Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Ezüstért táncoltak

Makó - Ezüstérmesek lettek nemrégiben a makói Maros táncegyüttes ifjú táncosai a lengyelországi Zdunska Wola nemzetközi folkfesztiválján.
Erős mezőnyben, egy rangos európai folktalálkozón lettek ezüstérmesek a közelmúltban a makói Maros táncegyüttes Pipacs, Boróka és Boglárka csoportjának táncosai – tájékoztatta lapunkat az együttes vezetője, Tóthné Döme Mária. A lengyelországi Zdunska Wolában rendezett találkozóra a makóiak 33 táncossal és zenekarral utaztak ki, műsoruk pedig – a szigorú feltételeknek megfelelően – szűk negyedórás volt, dunántúli táncokat adtak elő. A versenyprogramon kívül persze egyéb feladatuk is volt, többek között egy két és fél órás menettáncban is részt kellett venniük.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A gyerekeket szülők is kísérték, akik segítettek ruhát varrni vagy például a nagybőgőt cipelni.

Megtudtuk: egy délvidéki gasztronómiai fesztiváli fellépést leszámítva ez volt az újjászervezésének 33. évfordulóját hamarosan ünneplő Maros egyetlen külföldi útja idén nyáron. Hogy miért fogyatkoztak meg a szereplések, annak több oka van. A huszonéves korosztályt már nehéz összetrombitálni. Van, aki vizsgázik, más a nyári gyakorlatát tölti vagy dolgozik – mondja a vezető. Az sem mellékes, hogy ma már a fesztiválok többségét úgy szervezik, hogy a résztvevőknek nemcsak az útiköltséget kell fedezniük, de a megrendezéshez is hozzá kell járulniuk valamilyen formában. Ezt viszont kevesen vállalják – ha van pénzük, azt inkább nyaralásra költik.

A lengyel út viszont ebből a szempontból szerencsés volt: az oklevéllel és a plakettel együtt kaptak zlotyban nagyjából 60 ezer forintot, ami legalább a benzinpénz egy részét fedezi majd.

Olvasóink írták

  • 1. csmano 2013. július 29. 15:11
    „A makói Forgatós táncegyüttes gyerekcsoportja pedig aranyérmes lett egy nemzetközi megmérettetésen. Jó, hogy ebben a városban ilyen sok gyerek, és szülő támogatja a néptáncot. Lehet, hogy ha összefognának akkor még nagyobb sikereket tudnának elérni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigarettát, dohányt és pirotechnikát halmozott fel

Nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigaretta, illetve pirotechnikai eszközök sokasága került elő egy ellenőrzés során egy kövegyi házból a napokban. Tovább olvasom