Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Elhallgatott a makói Radio Ice

Makó - A hétvége óta a Radio Ice sem sugároz, így az Árkádia rádió januári megszűnése óta nem működik helyi adó Makón.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Az Ice honlapján megjelent közlemény szerint az adást pénteken éjfélkor fejezték be, s jelezték: „Mivel a hatályos szabályok szerint az érvényben lévő műsorszolgáltatási szerződésünk lejárt, tovább nem hallhatók sem az éterben, sem pedig interneten a megszokott műsorok és műsorvezetők." A rádió vezetői már korábban jelezték: nem nyilatkoznak a megszűnéssel kapcsolatban.

Az Ice kisközösségi rádióként működött, támogatást sem az államtól, sem az önkormányzattól nem kapott, az egyre szerényebb hirdetési bevételekből igyekezett fenntartani magát. A sugárzást az FM 94,2-n 8 évvel ezelőtt kezdték, és a megszűnésig több mint 50 ember vett részt a műsorok készítésében. A gazdasági nehézségek persze őket sem kímélték – a kezdetektől bérelt Széchenyi téri stúdiójukból például 3 évvel ezelőtt költözniük kellett. Akkor átálltak az otthoni műsorkészítésre.

Az Ice frekvenciája jelenleg néma, nem tudni, lesz-e, aki fantáziát lát benne. Az Árkádia – mint korábban megírtuk – tavaly, a szerződés lejártakor már nem is pályázott az általa használt 96,8 Mhz-re. A frekvenciát a jelentkezők közül a hódmezővásárhelyi Rádió 7 nyerte el, így ott már az ő műsoruk hallható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rímbe szedett történelem: Ratkai Tibor első verseskötete

Hamarosan kiadják verseskötetét a makói Ratkai Tibornak. A 25 éves fiatalembernek ez lesz az első kötete. Tovább olvasom