Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Elsőként a Party jelentkezett

Elsőként jelentkezett a lakodalmas zenekarok lapunk által meghirdetett versenyére Makóról a Party együttes. Három-négyszáz dalt tudnak, és az idei nyárra már alig van szabad hétvégéjük.
A makói zenekar: Csonka János, Balogh Zoltán, Galgóczki Sándor és Fejes Ferenc. Fotó: DV
Idén éppen a tizedik születésnapját ünnepli a makói Party együttes. A lakodalmak, bálok, egyéb táncos rendezvények népszerű helyi csapata négy jó barátból áll, akiket eleve a muzsika hozott össze: mindannyian a városi fúvószenekarban játszottak, onnan ismerték egymást. A tagok közül Fejes Ferenc (billentyűs hangszerek, ének) volt az, aki elsőként beállt játszani egy lakodalmas zenekarba, majd egy tagcsere után követte őt Balogh Zoltán (dobok, vokál). Aztán amikor a csapat feloszlott, meghívták maguk mellé Csonka Jánost (billentyűs hangszerek, szaxofon, ének) és Galgóczki Sándort (szaxofon) is. A zenekar tényleg népszerű: a naptárukban idén például június és szeptember között már nincs sok szabad hétvége, és nem is csak Makóra és közvetlen környékére hívják őket – játszani fognak például Békéscsabán is. Próbálni a téli időszak szabad hétvégéin tudnak. Ez általában reggeltől estig tart. Ilyenkor igyekeznek új számokat is megtanulni, mert a repertoárt mindig frissíteni kell. Most három-négyszáz dalt tudnak.

Várjuk a zenekarok jelentkezését!

A Délmagyarország és a Délvilág Mulassunk együtt! címmel másfél hete hirdette meg lakodalmas fesztiválját, versenyét. Érkeznek a jelentkezések, már a határon túlról is jelezte együttes, hogy nem akar kimaradni a buliból, a megmérettetésből. A jelentkezési határidő február 23-án jár le. Arra biztatjuk a zenekarokat Makótól Csongrádig, Szentestől Vásárhelyig, Szegedig hogy mielőbb vegyék fel velünk a kapcsolatot, legyen idő a részletek egyeztetésére. Bővebb információért Pintér Melindához forduljanak (62-567-857), a versenykiírást a www.lakodalmas.delmagyar.hu oldalon találják.

A makói Party együttes tagjai közül Fejes Ferenc civilben gazdálkodó és mezőgazdasági gépszerelő, Csonka János és Balogh Zoltán sofőrködik, Galgóczki Sándor pedig hegesztő szakmunkásként dolgozik. Fejes Ferenc harmincegy éves, a többiek hasonló korúak, legfeljebb egy-két évvel fiatalabbak.

A zenekar palettája igen színes. Ha kell, keringőt, szvinget, tvisztet vagy rock and rollt játszanak, vagy éppen futó slágereket, nem csak klasszikus lakodalmas nótákat. Bár vannak kedvenc dalaik, természetesen mindig a közönség kedvében igyekeznek járni, őket szórakoztatják – mellesleg: nincs két egyforma közönség. Hogy munka-e a lakodalmas zenészkedés? Nyilván, de ők élvezik is a muzsikálást, alig várják az újabb fellépéseket.

A zenekar egyik fele különben inkább a mulatós, a másik fele pedig a slágeresebb számokat szereti. Fejes Ferenc a csapat ez utóbbi felébe tartozik, ám azt is megvallja: otthon még rockot, például Lordot vagy Tankcsapdát is szívesen hallgat. Éppen ezért tapasztalja örömmel, hogy a közönség ízlése lassan, de biztosan változik – ma már szívesen fogadja egy lakodalmi sokaság például az Adj helyet magad mellett című Bikini-szerzeményt. Talán ezért is érzi úgy, hogy el tudja képzelni: tíz év múlva is lakodalmas zenekarban fog játszani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lánglovagokat képeznek Makón

Makói és orosházi tűzoltójelölteket oktatnak egy hete a makói tűzoltólaktanyában. A jelentkezőknek… Tovább olvasom