begbie.”
 • 20. nagypappa 2011. február 17. 03:11
  „18. frsbegbie 2011.02.16. 21:24

  Biztosan igazad van, de laikusként nehéz segíteni. Egyszer egy bekómázott cukorbeteghez hívtam mentőt. Szerencsém volt(nem tévedtem)... de a betegnek is.”
 • 19. Csiga 2011. február 17. 00:13
  „Ki volt az?”
 • 18. frsbegbie 2011. február 16. 21:24
  „kedves 10. hozzászóló, Windsor.Ha a figyelmes lakos még egy kést is beledöf a hölgybe, akor Jobb esélye lett volna a meghalásra. Kötelességét tette, PONT. A segutségnyújtás kötelessége meg nem abban merül ki hogy mentőt, rendőrt, polgárőrt hivunk, hanem könyörgöm nézzük már meg mi a baj. Az sem kifogás hogy sokan elsétáltak volna mellete. Más ember aljassága nem plusz pont a segitőnek. Még a végén majd azt is megköszönjük neki, hogy nem zsebelte ki a nénit.....
  Mentős koromban RENGETEGSZER hivtak földön fekvő részeghez. A bajelentő ott állt és verte a mellkasát hogy ´én hivtam a mentőt´. Mikor megkérdeztük hogy odament-e akkor a válasz: ´én ugyan oda nem megyeK´. sokszor az ABLAKUKBÓL láttak földön/padon fekvő embert és hivtak mentőt- Koderült hogy kedves hajléktalan elvtárs békésen szunyókált. A probléma csak az, ha éppen akkor az ilető mentőautóra a bejelentő agyvérzéses anzukájának van akut szüksége, de a mentők a hajléktalannal szórakoznak.
  Ennyi rővel MINDEN EGYES emberhez hivjunk mentőt, és 1000000-ből EGYNÉL biztos találnak valamit, aztán verhetjük a mellkasunk, hogy ´ÉN HIVTAM Őket´...”
 • 17. Anyádlóháton2 2011. február 16. 21:23
  „Igen... szóval eléggé sebtében összelapátolt hír. Sok minden van benne, de elég sok minden kimaradt. Minden esetre nagy gratuláció tőlem is az egyenruhásoknak és annak az állampolgárnak is, aki értesítette őket. Látom, előttem már többen elismerésüket fejezték ki. Nos tisztelt egyenruhások, úgy gondolom, hogy az állampolgároktól származó elismerés többet ér akár milyen vastag borítéknál. Szép munka volt. Jó lett volna a szereplők neveit teljes egészében kiírni (a hölgy kivételével) biztosan nem szégyellik a fiúk. Remélem a hölgy is felépül mihamarabb. Jobbulást.”
 • 16. 3évesférfi 2011. február 16. 21:18
  „15. Sandman: Az biztos, hogy annyi eredménye van a beavatkozásuknak, hogy a hölgyet nem a ravatalozóban kell keresni. Persze, ha Jézus erejével bírtak volna a rendőrség munkatársai, egy érintéssel életet leheltek volna belé, de mivel csak emberből vannak, csak így sikerült nekik. Többet más se tehetett volna.”
 • 15. Sandman 2011. február 16. 21:06
  „Az sajnos nem derül ki a cikkből, hogy az újraélesztésnek ténylegesen lett-e eredménye. Teljesen akkor fog kiderülni, amikor a hölgy magához tér, önállóan eszik, beszél és járni fog. A lényeg az, hogy a tudások legjavát adva cselekedtek. Ez a tudás azonban lehetne teljesebb is, de ez már a rendőri vezetők felelőssége. Én várom a történet pozitív kimenetelű folytatását!”
 • 14. Zeppelin 2011. február 16. 20:02
  „Ha hiszik, ha nem, a rendőrök többsége azért szerel fel, mert segíteni szeretne embertársainak és védelmezni a rászorulókat. Az más kérdés, hogy a mocskos politika játékszereivé tették őket és bűnbakot kreáltak belőlük. A magyar rendőrség állományának túlnyomó része tisztességes, becsületes ember, akik vészhelyzetben is képesek helytállni.”
