Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Ez a makói Galamb József szakképző eddigi legsikeresebb éve

Soha olyan jó eredményt nem értek még el a makói Galamb József szakképző iskola diákjai a különböző országos szakmai és tanulmányi versenyeken, mint most. A sikerek azt jelentik, hogy – a versenyeredményeket tekintve – az intézmény az ország kilencszáz hasonló iskolája közül az első százba került.
Összesen tizenöt tanulója jutott be az idei tanévben a makói Galamb József szakképző iskolának a különböző szakmai és tanulmányi versenyeken az országos döntőbe. Ennyinek ez még sosem sikerült – tavaly például feleennyinek sem. A példátlan siker egyúttal azt is jelenti, hogy a versenyeredményeket tekintve az ország kilencszáz hasonló intézménye közül a makói bőven az első százon belülre került, és ezzel a megyében is megelőzött nagy hírű, patinás iskolákat – újságolta lapunknak a minap Martinusz László, az iskola fiatal igazgatója.

Amikor ellátogattunk az iskolába, az igazgatói irodában jó néhányan összegyűltek a kedvünkért a sikeres diákok és felkészítő tanáraik közül.

A versenyekre való felkészülés heti kétszer három óra külön foglalkozást, illetve külön házi feladatok otthoni megoldásával járt. Mindent összeadva százötven-kétszáz órányi elfoglaltságot jelentett ez nekik az utóbbi néhány hónapban. Mi visz rá az ilyesmire egy tizenévest? Volt, aki azt mondta, az évfolyamtársainak szerette volna megmutatni, hogy vannak értékei, mást az hajtott, hogy korábban bukásra is állt. A legfrappánsabban talán Fekete Tímea fogalmazta meg, mi hajtotta: kíváncsi volt, milyen plusz tudásra tehet szert ennek révén és izgalmas kihívásnak, megmérettetésnek érezte a versenyt. Ő egyébként már a munkára készül, de vannak a győztesek között olyanok is, akik a továbbtanulást fontolgatják. Erre tanáraik is biztatják őket – és igyekeznek azt a családias légkört biztosítani, ami ehhez szükséges, és ami hosszú ideje jellemzője ennek az iskolának.

Akik nyertek – és akik felkészítették őket

A Szakma kiváló tanulója versenyen Csáki Attila karosszérialakatos 4., Bódi István mezőgazdasági gépész 2., Nagy Ágnes nőiruha-készítő 6., Varga Richárd kőműves pedig 5. lett – valamennyien rögtön szakmunkás-bizonyítványt kaptak. A szakmai tantárgyi komplex versenyeken Farkas Péter 4., Kallós Zoltán 7. helyezést ért el géprajz-gépelemek kategóriában, ők műszaki rajzoló szakképesítést kaptak. A szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén a gépészeti szakmacsoportból Farkas Péter, a mezőgazdaságiból pedig Fekete Tímea és Tóth Tamás ért el emelt szintű érettségi eredményt. Az országos szakmai tanulmányi versenyen agrár-közgazdasági és áruforgalmazó technikusként Olasz Edina 3., Gyuris Zsolt 5., míg Burdán Gábor 14. lett. A sikeres diákok felkészítő tanára Nagy András, Ottlik Sándor, Kovács Károly, Szabó István, Benczúrné Terjék Erzsébet, Hajdúné Barta Piroska, Szécsényi Gábor, Sóki András, Sisák Tibor, Keresztúri Istvánné és Kiss Zsuzsanna volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre vihetik a makói patológiát

Konkrétumról egyetlen érintett sem számolt be, de beszélik Makón: Szegedre költözik a kórház… Tovább olvasom