Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Elnökváltás a polgárőröknél

Kiszombor - Viharos körülmények között választottak új elnököt a napokban a kiszombori polgárőrök. A leváltott vezető, Bakos Tamás elismerte, hogy eddig kevés volt az ideje a vezetői teendőkre – úgy véli azonban, irigységből fordultak ellene.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Új elnököt választott a napokban a március óta működő Kiszombori Polgárőr Egyesület közgyűlése, ám a választás körülményei nem mindennapiak voltak. Mint a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége honlapján olvasható, a 14 tagú egyesület összejövetelére 8 tag jött el, de miután az elnök, Bakos Tamás heves szócsatába bonyolódott több taggal és a megyei szövetség szakmai alelnökével, hamarosan távozott is. Ezt követően a résztvevők új, rendkívüli napirendi pontként egyhangúlag megszavazták az elnök és az alelnök visszahívását.

Vas Tibor, a megyei szövetség szakmai alelnöke azt mondta, hogy véleménye szerint a kiszombori egyesület elnöke nincs felkészülve a vezetői feladatok ellátására. Tagdíjat nem szedett, az új igazolványok kapcsán sem intézkedett, de a kötelező polgárőri tanfolyamot és vizsgát sem szervezte meg időben. Ráadásul az elnökhelyettesi pozíciót az elnök vér szerinti lánya töltötte be, ami összeférhetetlen. Bakos Tamás, aki egyébként a helyi roma önkormányzat elnöke is, lapunk érdeklődésére elismerte, hogy munkája miatt valóban nem tudott eddig elegendő időt fordítani a polgárőrelnöki teendőkre, és azt is, hogy a lánya volt az alelnök. Hozzátette azonban, hogy ezt a feladatot önkéntes alapon, díjazás nélkül vállalta, és most, hogy lassanként vége a mezőgazdasági idénynek, már lett volna lehetősége pótolni azt, amit korábban elmulasztott. Úgy vélte, irigységből fordultak ellene.

A közgyűlés a leváltásokat követően egyhangú szavazással Kis Róbertet választotta elnökké, helyettesévé pedig Borcsa Zoltánt. A leváltott elnök és lánya tag maradt, ennek megszüntetését ugyanis nem kezdeményezték. Információink szerint az elnökváltás után több új tag kérte felvételét.

Olvasóink írták

 • 4. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 21. 17:49
  „LÁTOM MIT TESZNEK ÉS MIT NEM A POLGÁRőRÖK MILYEN A MEGJELENÉSÜK A VISELKEDÉSÜK, ELÉG GYAKRAN LÁTOK ITTAS POLGÁRŐRT MÁS MEGYÉKBE IS :) ÉRTÉKTELEN TESTÜLET, A RENDőRSÉG BÖVEN ELÉG LENNE HA A TÖRVÉNY SEGíTENÉ A MUNKÁJUKAT ÉS SZABAD KEZET KAPNÁNAK SOK MINDENHEZ <moderálva>”
 • 3. pog 2013. augusztus 16. 09:56
  „ebben as kis közösségben is marakodnak, tényleg megérett az átalakulásra..Vas Tibor és a szakmai alelnök hm...”
 • 2. maros50 2013. augusztus 15. 21:23
  „Ez nem irigység,hanem hozzáállás kérdése.A szándék kevés!”
 • 1. imre57 2013. augusztus 15. 18:36
  „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csilla és Zséda egy színpadon

Makó - Egy közös fotózás, illetve az azt megelőző beszélgetés adta az ötletet a makói születésű… Tovább olvasom