Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Elítélték az embercsempész makói rendőrt

Makó – Első fokon, nem jogerősen 9 havi börtönre ítélte a makói bíróság Sz. Tibort, aki határrendészként csempészett Magyarországra két moldávot Romániából.
Sz. Tibor törzsőrmester, aki korábban határőrként dolgozott, 2008-tól pedig rendőrként, határrendészként, 2009 márciusában vállalta el, hogy a két moldávot – pontosan meg nem határozott összegért – Magyarországra hozza. Átment értük egy bérelt kocsival a romániai Nadlac benzinkútjához, ott felvette őket, majd út közben, még a határátkelőhely előtt megállt és a csomagtartóba bújtatta őket. Ezt követően áthaladt a kijelölt nagylaki határátkelőhelyen, ahol részben határrendész volta miatt a nem vizsgálták át alaposan az autót. Véletlenül bukott le: a nagylaki határrendészeti kirendeltség járőrei Magyarcsanád külterületén igazoltatták, és megtalálták a moldávokat a csomagtartóban.

A bíróság a vádlottat a fentiek miatt embercsempészés bűntettében találta bűnösnek és 9 hónap börtönre, 100 ezer forint pénz-mellékbüntetésre, valamint lefokozásra ítélte. Úgy rendelkezett továbbá, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetés fele részének kitöltése után feltétes szabadságra bocsátható.

A kiszabott büntetés során a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerő vallomást tett, tettét megbánta, valamint a jelentős időmúlást is. Nem vette figyelembe ugyanakkor enyhítő körülményként büntetlen előéletet, mivel az alkalmazási feltétel volt a határrendészként dolgozó vádlottnál. Súlyosító körülményként értékelte viszont, hogy olyan bűncselekményt követett el, melynek megakadályozása feladata lett volna.

Az ítélet kihirdetése után az ügyész, a vádlott és a védő egyaránt három nap gondolkodási időt kért annak eldöntésére, hogy fellebbez-e, így az ítélet nem jogerős.

Olvasóink írták

 • 4. Egyolvasó 2012. február 21. 05:41
  „3. mező74 2012.02.19. 16:33

  a lefokozás, szerintem azt jelenti, hogy elvették a törzsőrmesteri rangját, így már nem is dolgozhat a rendőrségnél, de ha jól tudom semmilyen egyenruhás cég nem alkalmazhatja emiatt.”
 • 3. mező74 2012. február 19. 16:33
  „Embercsempészetért 9 hónap???És még csak el sem küldték csak lefokozták? Hol itt az igazság?Szerintem nem a katonai bíróság tárgyalhatta az ügyét,mert akkor sokkal többet kapott volna!Ezek szerint veregessük meg a vállát?”
 • 2. pog 2012. február 18. 08:42
  „Megérte ???”
 • 1. Qllancs 2012. február 17. 12:41
  „KEVÉS ! Neki a határ őrzése volt a feladata ! Súlyosan vissza élt a hatalmával !
  Min . 9 év börtönt, elbocsájtást, sokkal több pénz büntit !
  Példát statuálni !!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videoklipben is szerepelt a makói limuzin

Suba Levente Lincoln Town Car limuzinját még bárki bérbe veheti. A válság miatt meg kell válnia a becses darabtól az autószereléssel is foglalkozó férfinak. Tovább olvasom