Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Épülnek az új medencék Makón

Mától indulnak a földfelszín feletti munkák azon a Szent János téri területen, ahová a makói termál- és gyógyfürdő új, térségi úszásoktatást is szolgáló medencéi épülnek. A gyerekek az új tanév második félévében várhatóan már lubickolhatnak a medencékben.
Fotó: Segesvári Csaba
– Összköltségvetését tekintve közel egymilliárdos az a beruházás, amelynek révén a térségi úszásoktatás céljait szolgáló új, nyitott és fedett medencékkel bővül a termál- és gyógyfürdő Makón – mondta el a Szent János téri építkezésen a hét végén tartott bejárás alkalmával Buzás Péter polgármester. A komplexum terveit a Makovecz Imre Kossuth-díjas építész nevével fémjelzett Makona Egyesülés tervezőirodája készítette el. Az elbontott házak helyén már javában folyik az építkezés – többek között megfúrták azt az 1300 méter mély és hatvanfokos vizet adó kutat, amely várhatóan nemcsak a fűtés megoldásához nyújt segítséget, de új gyógyvízforrásként is üzemel majd.

– A kijelölt területen jó ütemben halad a munka – mondta a kivitelező Ferroép Rt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. Eddig főként a medencék és a különböző földfelszín alatti létesítmények kialakítása adott feladatot, mától azonban megkezdődik az építkezés látványosabb, felszín feletti szakasza is: felállítják a pilléreket, elhelyezik a gerendákat, és egymás után kerülnek a helyükre a kiszolgáló épületek előre legyártott falelemei.
A munkálatok befejezése az év végére várható, a próbaüzem azonban már átnyúlik az új esztendőre. A fürdőzők és az úszni tanuló gyerekek pedig várhatóan a tanév második félévétől vehetik birtokba az új medencéket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Annus József lett a köz neve Maroslelén

Tegnap óta utca viseli Annus József egykori író, szerkesztő és politikus nevét szülőfalujában,… Tovább olvasom