Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Épül az új makói fürdő - türelmet kérnek

Épül az új makói fürdő - türelmet kérnek

Makó - Péntek óta már nemcsak belső bontás folyik a makói fürdőnél, a telekhatáron túli munkák is elkezdődtek. A polgármester türelmet kért az érintettektől, és azt mondta, érdemes lesz elviselni a zajt és a port, mert Európa egyik legszebb fürdője épül fel a város szívében, ráadásul így a környéken élők ingatlanjai is többet érnek majd.

Szabó Imre - 2010.01.09. 11:35
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Türelmet kért a fürdő környékén élőktől Buzás Péter makói polgármester azon a lakossági fórumon, amelyet abból az alkalomból hívtak össze, hogy immár a telekhatáron kívüli területeket is érintik a bontási munkálatok. Mint elhangzott, a kilencezer négyzetméteren épülő új fürdő Európa egyik legszebb ilyen jellegű létesítménye lesz – átadása 2011 júliusára várható. Az építkezés, ahogyan az lenni szokott, természetesen zajjal, porral és közlekedési problémákkal jár majd, de a környéken élőknek nemcsak azért éri meg mindezt türelemmel elviselni, mert a város legszebb részén fognak lakni, hanem azért is, mert otthonaik értéke a fürdő nyitását követően jelentősen megemelkedik – mondta Buzás Péter.

Horváth Bernadett projektmenedzser a részletekről szólva elmondta: mostantól keskenyebb lesz a Szép utca Marczibányi térre vezető szakasza, ahol csak gyalog és kerékpárral lehet majd közlekedni, a Marczibányi térre pedig csak kétirányú célforgalomként lehet behajtani.
Az építkezés miatt a megszokottnál nagyobb lesz a forgalom a környéken. A törmeléket az építési területről kifelé szállító teherautók a Szép, majd onnan a Kálvária utcán közlekednek, az építőanyagot beszállító kocsik pedig a 43-asról lekanyarodva a Szent János téren át érkeznek.

Európa egyik legszebb fürdőkomplexuma nyílik meg 2011 nyarán Makón. Látványterv
Európa egyik legszebb fürdőkomplexuma nyílik meg 2011 nyarán Makón.
Látványterv

Hamarosan dolgozni fognak a régi városháza környékén, illetve a Szegedi utca páratlan oldalán lévő háztömbök mögött is, ahol a fürdő területéhez csatolják az ott most még meglévő parkot – csak egy, a házsorral párhuzamos, 5 méteres sáv marad belőle.

A mintegy tucatnyi érdeklődő közül az elhangzottak miatt senki sem tiltakozott, csupán praktikus kérdéseket tettek fel.

Így került szóba például az is, hogy egy 1,1 milliárdos, előzetesen már pályázati támogatást nyert beruházásnak köszönhetően a belváros fürdőhöz közeli területei is megújulnak, szebbek, zöldebbek lesznek.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 154 hozzászólás
Moderálásra küldöm 154. embör 2010.01.22. 19:18

Miközben mi itt Magyarországon azzal áltatjuk magunkat, hogy fejlett fürdőkultúrával rendelkezünk, Nyugat Európából azért egy kicsit másképp fest a helyzet. Aki egy kicsit utánanéz az interneten, olyan wellness-központokat és fürdőhelyeket találhat, amilyeneket itthon egyik felkapott balatoni szálloda, vagy budapesti gyógyforrás sem közelíthet meg. Futurisztikus környezet, letisztult formák, csodálatos színek és fények, és luxus kényeztetés minden mennyiségben.


Ha arra vállalkozol, hogy autóba ülsz és felkeresel néhány ötcsillagos fürdőközpontot Európában, nem kell nagyon messzire menned. Tirolban, a 140 szobás AquaDome központban mindent megtalálsz, ami egy hétvégi felfrissüléshez, testi-lelki kikapcsolódáshoz kell. A hósipkás hegyek között megbúvó hotel fürdőjéből több irányban is kiúszhatsz a szabadba, ahol megvilágított vízi folyosókon lebegve gyönyörködhetsz az alpesi táj szépségeiben. A szépségcentrum és a wellness központ a legmodernebb design szerint épült, mintha az… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 153. Mc_Mi 2010.01.18. 16:32

Napiszar 147
Nem igaz, hogy nem tudod. Tessék figyelmesen elolvasni a szórólapot.
Seres Mária, aki a vizitdíj ügyben aláírást gyűjtött, alapított egy Civilmozgalom nevű pártot és most elindul a választásokon.
Ehhez a mozgalomhoz Csatlakozott a szendvicsember. Ennek a nevében kér támogatást. A szórólapok ezért jönnek. De mindez rajta van.

Moderálásra küldöm 152. dédi8 2010.01.17. 22:35

A 4. szórólap is ugyanolyan, mint az első 3, csak egy véletlen-generátor segítségével összekeverték rajta a sorokat.

Moderálásra küldöm 151. sunyifigyelő 2010.01.17. 14:34

Szórólapgyártó Szendvicsember! Nekem tetszik ,jókat derülök rajta!

