Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Előkerült a Brazíliában eltűnt Ferenc

Megtalálták azt a huszonhat esztendős földeáki férfit, aki két éve tűnt el Brazíliában. Szarvas Ferencet egy Amazonas-vidéki kórházban ápolják, ám továbbra is rejtély, hogyan és miért került oda. Valószínűleg hazajön, Brazíliából ki fogják toloncolni. A kórházban lefotózták, a képet Magyarországra küldték, s itthon édesapja ez alapján azonosította Ferencet.
Szarvas Ferenc édesapja egy fotóval, amit fia Brazíliából küldött. Fotó: Segesvári Csaba
A földeáki Szarvas Ferenc eltűnésének különös történetéről két hónappal ezelőtt számoltunk be. Mint édesapja, az idősebb Szarvas Ferenc lapunknak elmondta, fia azért távozott Brazíliába, mert miután részt vett egy egy hónapos ottani turistaúton, beleszeretett az egzotikus országba. Attól kezdve folyton útikönyveket bújt, és azt emlegette, ott szeretne élni.
A csendes, kissé zárkózott fiatalember egyébként szakmunkásképzőt végzett és a hódmezővásárhelyi porcelángyárban dolgozott egészen addig, míg két évvel ezelőtt repülőre nem szállt. Indulása előtt megígérte, hogy ha megérkezik, jelentkezik és rendszeresen írni fog, ezt az ígéretét azonban nem tartotta be.

Csupán két levelet küldött röviddel a megérkezését követően. Az elsőben arról mesélt, hogy nagyon jól érzi magát, barátokat szerzett és nyelvet tanul, nagyon tetszik neki az ország, sőt már randevúzik is egy helybeli lánnyal, mi több, szeretne letelepedni Brazíliában. A második levélben – amit Rio Preta de Evából adott fel – viszont már csak fotókat küldött magáról és kiszemeltjéről. Az aggódó apa azt követően fordult a rendőrséghez, hogy a család hiába írt neki, a levél visszajött azzal a jelzéssel, hogy a címzett ismeretlen.

Idősebb Szarvas Ferenc tavaly nyáron jelentette be az eltűnést a Makói Rendőrkapitányságon. Az Interpolon kívül kereste fiát a Vöröskereszt is, ám senki sem bukkant a nyomára – egy jósnő is csak annyit tudott mondani, hogy él, de már másutt van, mint ahová eredetileg megérkezett.

Most kiderült, hogy a jósnőnek igaza volt: Szarvas Ferencet egy Amazonas-vidéki kórházban ápolják, pszichés problémák miatt. A rendőrség erről úgy szerzett tudomást, hogy a kórház megkereste a magyar nagykövetséget, mert az egyik betegük, akinek semmiféle papírjai nincsenek, azt állítja magáról, hogy magyar állampolgár és Szarvas Ferencnek hívják. A követség aztán a hazai hatóságokhoz fordult, és végül– fénykép alapján – az édesapa igazolta, hogy az ő fiáról van szó. Hogy pontosan miért és hogyan került oda, egyelőre nem tudni, és azt sem, mi lesz a további sorsa.

Az édesapa most a magyar követség információira vár. Arra számít, minthogy a fia semmiféle okmánnyal nem rendelkezik, előbb-utóbb hazakerül, mert minden bizonnyal kiutasítják Brazíliából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megpecsételődött a 300 millió sorsa

Esély sincs arra, hogy a makói kórház egyhamar vissza tudja fizetni fönntartójának a 300 millió… Tovább olvasom