Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Ezen a nyáron megújul a makói fürdő

A makói termál- és gyógyfürdő területe a kétszeresére nő, és nyitott, illetve fedett medencecsoporttal bővül idén, mégpedig egymilliárd forintos állami támogatással. A munkát már elkezdték, ez azonban Pőcze Lászlóné igazgató szerint nem fogja zavarni a vendégek pihenését.
Látkép a fürdő teraszáról: medencék és építési terület. Fotó: Schmidt Andrea
Jó szezonra számít, kellemes időt remél idén nyáron a makói termál- és gyógyfürdő igazgatója, Pőcze Lászlóné. Bár tavaly óta nem bővült az itteni szolgáltatások sora, reményei szerint a nagymedence mellett az élményfürdő és a csúszda, valamint az alkáli-hidrogénkarbonátos vizéről messze földön híres gyógymedence továbbra is csábítást jelent majd a vendégeknek. Ha az égiek is úgy akarják, egy-egy nyári napon akár ezerhétszáz-ezernyolcszáz vendéget is fogadhatnak a Marczibányi téren.

A napokban megrendezett szezonnyitó strandmajálisra is több százan jöttek el, pedig az idő igencsak borongós volt. Az ugyancsak az intézményhez tartozó Maros-parti strand még nem nyitott ki: továbbra is víz alatt áll. Pőcze Lászlóné a szakemberek előrejelzései alapján úgy becsüli, július előtt aligha fogadhatnak itt fürdőzőket – különösen, hogy az ár levonulása után rendbe is kell majd hozni a területet.

Egymilliárdos támogatással

Az önkormányzat közel egymilliárd forintos, címzett támogatással bővíti a fürdőt. A legnagyobb részt a beruházásból az új tanmedence-együttes építése teszi ki, ami 569 millió forintba fog kerülni. A munkálatok elvégzésére a város – közbeszerzési eljárás révén, három jelentkező közül – a Ferroép Rt.-t választotta, melynek vezérigazgatója, Nemesi Pál nemrég írta alá a kivitelezői szerződést Buzás Péter polgármesterrel a városházán.

A termál- és gyógyfürdő egyébként soha nem látott bővítés előtt áll: területe nagyjából a duplájára fog nőni, és új medencékkel, épületekkel gazdagodik idén. Mint megtudtuk, egy fedett és egy nyitott medencecsoport épül majd fel a kijelölt területen, ezek egy része mindenekelőtt a térségi úszásoktatás céljait fogja szolgálni. A strand Szent János tér felőli szomszédságában lebontott házak helyén lesz kiszolgálóépületeivel együtt az új, nyitott és fedett medencéket is magában foglaló medencecsoport. Pőcze Lászlóné azt mondja, nemcsak szebb, de tágasabb és gazdagabb kínálatú is lesz a makói fürdő jövő nyárra. Az építési területen folyó munka véleménye szerint biztosan nem zavarja a pihenni, szórakozni vágyó látogatókat – még a közeli lábtenisz- és strandröplabda-pályán sem. Ha elkészül a bővítés, már csak a régi épületet kell rendbe hozni – tervek, elképzelések vannak, csupán pályázati támogatást kell szerezni hozzájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esőbe hajló majális Makón

A Maros-part helyett idén a Deák Ferenc utcában majálisoztak a makóiak. Az ünnepet körhinta, vásár,… Tovább olvasom