Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Építik a járdákat Makón

Építik a járdákat MakónItt eddig inkább az úttestet használták a gyalogosok, ami balesetveszélyes. Fotó: Szabó Imre
Makó - A Honvéd városrészben lévő Kápolna utcában kezdődött tegnap a makói járdák ígért felújítása.
Megírtuk: összesen 30 utca hosszabb-rövidebb szakasza újul meg. Közel 13 ezer négyzetméterről van szó, 4,6 kilométer hosszúságban. A járdák nagy része térkövet, a többi betonburkolatot, illetve fedőlapokat kap. Mind a 8 körzetre ugyanannyit, nagyjából 12 és fél milliót költenek, összesen tehát 100 milliós a keret, az építés őszig tart. A munkálatokkal helyi vállalkozókat bíznak meg.

A Kápolna utcában Hadik György önkormányzati képviselő azt mondta, a körzetben azért ez az egyik érintett utca, mert a lakossági fórumokon ezt kérték a legtöbben. Ugyancsak a helyben élők javaslatára nem térkővel burkolják a járdát, hanem betonozzák.

A betonozás olcsóbb, így hosszabb, összesen 420 méteres szakaszon lehet megoldani a biztonságos gyalogos közlekedést, ráadásul takarítani is egyszerű. A kivitelezéssel megbízott egyéni vállalkozó, Tóth-Kása Józsefné elmondta, jelenleg ötfős, makói alkalmazottakból álló csapattal dolgoznak a területen úgy, hogy a ki- és bejárást a kapukon reggel és este biztosítják. Az érintett lakókat külön is értesítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes szórólapok Makón: a város híres szülöttéről vitáznak

Rejtélyes szórólapok Makón: a város híres szülöttéről vitáznak
Rejtély, hogy ki adta ki azt a szórólapot, ami a napokban minden makói háztartásba eljutott, és a város szülöttéről, Erdei Ferencről szól. Tovább olvasom