Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Első kiállítását nyitották meg Szekeres Péternek

Négy éve foglalkozik komolyabban a festészettel Szekeres Péter. A pályája elején lévő művész életének első kiállítását nyitották meg Kiszomboron.
Nemrégiben lapunk is bemutatta azt a fiatal tehetséges festőt, aki életének egy fordulópontján kezdett a festés művészetébe. Szekeres Péter képeiből most lakóhelyén, Kiszomboron nyitottak kiállítást. Ez volt az első alkalom a fiatal művész életében, hogy műveiből önálló kiállítást mutassanak be. A Kis Mária Hortensia Honismereti Kör egyik küldetése, hogy a falubeli művészeket elindítsa a pályán, és lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásra.

Négy éve foglalkozik komolyabban a festészettel Szekeres Péter.
Négy éve foglalkozik komolyabban a festészettel Szekeres Péter.

A közönséget Petrovics Attila gitárjátéka hangolta rá a képek befogadásához. A lágy dallamok és a kiállítás helyszínéül szolgáló középkori körtemplom jól harmonizáltak a művész lelkivilágát hűen tükröző képekkel. Péter kilenc régi és új festményét láthatta a nagyérdemű, főként tájképeket, de akadt köztük önarckép is. A képek alatt álló idézetek nemcsak a festőnek adtak ihletett, hanem a közönségnek szolgáltak mottóul, elgondolkodtatásképpen. Lőrinc Mária Magdolna, a festő pártolója a kiállítás-megnyitón kiemelte, a kezdetben hobbiként festegető Péterből mára komoly művész vált. Minden bizonnyal ezt a közönség is így gondolja, hiszen a képek megtekintése után sokan személyesen is gratuláltak az ifjú művésznek.

A festő boldog, hogy megvalósulhatott első önálló kiállítása, de örömmel tölti el az is, hogy képeit egy helyen láthatja. Azok, akik lemaradtak a megnyitóról, még egy hétig láthatják a kiállítást a Rotundában.

Olvasóink írták

  • 1. KamuNeni 2013. július 11. 11:17
    „Nem sok kep lathato az biztos. Szinte csak az egyik sarkat mintha ki lehetne venni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem égett a ház

Unalomból hívta a mentőket és a tűzoltókat két fiatalkorú lány Makón. Vádemelést javasol ellenük a… Tovább olvasom