Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Eltemették Barlai Józsefet

A rokonok mellett több száz falubeli, ismerős, barát és munkatárs vett végső búcsút tegnap Barlai Józseftől, Óföldeák volt polgármesterétől. A község egykori vezetője 51 évesen, súlyos betegségben hunyt el.
Hozzátartozók, barátok és ismerősök százai kísérték a sírhoz a koporsót. Fotó: DV
Több száz méteres kocsisor várakozott tegnap a gyászszalaggal átkötött Óföldeák-táblától nem messze fekvő temető előtt: a hozzátartozók, felesége és leánya mellett falubeliek, barátok és ismerősök búcsúztatták el Barlai Józsefet, a település múlt héten elhunyt, egykori polgármesterét. A gyászolók közt voltak országgyűlési, megyei képviselők és polgármester-kollégák is, a szertartást könnyeivel küszködve Katona Pál esperesplébános vezette.

A gyászbeszédben elhangzott: a mindössze 51 esztendőt élt, és súlyos betegségével több mint egy éven keresztül küzdő Barlai József mind munkásságával, mind pedig családi életével bizonyította, hogy az Istentől számára kijelölt utat követte, így reménye az örök boldogság. Marosvári Attila, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke lapunkban megjelent nekrológját említve a plébános kiemelte: az elhunyt polgármester utolsó küzdelmében is győzött, hiszen Istennel együttműködve, jó vezetőként és családapaként élte az életét.

A makói kistérségi társulás nevében Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere búcsúztatta kollégáját, mindenekelőtt az elhunyt érdemeit méltatta Óföldeák fejlesztésében. Hajnal Gábor, a településvezető utódja búcsúbeszédében a tolerancia mintaképeként jellemezte az elhunytat. Polgármesteri tevékenységét minősíti, hogy nevéhez fűződik a földgáz és a telefon bevezetése. A település vezetésében 1985-től dolgozott, 1988-ban községi elöljárónak nevezték ki. Az 1990-es helyhatósági választástól tavalyig vezette Óföldeák önkormányzatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérte leválni a közös kazánról

Egész télre kerül most annyiba a fűtés a makói Fűrész utcában, mint korábban egy hónapban, amióta a… Tovább olvasom