Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Eltűntek a kamionok Makóról

Makó - A kamionok lényegében eltűntek, az autóforgalom pedig majdnem a felére csökkent – ezt tapasztaltuk, amikor összevetettük az M43-as átadása előtti, illetve az utáni makói forgalomszámlálásunk adatait.
Kedden és tegnap is a városközponttól nem messze, a Szegedi utcai körforgalomnál számoltunk fél órán át, azonos időben, délelőtt 11 órától. Azt figyeltük, hány kocsi tart Szeged felé, és köztük mennyi kamion van – az egyszerűség kedvéért a személyforgalomba számoltuk bele a kisebb teherautókat és az autóbuszokat is.

A felmérés összegzése megdöbbentő adatot mutatott. Míg kedd délelőtt 30 perc alatt 244 jármű ment Szeged felé a körforgalom után, tegnap mindössze 129. Még jellemzőbb adat, hogy a keddi járműforgalomból 28 volt a kamion, tegnap viszont mindössze egyetlenegyet láttunk – ezen felül csupán 6 teherautó és tartálykocsi jelentette a teljes teherforgalmat. Bár a kocsik rendszámát külön nem számoltuk, szemmel látható volt, hogy míg tegnap nagyon kevés külföldit láttunk, kedden ezek tették ki a forgalomnak nagyjából a felét.

Makó tehát fellélegzett az autópálya átadása után. A 43-as városon belüli szakaszán már nem kell hosszú percekig várakozni az átkelésre, a korábbinál jóval kisebb a zajszint is. Jani János, Ferencszállás polgármestere, akit telefonon értünk el, azt újságolta, hogy várakozás nélkül tudott kihajtani a főútra. Hozzátette: mivel Nagylakra kellett utaznia, azt is látta, hogy Makótól keletre, az után a körforgalmi csomópont után, ahol a várost elkerülő út visszacsatlakozik a 43-ashoz, a helyzet változatlan – a forgalom szinte elviselhetetlen.

Olvasóink írták

 • 7. nagypappa 2011. április 26. 21:02
  „Ma délután a pályán mentem Makóra, forgalom alig. A megengedett 130.- al közlekedtem, három helyen vettem észre, hogy "dob" autópálya burkolta, viszont nagyon megnyerő, hogy három vadátjárót építettek. Szeged Budapest közt egyet sem.
  A régi úton jöttem vissza, meglepően magas volt a külföldi rendszámú személyautók aránya. Mindössze egyetlen külföldi kamionnal találkoztam Szőregnél.
  A régi úton is kellemesen lehetett autózni.”
 • 6. nezdcsak 2011. április 26. 08:36
  „CSATLAKOZOM AZ ELŐTTEM ÍRÓHOZ!NAGYON SOKAN LEJÖNNEK A KÖRFORGALOMNÁL!A VÁSÁRHELYI U.OLYAN FORGALOM VAN ,MINT SOHA!”
 • 5. Mc_Mi 2011. április 25. 19:14
  „De vannak még elkóborolt autósok.
  T. Forgalomszervezők!
  Az elkerülő indító körforgalmánál a "Makó" felirat fölé egy "ARAD" feliratot is ki kellene tenni. Saját tapasztalat, hogy külföldi rendszámú kamionok egymás után hajtanak be a városba. Nyilván azért, mert nem tudják, hogy van elkerülő. Biztos, ami biztos, bejönnek a városba. Ezek ismét feljönnek a lámpás kereszteződéshez és csak onnan indulnak el a határ felé.
  Egy táblát megérne!”
 • 4. bo 2011. április 25. 10:25
  „Most már csak a helyi menő csávókat kellene egy kicsit közlekedési kultúrára tanítani. Pl. este 11-kor robogóval satugáz a főtéren - még Haleszban is hallani lehet a hangját! :-(”
 • 3. XVIII 2011. április 22. 17:34
  „Könnyű volt számolni a Délvilág irodából....Ez a cikk színvonaltalan...Várható volt, hogy csökken a forgalom...”
 • 2. Francois 2011. április 22. 11:20
  „És Magyarcsanád-Nagylak között bunkó román kamionos már is csinált balesetet :D Ezt nem látta a polgármester úr.”
 • 1. gumikacsa111 2011. április 22. 11:11
  „Nemtom mire számított a tisztelt újságíró Úr?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palota már az újabb belvízre készült

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak szerdán Csanádpalotán, ahol jégeső és komoly belvíz is pusztított tavaly. Tovább olvasom