Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Elhárítottunk egy balesetveszélyt

Makó - Miért áll ki egy nagyjából öt centis vasdarab a makói Posta utca frissen felújított, díszkővel lerakott járdájából? - kérdeztük a városházán.
A problémára egy arra járó olvasónk hívta fel a figyelmet, aki megjegyezte, a vasdarabban bizony meg lehet botlani, különösen éjszaka, és ez nagyon veszélyes. Mint fotónkon is látható, a fémet nem utólag, vandál tréfaként szúrta be valaki a szürke díszburkolat kövei köré: éppen ellenkezőleg, köré építették a járdát, precízen levágva az érintett kövek darabjait.

zaza
Minden jó, ha a vége jó - már hogy nem látszik már ki a vége.
Fotó: Szabó Imre


Gyorsan megoldódott a rejtély, egyben elhárult a balesetveszély. A körzet önkormányzati képviselője, Czirbus Gábor (Fidesz) a polgármesteri hivatal illetékeseivel együtt megnézte a helyet, majd intézkedett, és a kiérkező szakemberek elhárították a balesetveszélyt. Mint kiderült, egy gázvezeték csonkjáról volt szó, amiből most levágtak, majd újrakövezték a kérdéses területet. A vascső vége valószínűleg azért került a felújítás után a járda szintje fölé, mert a régi járda alacsonyabban volt.

Arra azért még kíváncsiak lennénk, ez a járdát építő munkásoknak miért nem tűnt fel, illetve miért nem zavarta azt, aki a munkát átvette - de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, hogy a Posta utcán már nem esik hasra senki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorompók a Makovecz térre?

A makói képviselő-testület szerdai ülésén más témák mellett szóba kerül majd Weszelyné Véghseő… Tovább olvasom