Moderálásra küldöm 150. kgb666 2010.01.17. 13:00

"triatlonos" Tanárúr én se vágom, talán az alapok kevesek voltak nekünk!

Moderálásra küldöm 149. napiszar 2010.01.17. 12:26

"triatlonos" sajnos nem lettem okosabb:)De viszont a A 4. szórólap papír rendkívül jól ég ma reggel azzal gyújtottam be, ha én nem is a kazán megvilágosodott tőle!:)Egyébként azért napiszar, mert itt annyi érdek, és fizetett ember van hogy mikor belépek, arra gondolok sz@....ba léptem! Értem ezt főleg a moderálásokra!

Moderálásra küldöm 148. triatlonos 2010.01.17. 12:16

T. 147!
Öszintén csodálkozom, hogy Ön nem érti. A 4. szórólaptól Ön is okosabb lesz. Ön is felépitette magát - persze jók voltak az alapok, és igy könnyebb - ez mindenkinek sekerül, csak kitartás kell. Ezt úgy hivják, hogy:ÖNMEGVALÓSITÁS! Amikor az Ön felhasználói nevét meglátom, akkor mindig Balczó Bandi mondása jut eszembe, amikor a kemény futóedzések után biztatott: a sportban a befektetett munka - az anyagcserefolyamatok melléktermékéhez hasonlóan- mindenkinél kijön, kinél előbb, kinél utóbb!

Moderálásra küldöm 147. napiszar 2010.01.17. 10:58

"mar_ci" (Kedves Szórólapgyártó Szendvicsember! Kedves Don Quijote! )Tulajdonképen kit képvisel, mert én elvesztettem a fonalat, te meg itt vitatkozol vele mi meg nem tudjuk!:)Írd már le mert én nem vágom, egyébként nem akarom az úriembert megsérteni, sokat gondolkodtam ki írjam e ide, de ez a szendvicsemberkedés nevetségesnek tűnik az emberek szemében, jó ez nyugaton elmegy meg megszokott dolog, de itt a lakosság jót nevet rajta, ezt tényleg nem sértésnek írtam, de Magyarország ehhez még nincs felkészülve, azt se értem ha külföldön élt mért masírozik Makón, és ezt ingyen csinálja mert ez se tiszta nekem, lehet egyszer felnövünk hozzá csak az a baj hogy nem akarom illetni az emberek milyen jelzővel illeték az urat, nem egyszerűbb lenne egy terület foglalást kérni a várostól, az is feltűnő lenne, mindegy egyszer hátha felnövünk ehhez a gondolkozáshoz!

Moderálásra küldöm 146. mar_ci 2010.01.17. 10:45

Kedves Szórólapgyártó Szendvicsember! Kedves Don Quijote!
A szórólapon szereplő szakszerűtlenségről szóló megjegyzéseimet szó nélkül hagyta. Remélem, hogy ezt az időt a felkészüléssel és konzultációval töltötte. Éppen ön szokta megfedni a vitapartnereit, ha a felvetéseire nem válaszolnak. A hallgatás beleeggyezés - írta legutóbb. Én ezt az óvodás szólást itt nem használnám.
Csak arra kérem, hogy ezt a témát ilyen megtévesztő módon tovább ne tárgyalja. Ne a többiek mocskolásán akarjon szimpátiát szerezni. Fejtse ki azt, hogy mit tennének ezek helyett. Erről a szórólapon egy szó sem hangzik el.
Kérem vegye elő a szórólapot! Olvassa el a "JELENLEGI CÉLUNK:" után írtakat! Ez alapján a céljuk:
1, A fürdő költségeit 8 milliárdra emelni ?
2, Adót emelni a fürdő miatt ?
3, Támogatják a civil mozgalmat, de mivel?
4, Tippelnek. Ez cél?
Ez így egy kicsit zagyvaság.

Moderálásra küldöm 145. mar_ci 2010.01.17. 10:25

Szivesen elvitatkozom a fürdőről a szkeptikusokkal. A beindítás előtt én sem gondoltam mást, mint azt, hogy kisebb falatokban kellett volna fejleszteni a fürdőt. Attól ezek a kisebb falatok lehettek volna egy komplett fejlesztés része. Sőt ,helyesen fogalmazva, egy nagy részeként kellett volna szétbontani kisebb lépésekre.
De most már ezzel nem lehet számolna. A kocka el van vetve.
Van elképzelés egyébként a jobboldalon a fürdő olyan üzemeltetésére, ami biztosítja a bevételhez igazított kiadásokat. Ezzel mérsékelve a veszteséget és bevárva a szálloda és más kiegészítő szolgáltatásokat ill. a turizmus fellendülését.
144. VörösPimpernel
Nem láttam az épület tervein olyan részeket, ami 5 éves amortizáció alá esne. Sajnos Makovecz munkái nem 50 évre tervezettek, ahogyan egy épületnek ez sajátossága. Amúgy az amortizációt rendelet szabályozza, azt szabadon nem lehet alakítani, ahogy ezt te gondolod. A felmondás sajnos többe kerülne, mint 200-300 millió.
De tegyük fel megtörténik. Utána… Tovább olvasom »


154 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...