Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Elkészült az első Makó-kártya

Makó - Elkészült az új fürdőbe 50 százalékkal olcsóbb belépőt, valamint más helyi kedvezményeket biztosító Makó-kártya első példánya tegnap. Eddig 400-an jelezték igényüket a főtéri Tourinform-irodában.
Bankkártyára hasonlít, még mágnescsíkkal is ellátták, és aki kitöltött adatlappal, az előre egyeztetett időpontban igényli, néhány perc alatt megkaphatja – ez a Makó-kártya, amelyet a város minden lakója ingyen kérhet. Mint korábban megírtuk, ötlete az új makói fürdő kapcsán merült fel, az önkormányzat ugyanis megígérte, hogy a helyben élők fél áron válthatnak majd ide jegyet. Eredetileg ennek igazolására találták ki, időközben azonban más kedvezmények igénybevételére is alkalmassá tették – csatlakozott a rendszerhez például 19 helyi kereskedő, vállalkozó, aki a kártya felmutatóinak 5–15 százalékos kedvezményt vagy gyűjthető pontokat ad vásárláskor. Hasonló egyébként a megyében jelenleg csak Szegeden van.

Az első kártya. A szerző felvétele
Az első kártya. A szerző felvétele

Az első Makó-kártyát Buzás Péter polgármesternek állították ki a Tourinform-irodában, aki elmondta: az új fürdőbe a teljes árú belépő a kártyával hétköznap 1100, hétvégén 1200 forint lesz, azaz nagyjából ugyanannyi, mint most – a makóiak tehát önköltségi áron használhatják majd. Az 50 százalékos kedvezmény természetesen a többi jegyfajtára és a bérletekre is vonatkozni fog. Tervezik azt is, hogy a makóiak különböző önkormányzati szolgáltatásokat is kedvezménnyel vehetnek igénybe a plasztiklap révén. Így például a turistáknál olcsóbban válthatnak belépőt az operettfesztiválra és más rendezvényekre. A kártya bevezetése egyébként 1,7 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

A főtéri Tourinform-irodában ma és holnap a városközpont átépítése miatt áramszünet lesz, ezért szünetel a kártyák kiadása is, ezt követően azonban folyamatosan fogadják az igénylőket. Eddig közel 400-an jelezték, hogy kérik.

Olvasóink írták

 • 10. makovaros 2011. október 21. 07:24
  „9. Micsoda?
  "csak eppen a kartya majdnem annyiba kerul mint a jegy masik fele. " A kártya ingyen van :D

  Mellesleg a számítógépes boltok is csatlakozhatnának. Hamár itt Makón lényegesen drágábban adnak mindent ezek a boltosok mint más városokban.”
 • 9. KamuNeni 2011. október 20. 21:25
  „igen olcsobban lehet a jegyet kapni a kartyaval csak eppen a kartya majdnem annyiba kerul mint a jegy masik fele. igy tehat igazabol nem 50% a sporolas hanem kozelebb van a 10-20%-hoz. Na nekem ezt az mondta aki ismeretes ebben igy aztan csak tovabb adtam amit hallottam.”
 • 8. makovaros 2011. október 20. 16:24
  „7. elméletben jövőre egyébként szennyviz.mako.hu itt lehet kérdezni is amire válaszolnak is.
  5. arról nem makó tehet, ha ezek elveszik a nyugdíjakat.”
 • 7. Egyolvasó 2011. október 20. 09:44
  „Szép szép, de mikor lesz kész a lakosság részéről kifizetett szennyvízcsatorna hálózat???”
 • 6. scott1 2011. október 20. 07:35
  „5! Ha munkásőr voltál, magas rangú pártfunkcionárius, vagy 56-os vérbíró, akkor lecsökkenthet a nyugdíjad a minimálbér kétszeresére és kénytelen leszel 200 ezer forintos nyugdíjból kigazdálkodni az 50%-os fürdőbelépőt. Ha olyan rokkant nyugdíjas aki tudja, hogy talán nem is annyira beteg mint ahogy leszázalékolták, akkor valóban tarthatsz attól, hogy visszatérsz a munkaerőpiacra. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy ez már könnyen megy a dinamikus sikervárosban, ahol a fő program a munkahelyteremtés. Csak válogatnod kell a lehetőségek közül! Az ipari parkba betelepülő multik közül válogathatsz vagy csak egyszerűen vállalkozást indítasz a városba megerősödő turizmusra... csak rajtad múlik! És ez még csak a kezdet!!!”
 • 5. Black&Red 2011. október 20. 00:51
  „Hiába a kártya, ha az állam elveszi a nyugdíjat, akkor még 50%-l olcsóbban sem tudunk bejutni!”
 • 4. bo 2011. október 19. 17:33
  „És a kistérség? Apátfalva, Magyarcsanád, Kövegy, Kiszombor? Vagy tájékozatlan vagyok és jár nekik is? Az igénylő lapon a lakcím eleje -6900 Makó- fix, nem javítható. Buzás Úr annyira büszke volt arra, hogy támogatja a környező településeket. Hát lássuk! Legalább ennyivel tudja-e segíteni pl. Magyarcsanádot, ami ugye köztudottan az ország egyik legszegényebb települése!”
 • 3. makovaros 2011. október 19. 06:58
  „Nagyon jó ötlet, szerintem most tényleg "jó makóinak lennni!"”
 • 2. Egyolvasó 2011. október 18. 15:40
  „1. Francois

  Nem, nem ott dupla pénzbeszedést eszközölnek a kártya felmutatójával szemben.:)))”
 • 1. Francois 2011. október 18. 13:07
  „Tervezik azt is, hogy a makóiak különböző önkormányzati szolgáltatásokat is kedvezménnyel vehetnek igénybe a plasztiklap révén. " Akkor a kommunális, helyi , iparűzési és egyéb adót is?! :D:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 ezer a makói óvodának

Makó - Szombatig lehetett licitálni a nyujtsdakezed.hu oldalon azokra a sztároktól származó… Tovább olvasom