Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Erdei Jani szerencsét próbálna Vágó Istvánnál

Makó - Bár nem játszott, csak segítségként adott helyes választ egy kérdésre a Legyen ön is milliomos! minapi adásában a kilenc esztendős makói Erdei Jani, mégis úgy érzi, hogy nyert.
Bár nem játszott, csak segítségként adott helyes választ egy kérdésre a Legyen ön is milliomos! minapi adásában a kilenc esztendős makói Erdei Jani, mégis úgy érzi, hogy nyert. Nem csak ajándékokat kapott, de egy kézfogást is a játékmestertől, Vágó Istvántól, aki arra biztatta: később jelentkezzen a játékra. Azt mondja, meg is teszi.

Nem játékosként, hanem segítőként adott helyes választ egy kérdésre a Legyen ön is milliomos! minapi fordulójában egy kilencéves makói fiú, Erdei Jani. A bátor, talpraesett legény hozzátartozóként került az RTL Klub stúdiójába: édesanyjával és kishúgával együtt a családfőt, Erdei Jánost kísérte el, aki játékra jelentkezett, de sajnos nem járt szerencsével: nem ülhetett be a székbe, mert bár többször is próbálkozott, és néha csak egy-két másodperccel maradt le a helyes válaszokkal, a sorkérdésekben rendre megelőzték.

Erdei Jani kitűnő tanuló, lapunk Szín 5-ös játékában is részt vett.
Fotó: Frank Yvette

Jani segítségét Gönczy S. Tivadar bábművész kérte, amikor a Hooligans együttes egyik számának címét kellett volna megmondania. Miután negyedik mentőövként a nézőktől kért segítséget, alig néhányan álltak fel, a makói fiú azonban elsőként és magabiztosan pattant fel – ezek után nem is volt kérdés, hogy az ő válaszában megbízhat a játékos. A négy lehetséges válasz közül nyomban rá is vágta a helyeset: Félember.

Jani egyébként nem különösebben rajong az együttesért, ezt a számukat viszont, mivel gyakran játszott sláger, ismeri. Amúgy joggal büszke rá a család, nemcsak azért, mert a vetélkedő felvételén szóhoz jutott és jól felelt, de azért is, mert kitűnő tanuló; lapunk Szín 5-ös játékában is részt vett, ám akkor nem kedvezett neki a szerencse. A Makói Általános Iskola Kálvin téri tagintézményében tanul matematika tagozaton. A kedvenc tantárgya mégis a magyar. Nyert már városi mesemondó versenyt, lett országos hetedik a nyelvészversenyen, a szellemi erőpróbáktól tehát cseppet sem fél.

Jani a budapesti stúdióból a tévétársaság néhány ajándékával – esernyő, DVD, kulcstartó – tért haza, nyertesnek azonban nem csak ezért érzi magát. Amikor a családdal együtt kifelé jött a stúdióból, véletlenül épp összefutottak a játékmesterrel, Vágó Istvánnal, aki valamennyiüktől barátságosan búcsúzott el, a legénnyel pedig külön is kezet fogott. Megdicsérte bátorságáért, a helyes válaszért és biztatta, hogy később jelentkezzen játékra. Jani most azt mondja: ha eljön az ideje, mindenképp megteszi – egyébként az apját is ő noszogatta, hogy próbáljon szerencsét.

Olvasóink írták

  • 2. Kért Elek 2008. február 17. 10:12
    „vá, tudása vetekszik a Vágó Istvánéval, vagy már fölötte is jár?”
  • 1. lllllllll 2008. február 16. 17:30
    „wow, ez aztán a hír!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenkét éve házasok Vinczéék

Maroslele - Valentin-napkor a szerelmesek leggyakoribb kívánsága: együtt megöregedni. A hosszú, boldog közös élet csak keveseknek adatik meg, mi azonban találtunk egy házaspárt, amelynek ez sikerült. Tovább olvasom