Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Építőipari cég épít hotelt a fürdőhöz

Makó - Hotellé alakítja át Makó egyik legszebb régi épületét a Bodrogi Bau cégcsoport a Hagymatikum fürdő mellett. Októberig végez a tetővel és a homlokzattal, jövő nyárig a belsővel is szeretne elkészülni.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy a Bodrogi Bau Kft. – amely Makón több középület kivitelezőjeként, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Csongrádon barkácsáruháza révén is ismert – kibérelte, és később, ha támogatást kap rá, meg is venné a Kállai-kollégiumként ismert épületet. A klasszicista stílusú ház 1920- ban épült, eredetileg az Arad– Csanádi Takarékpénztár székházának. Mióta nem használja az önkormányzat, próbál befektetőt keresni. Ez a kívánság épp az építőipart is komolyan érintő válság közepette teljesült. A 70 millióért árult ház felújítása elkezdődött, a kivitelező pedig a Bodrogi Bau cégcsoport tagja, az SK Asztalos Építőipari Kft. A beruházás értéke 700 millió forint, ehhez 480 milliós támogatást kapnak. 5 szintes szálló épül konyhával, étteremmel, wellness-szalonnal és konferenciateremmel. A Bodrogi Bau arra számít, a Hagymatikum és a szálloda erősíteni fogja egymást.

Ez most Makó legnagyobb magánberuházása. Maguknak építik. Fotó: Schmidt Andrea
Ez most Makó legnagyobb magánberuházása. Maguknak építik.
Fotó: Schmidt Andrea

A felújítás, átalakítás elkezdődött, a házat fölállványozták, ez most Makón – a közeli M43-ast nem számítva – a legnagyobb építkezés. Páska Gábor építésvezető azt mondta, az ütemterv szerint haladnak, most készül a tető, október végéig a homlokzattal is szeretnének végezni. Az a cél, hogy mire jönnek a hidegek, a belső munkákkal folytathassák, és ha minden összejön, nyár elejére be is fejezzék.

Olvasóink írták

 • 9. stalker19741 2013. szeptember 23. 20:00
  „A Kalász étterem bizonyosan bezárhat mellette, de még pár panzió is. Azért szép dísze lehet a Makovecz térnek. Ez olyan dolog, hogy az új szállodákat az ország egész területén érdekes módon a szálló marketingesei, üzletkötői rendre meg tudják tölteni. Legyen az a világ háta mögött is. Én nem félek attól, hogy nem lesz vendég, tele lesz az majd szépen. Jelszó: wellnesshétvége :)”
 • 8. jagoda194 2013. szeptember 18. 18:27
  „Egy eddig nem használt funkcióját vesztett,állag megóvásra alkalmatlan épületből egy szép ház lesz.Kinek van ezzel baja? <moderálva>”
 • 7. HunyadiMan 2013. szeptember 18. 08:31
  „Ha 70 millióért adták el az épületet az is jobb,mintha ott állt volna még 50 évig tulajdonos nélkül és csak romlott volna az állapota.

  "Nagyon kell a szállás lehetőség..Makón van 15 db panzió !" - Te ezen kívül mást is tudsz írni? Neked nem mindegy, hogy egy magánvállalkozás mit épít? Neked ez miért fáj? Rosszabb lesz neked valamivel? Ezt a sok negatív, pesszimista embert, mint aki itt él. Elég szomorú ez.”
 • 6. Roland1000 2013. szeptember 16. 17:53
  „Építőipari cég épít: És épületet? Aszta! Hogy mik vannak! Ez teljesen szokatlan.”
 • 5. pog 2013. szeptember 15. 10:38
  „szeretnék én az adás-vétel mögé nézni".....biztos,hogy "mutyi " van benne..de ez titok marad...az a lényege,hogy a makói vendéglátással foglalkozó vállalkozókat ezzel a beruházással /eddig sem szárnyaló bevételt produkáltak/ igen hátrányos helyzetbe hozza a saját önkormányzata....sajnos lesznek akik kénytelenek lesznek befejezni vállalkozásukat ..”
 • 4. noormáális?! 2013. szeptember 14. 19:01
  „Ismét a Marczibányi (Makovecz) tériek szívnak!
  Az építési engedélyt a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat adta ki, a Bauglobál Kft furgonjai és kisteherautói elfoglalják a tavaly többmillióból megépült parkolókat. Vásárhelyről hordják reggel 7- re a dolgozókat, délután 4-kor szállítják őket haza Makói itt labdába sem rúghat. Zaj, por, útlezárások nehezítik az ott lakók életét! És még sok-sok bosszúságot fognak okozni a Marczibányi téri lakóknak. Többek között most is minden engedély nélkül használják a magántulajdonban lévő ingatlan részét anyagfuvarozásra (nagy-teher-, kis-teher autóval, villás targoncával, daruval stb. Az út és a járda ekkora terhelésre volt tervezve? Azt ki fogja ismét helyreállítani? Meddig tűrik még az ott lakók a 2011 óta folyó zaklatásukat? Odafigyel-e a Makó város Építési hatósága, hogyan tartják be az építési tervben rögzített kötelezettségeiket? Környezetvédelmi, munkavédelmi előírásokat? Az ott lakók érdekeit itt ki képviseli?!”
 • 3. grafika88 2013. szeptember 14. 17:16
  „Ugye makói embereket is foglalkoztatnak ???
  Nagyon kell a szállás lehetőség..Makón van 15 db panzió ! Ebből árulnak már évek óta 3 db de senkinek nem kell ! Ott a félig felujított Korona ..szálló része ? az meg csak pusztul ! Ha olyan nagy biznisz volna ..az önkori már felujíthatta volna .

  70 millióért vették meg ?? ez kb. 2 családiház ára . Ha kész lesz min. 1 milliárdot ér. Ha eladják..jóó kis nyereség lesz rajta .”
 • 2. Cillit_bang 2013. szeptember 14. 12:13
  „Végre jó ötlet! Ámen.
  Wellness sarkot kihagynám, nem magyarázom meg miért!”
 • 1. szatyi 2013. szeptember 14. 11:04
  „"Építőipari cég épít hotelt a fürdőhöz"

  Hogy ez mekkora hír?!
  Még ha csokoládégyár csinálná, akkor megérteném! :-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadasparkban meggyógyított békászó sast engedtek szabadon

Egy a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjában meggyógyított békászó sast engedtek szabadon Magyarcsanád közelében pénteken. Tovább olvasom