Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Élettel telhet meg az üres makói szolgáltatóház

Makó - Ha sikeres lesz a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesület (FIGYI) pályázata, újra élettel telhet meg az évek óta üresen álló Deák Ferenc utcai szolgáltatóház: klubcentrumot hoznának létre benne, amelyben az ifjúsági klub is új otthonra lelne.
A makóiak többsége úgy emlékszik a Deák Ferenc utcai, sok-sok éve üresen álló szolgáltatóházra, mint amelyben egykor a helyi patyolat működött. A belvárosi ingatlanegyüttes 639 négyzetméteres részét a képviselő-testület a közelmúltban 5 évre átadta üzemeltetésre a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesületnek (FIGYI), amely közösségi házként igyekszik majd hasznosítani.
Az épület átalakítása, felújítása és felszerelése bútorokkal, a közösségi élethez szükséges berendezésekkel mintegy 50 millió forintba fog kerülni, amire az egyesület pályázatot nyújtott be – mondta el lapunknak az elnök, Mucsi Tamás.

A látványterv már elkészült.
A látványterv már elkészült.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az ötlet onnan jött, hogy a régi városháza egyik pincehelyiségében immár 3 éve működik az ifjúsági klub, amelyre van igény, de az itt rendelkezésre álló terület mostanra szűkössé vált. A klubhelyiséget a diákönkormányzat egyébként eredetileg is átmeneti jelleggel kapta, mert a régi városháza épületét az önkormányzat befektetőknek kínálja – ha lesz rá jelentkező, gyógyszállóvá alakítják át. Ugyanakkor az egykori patyolat helyiségeiben nem egyszerűen egy ifjúsági klub lesz, hanem egy városi közösségi centrum, amelyben más csoportok, akár nyugdíjas-egyesületek is tarthatnának összejöveteleket. Az elképzelések szerint a szórakozást vadonatúj tévék, számítógépek, játékok szolgálnák, és lesz az épületben büfé is.

Az épület átalakítása még várat magára. A szerző felvétele
Az épület átalakítása még várat magára.
A szerző felvétele

A FIGYI pályázatának elbírálása ősszel várható. Ha sikerrel járnak, a munka a jövő év elején kezdődhet, a nyitás pedig 4-5 hónappal később várható.

Olvasóink írták

  • 2. HunyadiMan 2013. június 27. 10:41
    „De azt már most lehet tudni, hogy megnyerték a pályázatot...”
  • 1. makovaros 2013. június 25. 08:55
    „Jó ötlet, Kilehetne kombinálni egy kis 3d-s mozival is. Akkor lenne teljes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói fodrász a legjobb hajfonó

Az orosz mesterek a példaképei a makói fodrásznak, Szekeres Gabriellának, aki a közelmúltban megnyerte az első hazai hajfonó versenyt. Tovább olvasom