Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Fagyos fatuskót kapott tüzelőnek

Magyarcsanád - Egy fagyos fatuskót kapott tüzelőnek a helyi önkormányzattól a magyarcsanádi Jankó Imre. A polgármester szerint azért csak ennyit, mert a rászoruló sok, a fa pedi kevés.
Tüzelőt kért, helyette - ahogy a Makói VTV felvételein is jól látszik- fagyos, földdel teli farönköt dobtak le a múlt héten a magyarcsanádi Jankó Imre háza elé. A fát az önkormányzattól kapta. Ők pedig a térségi tájvédelmi körzettől, ingyen, az elszállításra fordított üzemanyagért. A traktor, ami a rönköt fuvarozta a rokkant és látássérült férfihez, a többi nehéz körülmények között élő családhoz is szállított fát. Jankó Imre köszöni szépen, de nem tud mit kezdeni az ingyen tüzelővel.

Fagyos fatuskót kapott tüzelőnek a magyarcsanádi család - a Makói VTV felvétele

Jankó Imre nem először szerepel a hírekben. Tavalyelőtt éhségsztrájkba kezdett, miután a magyarcsanádi önkormányzat elutasította szociálissegély-kérelmét. Később úgy döntött, a Helsinki bizottsághoz fordul, hogy kártérítést követeljen az államtól és a helyi önkormányzattól.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. MrYoda1900 2012. március 02. 15:20
  „Ide figyeljenek emberek! Én oly mindegy milyen ember vagyok, de amit egyes emberek megengednek az már felháborító! Akár hova megy az ember mindenhol ezt a szót hallja "cigány" Ezek az emberek itt születtek magyarországon tehát akkor magyar ember nem cigány! A zsidóknak is születtek gyerekei mégsem mondjuk rájuk , hogy "zsidó" A cigány mindegy mit és hogyan csinál fizet érte vagy kapja akkor is megjegyzést tesztek rá pl: biztos lopta mert dolgozni nem akar! Én egyik nap benn voltam a Szegedi Polgármesteri hivatalba és 37 ember volt előttem ebből egy sem volt cigány mind magyar volt. Akkor én kérdezem kik kapnak és kérnek segiiii-ly ahogy egyesek írják . A magyar is mindent igénybe vesz sőt még ő többet mint a cigány, mert ő "fehér"és úgy van vele neki jár . A másik az az ember aki azt mondta eddig , hogy ő rokkant beteg és mégis dolgozott mellette kérdem én az milyen beteg akkor ha a rokkantsági mellett tud dolgozni. (akkor ki él az állam és az adófizetők pénzén ? ) mert ugye igénybe vesz , utazási kedvezményt, és minden olyan támogatást ami jár szerinte) Tehát akkor az olyan mint azok az emberek akik fizettek a rokkantságiért ls csaltak hogy ne (folytatás)”
 • 20. MrYoda1900 2012. március 02. 14:39
  „kelljen dolgozni. Ők is az ÁLLAM és az ADÓFIZETŐK PÉNZÉN ÉLTEK! És ezért egyes magyar emberek NE háborodjatok mindenkitől el kell venni Ha ő beteg és tud mellette dolgozni akkor nem is beteg és nem rokkant! Ha pedig elolvassátok a délmagyar újságot akkor többször is írnak arról , hogy ki és mennyi támogatást kapott (fa, gyógyszer , ruha , élelmiszer) a RENDKÍVŰLI HIDEG MIATT!! Pedig ezeknek nagy része dolgos egészséges magyar állampolgár , fizetést kap! és érdekes mégis visznek neki mert ő magyar ! Ez is vegyétek észre ne csak a<romát>! Még egy dolog vannak olyan háztartások családok akik minden hónapban kapják a lakás fenntartási támogatást( víz, villany , fűtés, gáz ) mellette meg még évente egyszer a családsegítő kifizeti az elmaradott számlák valamelyikét. Kérdezze már meg valaki, hogy ennek a családnak adtak-e már ilyen közülük mert a Vaskóné nem említette mert ha igen akkor ezt ki hangsúlyozta volna és nem hallgatta volna el! Tehát mindenki a saját háza táján nézzen szét és utána szóljon valamit , ki és mit vesz igénybe mert neki ez jár!! Aki ezek után megkérdőjelezi a betegségemet az tekintse meg ezt az orvosi leletemet!”
