Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Ez volt az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál, pedig kétszer kezdett az Edda

Ez volt az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál, pedig kétszer kezdett az EddaIdén nagy sikert aratott a rendezvény. Különlegességekből sem volt hiány: Németh János egykori kályhával főzött. Fotók: Kuklis István
Szombaton délelőtt a bográcsos főzőverseny illata lengte be a makói főteret, este pedig az Edda Művek koncertje töltötte meg zsúfolásig a területet. Szórakozásból még vasárnapra is jutott a Hagymafesztiválon.
A szombati, hagyományos hagymafesztiváli főzőversenyen a legkülönlegesebb tűzrakó alkalmatosságot Németh Jánosnál láttuk, aki Bogárzón nőtt fel. Az ottani, már lebontott iskola 1938-ban készült kályhájának felújított darabjait rakta össze, abban lobogott a tűz.

– A bográcsom öntöttvasból készült, amiben sosem ég oda az étel – mondta büszkén a tavalyi főzőverseny egyik győztese. A bográcsban egyébként hagymagulyás főtt, de édes és sós hagymás kalácsot is hozott az egykori rendőr, négyféle hagymával ízesítve.
Sok hagymával készült a marhapofa Makón - GALÉRIA. Fotó: Szabó Imre

A makói Hagymafesztivál legérdekesebb gasztronómiai attrakcióján egyvalaki húzott még merészebbet: Tóth István, a Váll-Ker Kft. főnöke, aki négyfős, Tűzmesterek fantázianevű csapatával a 28 társaságot megmozgató bográcsos séfvetélkedőre grillezőben készített csülköt, illetve marhapofát sok hagymával, különleges köretekkel és tésztából sütött tálalóedényekkel. Kaptak is egy első díjat.

A rendezvény három napját látva nem túlzás azt mondani: eddig ez volt a legsikeresebb Hagymafesztivál. Annak ellenére is, hogy szombaton délután szétzavarta az érdeklődőket az eső, vagy hogy például az Edda-koncertet aznap este technikai problémák miatt kétszer kellett elkezdeni.
 
Étvágygerjesztő pillanatok a Hagymafesztivál szombati napján - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István
 

Összességében a hangulat kiváló volt. Annyi embert, mint amennyi hömpölygött a Széchenyi téri két körforgalom között, a 43-as lezárt szakaszán az árusok bódéi mellett, hasonló alkalommal még sosem lehetett látni.


Mint ahogy az Edda előtt sem töltötte meg senki a főteret úgy, mint most ők. Jelzésértékű, hogy a lapunk által alapított Facebook-csoport, a 8045 tagot számláló Makón élek amúgy igen kritikus hangú hozzászólói között sem volt olyan, aki elégedetlenségének adott volna hangot.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a faluszéli megálló Nagylakon: a busztársaság és a kendergyár vitája miatt többtucatnyian dühöngnek

Az üzem és a busztársaság közti vitában most a falu polgármestere próbál közvetíteni. Tovább olvasom