Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Fél év után újra rendel sportorvos Makón

Makó - Hat hónapon át tartó egyeztetés után végre nem kell Szegedre járnia a kötelező sportorvosi vizsgálatok miatt a mintegy 1500 igazolt makói sportolónak: szerdánként újra van rendelés a városi kórház rendelőintézetében.
Újra rendel sportorvos a makói kórház rendelőintézetében. Ez azért fontos hír, mert tavaly novembertől egészen mostanáig Szegedre kellett utaznia Makóról és a környező falvakból a mintegy 1500 igazolt helyi sportolónak, ha sportorvosi vizsgálatot szeretett volna. Ez a 18 év felettieknek évente egyszer, a fiatalabbaknak kétszer kötelező, ennek híján nem edzhetnek, versenyezhetnek. Az utazás természetesen pénzbe kerül, gyerekek esetén duplán, mert a szülőnek el kellett kísérnie, a felnőttnek ráadásul többnyire szabadnapja bánta a dolgot. Mi több, az egészségügyi ellenőrzés időpontjára olykor 2–3 hónapot kellett várni.

Az áldatlan helyzet azt követően alakult ki, hogy 2008 januárjában az addig dolgozó helyi orvos szerződést bontott a sportorvosi hálózatot fenntartó Országos Sportegészségügyi Intézettel. Ezt követően novemberig még járt át a megyeszékhelyről sportorvos, ám a Makón megüresedett mellékállást véglegesen azért nem sikerült betölteni, mert az intézet mégsem kapta meg azt a 200 milliós rendkívüli támogatást, amit Gyenesei István akkori miniszter ígért többek között a hasonló problémák megoldására.

Az ügy érdekében az intézettel tárgyalásokat kezdett a makói önkormányzat, segítséget ígért a kórház is – mindez nem volt egyszerű, de végül eredményre vezetett. A kórház helyiséget és EKG-berendezést ajánlott fel, a városi önkormányzat az asszisztencia foglalkoztatásához nyújt segítséget, így mostantól hetente egyszer, szerda délután 1-től 5-ig újra rendel sportorvos Makón. A Szentesről átjáró Németh Jenőt a rendelőintézet első emeletén, a szemészeti rendelőben lehet felkeresni, de előtte időpontot kell kérni a 30/607-0645-ös számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói körséta makóiaknak

Makó - Nem mindennapi programot indít Makón a Tourinform-iroda: a helyiek idegenvezetővel járhatják… Tovább olvasom