 • 19. pog 2012. február 18. 08:36
  „Mi folyik Magyarcsanádon!”
 • 18. dédi8 2012. február 17. 08:12
  „Nem!”
 • 17. bo 2012. február 15. 14:29
  „Ennyi rossz indulatú embert! Hát senki nem védi meg szegényeket!? :-)”
 • 16. TÉEMKÁ 2012. február 15. 08:07
  „12. babeli Tengermély tiszteletem Önnek! Nagyon nagy igazságokat írt le. Erőt-egészséget!”
 • 15. citrom01 2012. február 14. 18:53
  „Kezdjen síkeres éjségsztrájkot ismét ! Meg lesz oldva a próbléma........”
 • 14. papika56 2012. február 14. 17:43
  „Oda lehet ülni e tuskó mellé és ha más nincs, bicskával lehet felvágni. Van ott jóerőben lévő fiatal több is --rajta fiúk dolgozni !!!
  v. fagyjatok meg mint már 100 nál is több szerencsétlen ember !”
 • 13. viro 2012. február 14. 15:32
  „Lehet,hogy az önkormányzat félre értette az adózó állampolgárt és a családfában kereste meg a helyét!”
 • 12. babeli 2012. február 14. 14:47
  „Kedves Jankó Imre, és Roma polgártársaim,! Én úgy gondolom, a szemtelenségnek is van határa, és ez a tuskó azt szimbolizálja. Aki tartozik a falujának, az országnak, az követelődzik legjobban, legszemtelenebbül, és ez ledühíti azokat az embereket, akik sokat dolgoznak azért, hogy meg tudjanak élni.
  Az édesapám is vak volt, de nem úgy mint Imre, mégis dolgozott. Meg tanult csuhéból papucsot fonni, és azzal megkereste a mindennapi betevőt. Makón van egy vak masszőr, aki mindennap, már évtizedek óta, a fehér botjával eltapogat a fürdőbe, több órát dolgozik, aztán haza tapogat, így megkeresi az élelmét, a fűtés számlára valót, sőt többet.
  Nem követelőzik, gondoskodik magáról.
  Csak és kizárólag a kemény tudatos munka az, ami elválasztja az embert az állattól. De azért nehogy lebecsüljük az állatokat, mert a vadon élő állatoknak is meg van a magukhoz való esze. Például a mókus már ősszel, ahogy érik a dió, mogyoró, elkezdik begyűjteni, mert ,,tudják", hogy télen szükségük lesz rá. Látott már valaki mókust követelőzni, mondjuk a polgármesteri hivatalnál?
  Sok romának is van ám annyi esze mint a mókusnak, mert ők is el kezdenek begyűjteni, ha van rá lehetőség, csak a másét, ami már lopás. A mókusnak megbocsájtjuk, ha ellopja a diónkat, mégis csak egy állat, de embertársunknak nem, mert attól elvárjuk, hogy megdolgozzon, azért amije van.
  Imre kedves, szoktassa munkára a gyerekeit, mert nagyon szomorú jövő vár rájuk, ha ezt nem teszi. Minden, ami a létünket, kényelmünket szolgálja, ennivaló, szék, asztal, tv, mind-mind sok munka eredménye. Ruháról, tüzelőről, élelemről időben kell gondoskodni (tanulni kell a mókustól). Mindig a legrosszabbra kell készülni (a legnagyobb télre, stb), akkor nem ér bennünket váratlanul az időjárás. Nekem van tüzelőm, de, ha valaki adna egy nagy tuskót, nem utasítanám el, hanem megküzdenék vele, pedig túl vagyok már a hatvanon. Addig is melegednék, amíg vágom.
  Dolgozzatok, ne követelődzetek, mert sok tisztességes ember ellenszenvét váltjátok ki. Gondolkozzatok el azon, miért nincs gond a többi kisebbséggel, mért csak romákkal van gond ebben az országban? Miért nincs gond a román, szlovák, stb. kisebbséggel?... Megmondom: Ők igyekeznek tisztességes munkából megélni, nem követelőznek, nem lopnak. Csak ennyi: munka, munka, munka, és nagy tiszteletben fog mindenki tartani benneteket. Sok sikert!”
