Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Fegyverarzenál a múzeumban

Makó - Valóságos fegyverarzenált halmoznak fel ezekben a napokban a makói József Attila Múzeumban – persze csak egy kiállítás kedvéért.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Szombat délután 3 órakor nyílik meg az íjakat és szálfegyeket bemutató tárlat, ahol több mint 50 középkori harci eszközt, illetve azok korhű, hiteles hasonmását láthatja majd a közönség. A másolatokat dél-alföldi, többek között kiszombori, makói, szegedi hagyományőrző mesteremberek készítették – mondja a rendkívüli kollekcióról Forgó Géza igazgató.

A kiállításra kerülő darabok között ott lesznek a magyar honfoglalás fegyverei, de bemutatnak többek között viking és spanyol hadiszerszámokat is – többek között kardokat, tőröket, íjakat és számszeríjakat; utóbbiak a maguk idejében a legrettegettebb fegyverek voltak, a lovagi páncélzatot is képesek voltak átütni. Látható lesz néhány sisak és védőöltözet is. A sok, múzeumokban is fellelhető fegyverfajta között található egy egészen különleges is, amely egyébként csak a fantasyirodalomban szerepel. Ez A Gyűrűk Urában szereplő Aragon tőre, amelyet a makói Szenti István készített el olvasmányélményei alapján.

Forgó Géza a kiállítás néhány darabjával. Fotó: Szabó Imre
Forgó Géza a kiállítás néhány darabjával. Fotó: Szabó Imre

A kiállítás megnyitóján bemutatót fog tartani a szegedi Hősök Kapuja Hagyományőrző Baráti Kör. A tárlatot május 10-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelesné úgy érzi, büntetik férje halála miatt

200 ezer forintjába fog kerülni, ha haszonélvező özvegyként tovább szeretné használni elhunyt férje osztatlan közös tulajdonban lévő földjét. Tovább olvasom