Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Farkas Éva konzultál - ezren küldték vissza a kérdőívet

Makó - A válaszadók 47 százaléka szerint nem fejlődött eleget Makó az elmúlt 20 évben, 57 százalékuk pedig leszakadó városként jellemzi.
Eddig több mint ezren küldték vissza kitöltve Farkas Éva fideszes polgármesterjelölt konzultációs kérdőívét, azaz a makóiak tizede – hangzott el a párt péntki sajtótájékoztatóján. Farkas Éva elmondta: a válaszadók 47 százaléka szerint nem fejlődött eleget Makó az elmúlt 20 évben, 57 százalékuk pedig leszakadó városként jellemzi. A legtöbben a munkanélküliséget és a fiatalok elvándorlását említik problémaként, ezért programja középpontjában a munkahelyteremtés, mindenekelőtt a női munkahelyek teremtése áll majd. A programot, amelyről rendszeresen egyeztet Lázár János honatyával, miniszterrel is, szeptember elején mutatják be.

A sajtótájékoztatón a párt képviselőjelöltjei is elmondták, ők milyen problémák megoldását tekintik fontosnak a választók jelzései alapján. Kádár József szorgalmazza a petrezselyemtermelés támogatását, egy feldolgozóüzem indítását, Sánta Sándor pedig a rendelők felújítását, az orvosok helyben tartását. Hadik György a csatornázás utáni problémákról szólt, Weszelyné Végsheő Henriett ugyancsak a női munkavállalók helyzetét, míg Czirbus Gábor a sportélet fellendítését nevezte fontosnak. Toldi János és Kovács Sándor azt hangsúlyozta: a körzetek között kiegyensúlyozottan kell folytatni a járdák építését, felújítását.

A válaszleveleket, személyes véleményeket szeptember első hetéig várják, de Farkas Éva ígéri: polgármesterként is rendszeresen kikéri majd a makóiak véleményét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben elkészül az eperfás út

Egy hónapon belül elkészül a magyar oldalon az az út, amely Csanádpalotát és a romániai Nagylakot köti majd össze. 1 milliárdba kerül, körforgalom is épül hozzá. Tovább olvasom