Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Ezrek báloznak a szalagavatókon Makón

Makó - Miközben egyre kevesebb bált rendeznek, Makón egyre népszerűbbek az iskolák végzőseit búcsúztató rendezvények. Némelyik programjában vetekszik a hagyományos bálokkal, miközben a belépők lényegesen olcsóbbak.
Fúvószenekari koncert, musical-előadás, néptáncbemutató, aztán finom vacsora, majd hajnalig tartó mulatság élő zenével a szépen feldíszített városi sportcsarnokban – ez a program bármelyik elegáns bálhoz megfelelne, de történetesen egy középiskolai szalagavatóé, amelyet a Juhász Gyula Református Gimnázium rendezett Makón. A városban megfigyelhető: mióta tart a gazdasági válság, egyre szűkösebb a báli szezon. Ezzel együtt vagy talán éppen ezért is mind népszerűbbek viszont a végzős középiskolásokat búcsúztató rendezvények. Itt összességében ezrek szórakoznak. A Makói Oktatási Központ Galamb József tagintézménye például már ugyancsak megrendezte a magáét. Itt, mint az igazgató, Horváth Zoltán elmondta, 147 iskolától búcsúzó diák és több mint 600 vendég vett részt.

Makón a középiskolai báloknak idén is van néhány közös vonásuk. Az egyik, hogy egy kivételével mindegyiket a városi sportcsarnokban tartják – a kivétel a Szent István Egyházi Iskola és Gimnázium, mert ez az intézmény az iskola dísztermében rendezi, igaz, csak egy osztálynak. A sportcsarnokbeli bálok további hasonlósága, hogy 3-féle menüből lehet választani. Az árakról a kereskedelmi és közgazdasági szakképzéséről ismert Erdei Ferenc-iskola tagintézmény-vezetője, Kincses Tímea például elmondta: náluk, ha egy diák vacsora nélkül hív meg vendéget, 1500, vacsorával együtt pedig 3000 forintba kerül a belépő.

Gombot, szalagot tűznek. Korábban megírtuk: nemcsak a városban, de a megyében, sőt országosan is kuriózum, hogy a József Attila Gimnázium végzőseire az ünnepségen zöld gombot tűznek. A Galamb Józsefről elnevezett szakképző tagintézményben és a most még Erdei Ferenc nevét viselő kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskolában világoskék szalagot, a Juhász Gyula Református Gimnáziumban pedig fehéret. A Szent István Egyházi Iskola és Gimnázium végzősei ugyancsak világoskék szalagot kapnak – de nem a bálon, hanem már előtte, a Mária-ünnepségen, december elején.

Olvasóink írták

 • 7. 3évesférfi 2011. február 11. 17:55
  „4. szabozoli22: Ráadásul neked még a központozást sem tanították meg ezek a csibészek.”
 • 6. bo 2011. február 10. 23:42
  „5. Kedves makovaros! Ha ezt Nikol olvassa, biztos forgatja a szemeit! :-) "neviben": Talán nevében, a szalagavató egybe írandó! :-)) Érettségi előtt ezt illene tudni. :-)”
 • 5. makovaros 2011. február 10. 20:28
  „2. köszönjük a dicséretet :D az 12/a osztályfőnöke neviben is. de képeket tényleg rakhatnának fel a szalag avatóról”
 • 4. szabozoli22 2011. február 10. 16:42
  „Egy kalap sz@rt nem ér ez a szalagavató csak röpködnek a 10 000-ek a szülök pénztárcájából semmi értelme nincs az egésznek. A kajáról meg ne is beszéljünk. Pár éve nekünk is olyan hideg kaját hoztak mintha a hűtőből vettem volna ki és ezért el mernek kérni 3000 ft-ot adagonként. Nemigaz nem sül le a pofájukról a bőr. Fölösleges pénzpocsékolás az egész.”
 • 3. kismocsok 2011. február 10. 14:18
  „Hmm de szép is a szalagavató:)
  Főleg ha csodásan van megszervezve:)”
 • 2. bo 2011. február 10. 08:55
  „A műsor és a diákok előadásai kiváló volt, kitettek magukért a szervezők elsősorban a 12a osztály osztályfőnöke. Megjegyzem viszont, hogy biztos nehéz ennyi emberre egyszerre főzni, de a vacsora minősége hagyott kívánnivalót.”
 • 1. makovaros 2011. február 10. 06:57
  „Galéria se ártana:D
  Amúgy meg nagyon jó volt énis megkaptam a szalagom :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionkígyó a határon: szelavi

Több kilométeres sor, órákon át tartó várakozás. Alkalmi haverságok, örökké tartó sztorizások: kamionossors a magyar–román határ mindkét oldalán. Tovább olvasom