Délmagyar logó

2018. 08. 18. szombat - Ilona 20°C | 32°C Még több cikk.

Elkerülő útra vár Nagylak - 3,3 milliárdba fog kerülni

Nagylak - 2019 első negyedévében várható a nagylaki elkerülő út átadása - értesültünk a NIF Zrt.-től. A területen épp nincs nyoma munkának.
– A régészek már levonultak, azt azonban nem tudjuk, maga az építkezés mikor kezdődik – mutatta meg nekünk a nagylaki elkerülő út nyomvonalát az Élővíz-csatorna mellett, a falu határában a polgármester, Locskai Zoltán. Azt is láttuk, hogy a tervezett út határátkelő felőli végénél már zajlik egy épület átalakítása.
Locskai Zoltán a nyomvonalnál. A falu kíváncsian várja a munkagépeket. Fotó: Szabó Imre
Locskai Zoltán a nyomvonalnál. A falu kíváncsian várja a munkagépeket. Fotó: Szabó Imre

Mint korábban megírtuk, az elkerülőre azért van szükség, mert miután az M43-as sztráda elkészült Csanádpalotáig, kiderült, hogy az ottani határátkelőt az élő állatot, növényi árut és veszélyes szállítmányt hozó kamionok nem használhatják. Ezeknek onnan át kell menniük Nagylakra, a régi átkelőhöz. Azért, hogy ne a falut kettészelve vagy a régi 43-ason közlekedjenek, kell a nagyjából 2 kilométeres új út, amely Nagylak mellett viszi el Palotától a forgalmat. Az elkerülőt tehát nemcsak a nagylakiak várják, hanem a 43-as mentén élő apátfalviak, illetve magyarcsanádiak is – most ők szenvednek az átmenő forgalomtól.

Megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t, mikorra várható a munka befejezése. Karcagi Orsolya kommunikációs igazgatótól azt a választ kaptuk, a beruházás nettó 3,366 milliárd forintba fog kerülni, az átadásra pedig az erről szóló kormányhatározat értelmében 2019 első negyedévében sor kerül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferencszálláson kerékpárútról álmodnak: 2018-ban is szeretnének sikeresen pályázni

Bár sok mindenben előrelépett 2017-ben Ferencszállás, az új évben is lesznek teendői az önkormányzatnak - mondja a polgármester, Jani János. Tovább olvasom