Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Falunap Királyhegyesen

Idén főként a helyi kulturális csoportoknak kínált bemutatkozási lehetőséget a zenés ébresztővel, pörköltfőző versennyel, focimeccsekkel és bállal színesített falunap Királyhegyesen. A falu első díszpolgárává Kerekes Imre egykori tanácselnököt fogadták.
A királyhegyesi falunapot a csanádpalotai Dér István-iskola fúvószenekara nyitotta meg. Fotó: Szabó Imre
A rossz idő miatt ugyan a művelődési házba zsúfolódtak a királyhegyesi ünneplők szombaton, ám ez sem szegte kedvüket a falunap köszöntésében. A hétszáz lelkes település idei ünnepe egyébként nem csak az eső miatt sikeredett borongósra: mint a polgármestertől, Horváth Lajostól megtudtuk, a falu lélekszáma egyre fogy, a munkanélküliség tizenhárom százalékos, sokan élnek segélyből. Ilyen körülmények között – fogalmazott – az is nagy szó, hogy Királyhegyesen nem kellett intézményeket bezárni vagy összevonni, mint másutt. Aminek az itt élők mégis örülhetnek, az például a csikóspusztai út megépülése, az iskola és a művelődési ház épületének felújítása. Hamarosan megújul a ravatalozó és a szolgáltatóház tetőszerkezete is.

A falunapi ünnepségen a polgármester köszöntötte a Királyhegyesért Közalapítvány most leköszönt kuratóriumi tagját, Bugár Mihályt, emellett most először adta át a díszpolgári címet valakinek – méghozzá Kerekes Imrének. A nyolcvankettedik évében járó, köztiszteletnek örvendő egykori tanácselnökről új, harmadik kötetének megjelenése kapcsán mi is írtunk nemrégiben. Mint a díszoklevél átadásakor elhangzott, huszonhárom éven át volt a falu első embere, de nyugdíjasként is aktív részese a királyhegyesi közösségi életnek: többek között a nyugdíjasklub szervezője és a Hegyesi Dalkör oszlopos tagja; ebbéli minőségében fel is lépett, még szólót is énekelt a művelődési ház színpadán. Az elismerés átvételekor azt mondta meghatottan: mindig az összefogást kereste, és büszke arra, hogy amit vezetőként elért, azt közösen érte el a királyhegyesiekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden panelfórumot rendeznek Makón

Új lendületet kaphat az iparosított technológiával épült lakások, köztük a paneltömbök… Tovább olvasom