Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Elkezdték fizetni a telefonszámlákat

A makói székhelyű Veszélyeztetettek és Hátrányos Helyzetűek Országos Szövetsége tagjainak kétszázezer forintot meghaladó telefonadóssága elvileg hamarosan rendeződik. Az elnök intézkedett, a felelősök – egy kivétellel – megkezdték a törlesztést.
Gesztesi László elnök intézkedett: az adósok elkezdték a törlesztést. Fotó: Illyés Szabolcs
Feszültséggel teli hét áll a Veszélyeztetettek és Hátrányos Helyzetűek Országos Szövetsége mögött, hiszen nemrég napvilágra került: a szervezet tagsága jelentős mobiltelefon-számlatarozást halmozott fel a szövetség hátrányára. A még 2004 végén szétosztott szolgálati telefonokon keresztül a Konföderáció nevű gyűjtőszervezet tagjainál egymillió forintnyi beszélgetést nem fizettek ki országszerte, ezért egyirányúsította a flottaszolgáltató az összes készüléket, amivel gyakorlatilag azok használhatatlanná váltak.

– Sajnos sokan félreértették a két héttel ezelőtti nyilatkozatot, hiszen nem a makói szövetség, hanem a Konföderációhoz tartozó összes társadalmi szervezet tagsága produkálta a milliós hiányt – kommentálta a megjelenteket Csala Attila, a VHHOSZ tagja. – Persze ez még nem kisebbíti a bajt, hiszen a nagycsaládosokat és komoly anyagi nehézségekkel küzdőket támogató szervezetünk munkáját nagyon hátráltatja a megszorítás.

Makón a felelőtlen tagok összesen megközelítőleg kétszázezer forintos kifizetetlen számlát hagytak maguk után – tudtuk meg Gesztesi László elnöktől, aki kézbe vette az ügyet, az adósok megkezdték törlesztésüket is. Mindössze egy személy akadt, aki kijelentette: nem hajlandó megadni harmincezres tartozását.

– Több, kisebb tartozás mellett négy tagunk halmozott fel nagyobb összeget, ezek közül egy 21 éves fiatalember készülékéhez tartozik 120 ezer forintos hiány, de ő máris megkezdte a részletek kifizetését. Csakúgy az egyik, közel 50 ezer forintos hiányt produkáló asszony, ám a harmadik legnagyobb, mintegy 30 ezer forintos tartozást felhalmozó tagunk elzárkózott a fizetés elől, ezért bírósági úton fizetési meghagyást kezdeményeztünk vele szemben – foglalta össze Gesztesi László.

Az elnök még elmondta: annak idején, 2004-ben a VHHOSZ és tagszervezetei összesen 12 készüléket kaptak a Konföderációtól, és a szervezésben részt vevő aktivisták számára szavaztak bizalmat a telefonok odaítélésével. Ezek után havi négyezer forintnyi készültségi díjat kellett fizetniük, ám a konföderáció ennek a felét is átvállalta, ezen felül 19 forintos percdíjjal telefonálhattak, ha nem egymást hívták. Ebben az esetben ugyanis ingyen beszélgethettek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esőbe hajló majális Makón

A Maros-part helyett idén a Deák Ferenc utcában majálisoztak a makóiak. Az ünnepet körhinta, vásár,… Tovább olvasom