Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Falvak a világhálón

Makó - Makó környékén 4 településnek nincs még honlapja, pedig még a legkisebb, Kövegy is rendelkezik ilyennel. A nagyobb falvak közül egy sem hagyja ki ezt a kommunikációs lehetőséget – Maroslele oldala a napokban újult meg.
Ma már elengedhetetlen, hogy a falvak is rendelkezzenek önálló, informatív, jól kezelhető, friss és információkban gazdag honalappal
– vélekedik Maroslele első embere, Martonosi György. A falu weblapja épp a napokban újult meg. A régi, sok-sok éve meglévő oldal felújításával külső céget bíztak meg, mostantól azonban már az önkormányzat egyik munkatársa kezeli, tölti fel információval, frissíti – mert van még bővíteni való rajta, a faluból sok mindent megmutató galéria például egyelőre hiányzik. A honlap igen látogatott. Különösen a nagy rendezvények – falunap, zenés esték – előtt és után regisztrálnak több klikkelést, ami azt jelzi, az elszármazottak, falu iránt érdeklődők felfedezték már. Az e-ügyintézésre Maroslelén egyelőre nincs mód, de ahogy változnak az igények, bizonyára ez is meghonosodik.

Makó környékén a nagyobb falvak – Apátfalva, Földeák, Kiszombor – rendelkeznek frissnek mondható, általában tartalomgazdag és többnyire felhasználóbarát oldalakkal. Ugyanez mondható el a tavaly városi rangot nyert Csanádpalotáról is. A megye legapróbb falujaként számon tartott Kövegynek is van weboldala, méghozzá egészen gazdag menüvel – még galériájuk is van. Hasonló a helyzet Nagylakon, ahol maga a polgármester, Gyarmati András frissíti az oldalt. Nem erénye viszont a frissesség Királyhegyes és Óföldeák világhálós felületének: az előbbin 1, az utóbbin 2 esztendős a legutóbbi információ. Négy község – Ambrózfalva, Csanádalberti, Ferencszállás és Klárafalva – még egyáltalán nincs jelen a világhálón saját honlappal.

Olvasóink írták

 • 4. egyszerűvállalkozó 2010. szeptember 11. 13:46
  „Érdekes, hogy szinte minden apró falunak van működő honlapja, a Makó Városi Televízió honlapja meg meglehetősen "szerény".Azt gondolná az ember, hogy egy" médiaüzemnél" alapvető a jól működő honlap.”
 • 3. DKatona 2010. szeptember 10. 21:34
  „a királyhegyesi oldal a cikk hatására frissült”
 • 2. kergezerge 2010. szeptember 10. 16:36
  „Kedves Cikkíró!
  Ne haragudjon, de valószínűleg Ön nem frissült! Ugyanis Királyhegyes honlapján az információk 1-2 hónapnál nem régebbiek, s mivel egy igen kicsi településről van szó, gondolom nem kell elvárni, hogy naponta frissüljön az oldal, mint egy 25 ezres vagy nagyobb városban! Kérem csak akkor bíráljon, ha tényleges rálátása van a dolgokra és nem azért, mert más ötlete nem volt!”
 • 1. 1makói 2010. szeptember 09. 23:10
  „Van valamilyen nyomós indoka annak, hogy Magyarcsanádot meg sem említi a névtelen cikkíró??
  Öt éve van a településnek honlapja, és rendszeresen jelennek meg friss információk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már tisztít a román vízszűrő Csanádpalotán

Elkészült a prototípusa annak a tisztítóberendezésnek, amely olcsón juttathatná a csanádpalotaiakat jó minőségű ivóvízhez. Tovább olvasom