Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Elfogták a hulladéktolvajt

Makó - Rendőrkézre került az a férfi, aki több mint egy hete szelektív hulladékot tartalmazó zsákokat vitt egy üresen álló Aradi utcai ház hátsó kertjébe.
Mint megírtuk, az ingatlan tulajdonosának, H. J.-nak egy szomszéd szólt, hogy az egyik éjjel furcsa zajokat hallott a telek felől. Másnap reggel megdöbbentő látvány fogadta: a korábban megrongált kerítésen át valaki 50–60 szemeteszsákot vitt be.

A zsákok a városban a szemétszállítást végző A. S. A. Kft.-től szelektív hulladékgyűjtéshez igényelhető nejlonzsákok – műanyag palackokkal megtöltve. A cég lapunknak leszögezte: nem az ő autójuk rakta le itt a szemetet. A rendőrség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított eljárást, s rövidesen látókörébe került a gyanúsított. Azt mondta, azért hordta a zsákokat a lakatlannak tűnő telekre, mert nem tudta hová tenni – később értékesíteni akarta a műanyag palackokat.

50-60 zsáknyi illegális szemét Makón egy üres telken - GALÉRIA

A kérdés már csak az, mi lesz a zsákokkal. H. J. azt mondta, neki semmi köze hozzájuk, ezért nem fog fizetni az elszállításukért. Az A. S. A. Köztisztasági Kft. kommunikációs vezetője, Rossi Tünde azt ígérte: hamarosan felveszik a kapcsolatot a telektulajdonossal, valamint a makói önkormányzattal, és mindenki számára megfelelő megoldást keresnek a problémára. Ám lehet, hogy erre sem lesz szükség: Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője úgy nyilatkozott lapunknak: a zsákokat a rendőrség a helyszínen lefoglalta és elszállításáról rövidesen intézkedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki sohasem vesztett német bunyós ellen

A néhai ökölvívó legenda, Erdei János német bunyós ellen mindig győzött, Papp Lászlóval 3 évig volt együtt válogatott és itthon 3 éven át nem kellett teljes meccset végig játszania. Tovább olvasom