Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Energiatakarékos beruházás Pitvaroson

Pitvaros - A kisiskola udvarán a napokban megkezdték annak a kútnak a fúrását, amelynek révén az épület fűtését biztosító hőszivattyú működni fog, az épület tetejére pedig felszerelik a napkollektorokat.
Hasonló beruházás zajlik a művelődési házban és a sportcsarnokban is. Radó Tibor polgármester lapunknak elmondta: a beruházás teljes költségvetése 60 millió forint, a pénz 40 százalékát a falu biztosítja önerőként. Ezzel a gázkazánok üzemeltetését fogják kiváltani a következő fűtési idénytől, és jelentős megtakarítást remélnek – az önerő megtérülése 10 éven belül várható.

Olvasóink írták

 • 8. nezdcsak 2011. február 25. 20:26
  „4,Szerintem az építő kritikákból tanulni kellene,(nem csak erre a cikkre gondolok)csak sokan nem így állnak hozzá!Én nem éreztem a 3 hozzászóló rosszindulatú írását!”
 • 7. qwensy04 2011. február 25. 17:17
  „Szerintem szinkronban van az Ön kérdésével, legalábbis abban a tekintetben biztosan, hogy legalább 40 ember munkája (jó részük nem is pitvarosi) van a projektekben (nem a kivitelezőkre gondolok). Az egy dolog, hogy a helyi vezetés értékeli a munkánkat, de más irányból csak a kérdőre vonással találkozunk, melyek a félinformációk alapján születik meg a lakosság körében. Sajnálom, ha a helyi média és közinformálás nem tesz eleget a lakosság megfelelő tájékoztatásának (mostanában sokat lépett előre a település honlapja), de ennek hiányát nem azoknak kellene megérezniük, akik éjszakákba nyúlóan dolgoznak egy-egy ilyen projekten. Ha továbbra is úgy érzi, hogy megbántottam, akkor kérem bocsásson meg, de szavaink bántó mivoltát kérem vizsgálja felül a fenti információk alapján is!”
 • 6. mosómasa 2011. február 25. 16:17
  „4. Köszönöm a választ, valóban ilyen mélyen nem informálódtam, mint ahogyan más "szürke lakos" sem, szerintem. De azért a hangnem -" Talán jobb lenne informálódni egy ilyen kijelentés előtt." -kicsit emberibbre is sikeredhetett volna. További szép napot!”
 • 5. qwensy04 2011. február 25. 12:30
  „Az intézmények fejlesztésére vonatkozó tervek és elképzelések megtalálhatóak a Gazdasági Programban (http://www.pitvaros.hu/?module=news&fname=testuleti_ulesek ) 14 oldal: Pályázati lehetőséget keres és nyújt be az épület szociális blokkjai, a tetőszerkezet felújítására, a
  nyílászárók cseréjre, és az épület akadálymentes megközelítésének megvalósítására. Ezen kívül sok hasznos információ található a település honlapján.”
 • 4. qwensy04 2011. február 25. 12:04
  „A sorrendet a műszaki megvalósítás határozta meg. Ebben az esetben a "nagyiskola" fűtési rendszere és az épület energetikai besorolása. Mivel a "kisiskola" és a "Művház" a minimálisan előírt "C" kategóriát bőven teljesíti, ezért lehetett rá pályázni. A "nagyiskola" nem felelt meg a pályázati kiírásnak, ill. ide már van beadva egy pályázat a nyílászárók cseréjére, de az még nem nyert.
  Erre a kérdésre ("Talán a nagyiskola épületét is ilyennel kellene fűteni, nem?"), ebben a formában ez a válaszom: Talán jobb lenne informálódni egy ilyen kijelentés előtt.
  Amennyiben észrevételnek szántad, akkor köszönöm a település nevében és továbbítom a döntéshozók felé.”
 • 3. mosómasa 2011. február 24. 19:30
  „Talán a nagyiskola épületét is ilyennel kellene fűteni, nem? Oda sokkal több gyerek, ember jár mint a másik kettőbe összesen.Ráadásul az az épület olyan ütött-kopott, hogy rossz ránézni ( belül nem tudom ,milyen, mert már rég jártam ott) .Maga az ötlet egyébként jó, csak a sorrend nem.”
 • 2. tótkomlósi 2011. február 23. 21:52
  „Igen, ez Pitvaros!
  Tótkomlóson pedig 67milcsit költenek egy óvoda felújítására, amit pár éve újítottak fel több 10 millióból.

  Ez magyarország.

  Van ahol tudják, hogy mit kell csinálni.”
 • 1. frakk 2011. február 23. 21:26
  „Köszönöm DM Ezekből a cikkekből kellene egyre több. Jobban értékeli sok ember mint "ajándéktorta vércseppel " magasröptű kommentet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kubatov: folytatódik az eddigi politika

Makó - A kormánynak az elkövetkezendő időszakban is folytatnia kell az eddigi politikát, ugyanakkor… Tovább olvasom