Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Elmarad az újévi koncert

Makó - Ezúttal elmarad a hagyományos újévi koncert az Erdei János Sportcsarnokban – jelentette be a Hagymaház igazgatója, Bálint Márta.
Mint megtudtuk, ennek az emlékezetes West Balkán-diszkótragédia után hozott tűzbiztonsági rendelet az oka, amely szigorított a zárt térben megrendezett tömegesemények biztonsági feltételein. A vonatkozó jogszabály szerint a sportcsarnokot veszély esetén egy perc alatt ki kell tudni üríteni, és ez csak úgy biztosítható, ha – a fellépőket és a technikai személyzetet is beleértve – nincsenek többen az épületben 630 embernél. Ehhez képest az újévi koncerteken csak a nézők létszáma 1500 és 2000 fő között szokott lenni.

A szervezők megpróbáltak az eseményre egyedi engedélyt kérni, ezt azonban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság nem méltányolta. A tegnapi testületi ülésen Buzás Péter polgármester barátságtalan lépésként jellemezte, hogy ez erről szóló határozat november végén érkezett meg a városházára. Így már nem maradt idő más helyszínt keresni, az pedig igazságtalan dolog lett volna, ha a nagyszabású, milliós költségvetésű rendezvényt csak 4-500 ember láthatja-hallhatja. Mindezt mérlegelve az a kényszerű döntés született, hogy 2013. január elsején nem lesz hangverseny, s vele együtt az ilyenkor szokásos tűzijáték is elmarad.

Makón egyébként 1997-ben tartották az első újévi koncertet, a sportcsarnokban pedig 2001-ben volt az első ilyen rendezvény. Ilyenkor a Magán Zeneiskola koncert-fúvószenekara szokott fellépni sztárvendégekkel együtt, és ekkor mondja el hagyományos újévi köszöntőjét a város első embere. Annak érdekében, hogy a következő, 2014-es újévi koncertet már megtarthassák a sportcsarnokban, az illetékesek keresik a technikai megoldást.

Olvasóink írták

 • 4. szentmiki 2012. november 30. 09:42
  „a west-balkán óta ne volt idő vágni két ajtót, erre hivatkozni...”
 • 3. makovaros 2012. november 29. 15:07
  „hát sajnálom azért a két rendezvényt. Bár a tűzijátékot nem tartom jónak hogy azt se tartják meg. esetleg más időpontban kéne (mondjuk a hagymafesztiválkor) mert akkor nem kéne kint fagyoskodni, a bentieknek se kellet volna kapkodni, plusz előtte éjszaka a fél város rendez sajátot.”
 • 2. grafika88 2012. november 29. 13:13
  „Se koncert--se tüzijáték ??? Itt sporólnak a fürdőre ??”
 • 1. pog 2012. november 29. 11:38
  „és a céges bulinál....vagy egy sport eseménynél mi a helyzet???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszorúzás Pécskán

Az egykori iskolaépítő miniszter, Klebelsberg Kunó emléke előtt tisztelegve makóiak zarándokoltak Pécskára.
Tovább olvasom