Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Elment a makóiak kedve a kórházvitától

Makó - Jobb a békesség, ezzel az indokkal döntötte el a makói képviselő-testület, hogy inkább nem tárgyal a vásárhelyivel összevont itteni kórház jövőjéről. A polgármester úgy látta, az intézmény által késve elküldött tájékoztató nem ad választ a kérdéseikre, újabb veszekedésnek pedig nincs értelme.
Ezer új álláshelyet várt 2011-ben 2014-re, négyéves programja elkészítésekor az önkormányzat, és ez a terv teljesül – jelentette be Buzás Péter polgármester a képviselő-testület szerdai ülésén, a ciklusprogram tárgyalásán. 2011-ben közel 9000 munkahelyet tartottak számon a városban, tavaly év végén 9800-at, azzal együtt is, hogy a tönkrement és a még működő vállalkozások elbocsátásaival e ciklusban megszűnt több mint 400 munkahely.

A pozitív mérleghez hozzájárult a kisebb cégekkel, panziókkal együtt a Dancsi és Társa, a Váll-Ker, az ízesítőanyagokat gyártó Givaudan és a Duna-Döner húsfeldolgozó. A cégek tervei szerint őszig meglesz az ezer fő.

Kovács Sándor (Fidesz) kevesellte a makói cégek részvételét a helyi beruházásokban, Sánta Sándor (Fidesz) pedig idézett egy térségben megjelent lap írásából, amely szerinte egy „párhuzamos világról" szól, arról, hogy a megyében Makó térségében a legnagyobb a munkanélküliség és az elkeseredettség.

A kórházzal kapcsolatos tájékoztató miatt ott volt a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Kallai Árpád és makói helyettese, Nagy Jenő, de az előterjesztést, amely Makó szerepére kereste a választ az összevont kórházi szervezetben, és az intézmény jövőképét firtatta volna, levette napirendről a képviselő-testület.

Buzás Péter azért kérte ezt, mert az intézménytől kérésük ellenére csak pénteken délután kapták meg a tájékoztatót, ráadásul nem azokra a kérdésekre adott választ, amelyekre a testület kíváncsi volt. Annak nincs értelme – mondta Buzás –, hogy megint 4 órát vitázzanak, majd az őszi választások utáni új testület eldönti, kér-e még egyszer tájékoztatást a kórházvezetéstől. Sánta úgy vélte, barátságtalan lépés a napirendről való levétel. Kallai Árpád azt mondta, amit elkészítettek, ugyanolyan, mint amit a vásárhelyi közgyűlés elé terjesztettek, és az ott megfelelt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanús személyekre hívta a hatóságokat

Egy nagylaki bejelentőnek köszönhetően a határrendészek két szíriai és egy iraki határsértőt fogtak. Tovább olvasom