Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Fejlesztésre 300 millió Makón

Makó - A jövő évi országos költségvetési tervezet szerint szinte mindenhol forráscsökkentés várható, így 2010-ben mi is legalább tíz százalékkal kevesebből gazdálkodhatunk majd – fogalmazott Buzás Péter polgármester Makó jövő évi költségvetési koncepciójának tárgyalásakor.
A város vezetői nem szeretnék, ha kevesebb pénzhez jutnának a civilszervezetek vagy a sportegyesületek, így máshol próbálnak meg spórolni. A megszorítások miatt 400 millió helyett csak 300 millió jut a különböző fejlesztésekre.

A hulladékgazdálkodás helyzetéről szóló beszámoló után a fideszes Toldi János hozzászólása – miszerint a falra hányt borsó sem veszti el a csírázóképességét – nevetésre ingerelte a jelenlévőket. A városatya arra utalt ezzel, hogy az általa többször említett szelektív hulladékgyűjtést végre megreformálták. A gyűjtőszigeteket már hetente kétszer ürítik.

20 százalékkal megemelték a Maros-parti önkormányzati tulajdonban lévő üdülőtelkek bérleti díját. Emellett elfogadták az önkormányzati cégek vezetőinek beszámolóját, és bemutatkoztak a frissen kijelölt településőrök is.

Olvasóink írták

 • 5. napiszar 2009. november 26. 18:18
  „Ha megnyit a műjégpálya én és a barátaim meghívnánk a Szocikat egy teljesen barátságos hoki össze csapásra,lehetne ez a megnyitó fénypontja ,belépőt ők fizetik,forralt bort mi visszük nekik!”
 • 4. ma-no 2009. november 26. 13:38
  „Kedves ja!
  A jégpálya miért zavar? Az operettfesztivál, a Makói muzsika bagóért, meg a számtalan nyugdíjas bál az nem baj? Végre van valami, ami a fiataloknak szól, ráadásul cseppet sem ingyenes, mint a többi propaganda jellegű rendezvény.”
 • 3. Mc_Mi 2009. november 26. 09:19
  „A cím cseppet sem félrevezető. Nem arról van szó, hogy 10 %-kal kevesebb jut, hanem arról, hogy fejlesztésre van 300 millió. És arra sem utal, hogy 400-ról 300-ra kellett ezt csökkenteni az elvonások miatt. Mi ez, ha nem félrevezető és propaganda cím a DM részéről.”
 • 2. zolcsi44 2009. november 25. 17:40
  „Elnézést, nem a mülyégpálya az érdekes, hanem, hogy Ő szavazta meg. Akkor meg mosz mi is van......?????”
 • 1. ja 2009. november 25. 17:17
  „De azért műjégpálya kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás és közmunka Makón

Makó - Gerizdes városrészben a Kertész, a Lisztes, a Platán és a Kökény utcában megújul az… Tovább olvasom