Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Eltűnt a makói szeméthegy

Makó - Eltűnt az M43-as felől érkezőknek azonnal feltűnő, szeméttelep mögötti illegális hulladéklerakó Makón. Kérdés, meddig.
Az elmúlt években többször is hírt adtunk arról, hogy a Földeáki úti egykori, lezárt szeméttelep háta mögötti területet hulladék borítja, és azt, aki az M43-asról Újvárost érintve érkezik Makóra, ez a látvány fogadja. A szemét egy részét nyilván a szél fújta át a telepről, de amikor – legutóbb tavaly nyáron – erről írtunk, olyasmit is találtunk itt, ami az illegális hulladéklerakásra utal: használt autógumikat, tömött nejlonzsákokat, kupacokban lerakott építési törmeléket.

Az elkeserítő látvány immár a múlté: a környék most tiszta, rendezett. Ez a szeméttelep hamarosan véget érő rekultivációjának köszönhető – a kifejezés a hulladék ártalmatlanítását és a terület visszaadását jelenti a természetnek. A munka befejezése pedig 2015 nyarára várható.

Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

Kérdés, hogy a terület meddig marad tiszta. A városházán lapunkat úgy tájékoztatták, szemét lerakása továbbra is tilos, a városgazdálkodási nkft. munkatársai ezért figyelmeztető táblát helyeznek ki, és a közterület-felügyelők is sűrűbben ellenőrzik a területet. A rend megőrzésére az is reményt ad, hogy több városi térfigyelő kamera is rálát a ki- és bevezető utakra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November óta szökésben volt a Nagylaknál elfogott olasz maffiatag

A szökevény a 42 éves Antonio Pellegrino, dél-olaszországi Sacra Corona Unita maffiaszervezet egyik ágának vezetője. Tetoválása és ujjlenyomata alapján azonosították. Tovább olvasom