 • 11. szentmiki 2012. február 14. 14:25
  „hát, bőr az van rendesen szegény tisztességes, munkában megfáradt, becsületes, adózó magyar állampolgár képén...”
 • 10. janek1 2012. február 14. 10:49
  „Menjen ki és kezdje fel aprítani a tuskót a többi <moderálva> akkor majd nem fog fázni egy darabig.”
 • 9. bo 2012. február 14. 09:46
  „Az utolsó mondat a riportból: Akkora a bevételük, hogy azután nem jár más. Plusz nem beszél senki azokról a bevételekből, ami bűnözésből származik, mert kiemelt ügyfelek a környező üzletekben is, szegény vak rokkant meg nyáron az út mellett árulta a dinnyét, valószínűen nyugtával adózottan.”
 • 8. Egyolvasó 2012. február 14. 07:15
  „Internetre van pénz, tüzelőre nincs.”
 • 7. 1makói 2012. február 14. 04:28
  „6. citrom01 ... itt a pont.
  Kérdezze már meg valaki, hány év óta él ez a "dolgos" ember az Állam nyakán, az egész népes családjával együtt? Mennyit vett ki magának a közösből, és vajon mennyit tett bele?
  Mivel töltötte az életét? Hányszor ítélték el jogerősen különböző erőszakos cselekményekért?
  Ezt az egész falu tudja.
  Ha a börtönévek számítanának, akár nyugdíjat is kaphatna.
  De - a börtönévek alatt is csak kivett a közösből, mert ott is eltartotta az Állam.
  Milyen vak az, aki elektromos rokkantkocsival közlekedik egyedül? Mutatja és olvassa a papírokat?
  Hazugság, csalás az egész, amit előad. Ennyi börtönnel a hátam mögött én minimum csendben meghúznám magam.”
 • 6. citrom01 2012. február 13. 21:24
  „Azt nem tudom ,ha a Jankó nem is tud fát vágni , a filben a két fiatal zsebre tett kézzel ált a ház előtt ,és épp nem az apukát ápolgatta! Nekik sem megy a favágás ,vagy már ök annyit dolgoztak ,hogy nem képesek rá? Inkább a fagyoskodás? Talán felváltva bíztosan síkerült volna eldarabolni . De meg sem próbálták inkább vissza adják , egyszerübb a pankráció . És miért vár segítséget mit tett le a KÖZÖS asztalra hány adózott év TB .Szja.stb..?”
 • 5. mortál 2012. február 13. 19:11
  „Én úgy nézem ahoz képest hogy vak jól olvas a kamerába.....
  A munka sajnos mindegyiknek büdös.
  De melegedni ingen az jó lenne.
  ,,HA ADNAK FOGADD EL HA ÜTNEK SZALADJ EL"
  Ajándék lónak ne nézd a fogát! :)”
 • 4. maros50 2012. február 13. 17:56
  „Megáll az ész,hát nem semmi.Egészséges embernek feladna a leckét,hogy a képen látott fatuskót felaprítsa.Már meg sem merem kérdezni,hogy az önkormányzat, tűzifára kapott állami támogatást mire fordította,mert ezzel a támogatással el kell számolnia.Mindezek után nem csodálkozom,hogy az önkormányzat feloszlatta magát.”
 • 3. Qllancs 2012. február 13. 17:37
  „Legalább felvágták volna neki.
  Ez olyan nagy darab tuskó --hogy többször melegedik --mire összevágja. De mivel ???
  éjségsztrájk ?? --nem látszik rajta !!
  Ennek a jó embernek HÁNY éves munkaviszonya van ???
  Mert ugye dolgozni azt nem --de követelőzni azt nagyon tud ez a népcsoport. KÖTELESSÉG ismeretlen nekik , Mohácsi L. elvihette volna őket magával. Élősködők és még ő megy perelni ?? arra van pénze ?? fát vegyen inkább rajta !!!!”
 • 2. NoComment- 2012. február 13. 16:40
  „Ugyan - ugyan nesze neked semmi , fogd meg jól !”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kígyópálinka Hanoiból Makóra

Egyre több nemzet színesíti városunk amúgy is tarka palettáját. Élnek köztünk szerbek, románok, kínaiak, sőt még vietnamiak is. A makói Bíró családnál jártunk. Tovább olvasom