Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Fél éve próbálkoznak ˝csúcstámadással˝

Makó - Nem járult hozzá a makói önkormányzat, hogy egy szegedi cég digitális műsorszórót telepítsen a víztorony tetejére. A kft. vezetője nem adja fel: személyes találkozót kér a polgármestertől, és nem érti, a multiknak ez miért megy könnyebben. Politikai előítéletet sejt a háttérben. Makón viszont arra kíváncsiak, pontosan mit akar felszerelni.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Digitális műsorszórásra alkalmas távközlési berendezést szeretne felszerelni a makói víztorony tetejére a SzemerNet Kft. A cég kérelméről október 30-i ülésén tárgyalt a városi képviselő-testület, a torony tulajdonosa.
Az ügyet elővezetve Buzás Péter polgármester azt mondta, a cég nem árulta el, pontosan milyen készüléket szeretne elhelyezni odafönn, ezért nem javasolja, hogy megadják az engedélyt. A képviselők így is szavaztak.

A SzemerNet magyar tulajdonú szegedi vállalkozás, nagy sebességű internettel, hagyományos tévéken is nézhető új műsorelosztással és régi vezetékes telefonra alkalmazott, Voip-technológián alapuló szolgáltatással foglalkozik, a külterületekre koncentrál. 34 dél-alföldi településen ad jelet, köztük Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Kistelek, Sándorfalva mellett Subasán, Szentmihályon, Vajháton, Tompán, Kömpöcön, Kelebián is. Eddig csak Makó tagadta meg tőlük az engedélyt – reagált lapunk kérdésére a kft. igazgatója.

– Erről az interneten értesültünk, hivatalos tájékoztatást még nem kaptunk – mondta Szemerdák Péter. – Ez azért sajnálatos, mert fél éve szeretnék személyesen találkozni a polgármester úrral, és eddig nem sikerült, pedig többször egyeztettünk, azt ígérték, visszahívnak. Utóbb kérték, inkább írjunk levelet, megírtuk, mit szeretnénk. Azon túl, hogy digitális távközlés, mit mondjak még el? Ettől függetlenül nem adom fel, ismét találkozni szeretnék a városvezetéssel.

A történetből eddig annyi látszik, kölcsönös bizalmatlanság állhat a háttérben. A cégvezető úgy értesült valakitől, aki jelen volt az ülésen, hogy a képviselő-testület talán attól tart, a választási kampány előtt egy „szocialista műsort" sugárzó cég telepedne a toronyra. Amikor mondtam, hogy a polgármester MSZP-s, és szegedi kollégájának helyzetével ellentétben a képviselők többsége támogatni szokta, elbizonytalanodott: akkor lehet, hogy „fideszes műsorszórástól" tartanak. Holott, mint mondja, szó sincs erről, csak netről, tévéről, telefonról.

Az írásbeli előterjesztésből kiderül, hogy 2014. január elsejéig illetékes a képviselő-testület ebben a kérdésben. Azon túl az új ivóvíz-szolgáltató, az Alföldvíz Zrt. dönthet arról, mit enged feltenni a víztoronyra. Így ha addig nem sikerült tárgyalni Makóval, jövőre már a zrt. békéscsabai központjához kell címezni a kérelmet.

Olvasóink írták

 • 5. triatlonos 2013. november 19. 18:19
  „Ha nem tudja a "testület", hogy mit akar a vállalkozó, akkor meg kell tőle kérdezni! Ilyen esetben a személyes kontaktus a legfontosabb. Erre a találkozóra viszont a vállalkozó készüljön fel, és mindent mutasson meg: "ez telefon", "ez TV", "ez internet", mert a képviselők egy része még ilyet nem látott. Információ hiányában pedig döntésképtelen, és vakon elfogadja a polgármester javaslatát - Ő pedig tálalni nagyon tud.”
 • 4. pog 2013. november 16. 09:16
  „mi lönne akkor a buzas tv-vel a személyi kultusz csorbulna..”
 • 3. AirWin 2013. november 15. 19:31
  „80sFan Nem konkurencia, hanem interferencia...”
 • 2. 80sFan 2013. november 14. 13:18
  „Ja, hogy konkurencia lenne a meglévővel? Ez lenne a baj?”
 • 1. Pirát 2013. november 14. 11:48
  „hát itt tartunk képviselő urak-hölgyek a 21.század küszöbén, értelmi-technikai alkalmasság-felkészültség
  színtje : ____ (közérthetően: az alsó vonal alatt)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiában az építkezéseknél is Dress code-ot alkalmaznak

Egy ösztöndíjprogram által tölthette Indiában a nyarat Kozák Szabolcs. Az építőmérnök hallgató utazásának élményeiről, az egzotikus ország kultúrájáról mesélt. Tovább olvasom