 • 13. hajosinas 2011. február 16. 17:03
  „Újabb példája annak,hogy az egyenruhások is "emberből vannak" még ha akad is közöttük egy-egy megvetendő néha.Miért, az átlagemberek között nem akad megvetendő? Elismerésem mindenkinek, kik az esemény kapcsán bármit tettek az illető hölgy megmentéséért.Kivánok mindegyikőjüknek jó egészséget”
 • 12. Húha 2011. február 16. 15:38
  „Igaza van az előttem szólónak, de azért mégis jobb lett volna előbb a mentőket értesíteni. Az idő életet menthet.
  Gratulálok az összes közreműködőnek!”
 • 11. banew 2011. február 16. 14:38
  „Nagyon igazad van windsor, mert igen sokan legyintenek, hogy na bepiált a mami, röhögnek egyet, oszt annyi. Igen is elismerés illeti meg aki beszólt, lehet azért nem kezdte meg az elsősegélyt, mert nem ért hozzá, bizonytalan, esetleg félt, hogy elront valamit. Ezért nem kell leszólni senkit. Nagy tisztelet, és gratuláció neki is és a rendőröknek is. Megjegyzem, nekem is volt jó tapasztalatom a rendőrökkel, bár az már 20 éve, de éjjel 3-kor hazavittek, mert a gyerekkel bementem a kórházba a mentővel, elindultam haza gyalog, de a pici 6 hetes otthon ordított az apjának, éhes volt. Elmondtam, mi a bajom, beültettek, és hazahoztak. Egy szót nem szóltak, hogy nem taxi, vagy valami. Most is köszönöm nekik.”
 • 10. windsor 2011. február 16. 13:10
  „frsbegbie: ha a figyelmes lakos xarik a nőre, ahogy gondolom többen tették, akkor senki nem ment volna ki hozzá se hamarabb se később, úgyhogy egész nyugodtan végiggondolhatnád, hogy miről írsz, mert nélküle nem lett volna se rendőr, se mentő, se újraélesztés...”
 • 9. frsbegbie 2011. február 16. 12:50
  „moderálva> Nem ´jelenteni´ kell, hanem oamenni és megkérdezni/megnézni mi a baj. ha rögtön a mentők jöttek volna, sok időt lejhetett volna nyerni. Nem neki köszönhető, hogy a nő még él. (HA még él, mert erről már nem szól a fáma...)”
 • 8. Falcao 2011. február 16. 12:42
  „Gratulálok az életmentőknek, meg a figyelmes lakosnak aki jelentette a dolgot.”
 • 7. windsor 2011. február 16. 11:54
  „gedeon: azért csodát ne várj...a kritikát nem bírják, átolvasni meg luxus lenne leközlés előtt...”
 • 6. gedeon 2011. február 16. 11:25
  „"Miután a helyszínre érkező menősöknek sikerült állapotát stabilizálni, a Makói Kórházba szállították - tudta meg a delmagyar.hu."

  Köszönöm egy-két hozzászóló társam nevében is, h. törölték a helyesírásra vonatkozó hozzászólásainkat. Nem törölni kellene, hanem inkább megköszönni, hogy ilyen figyelmes olvasók vagyunk. :)
  Ennek ellenére a fenti mondatban lévő hibát is ki kellene már javítani.”
 • 5. Rosmary53 2011. február 16. 11:25
  „Gratulálok, nagyszerű csapatmunka volt az életmentés. Mindenki hozzátette a maga részét, és így megmenekült a hölgy élete. Neki mielőbbi felépülést, és boldog szülinapot!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hold utcai lakói nem értik miért a földeken szivattyúznak, és miért a házaik elé

Vajon mi az oka, hogy a házak közé engedik a belvizet Apátfalván? Eddig elment az eszük? Szó sincs róla. Tovább olvasom