Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Fél éve várják a bérüket a cipőgyári dolgozók

Makó - Egy éve zárt be a makói cipőgyár, az egykori dolgozók első pernyertes csoportja pedig bő hat hónapja várja elmaradt munkabérét és egyéb járandóságait – hiába.
Bár a bezárásról szóló cikk megjelenése óta lapunk számára elérhetetlen tulajdonos, Jáksó István határozottan bízott benne, hogy újra tudja majd indítani a termelést, ez nem sikerült. Amikor tegnap felkerestük az üzemet, a kaput zárva, az épületeket üresen találtuk.

Pedig az eredetileg szövetkezetként működő, 1949-ben helyi suszterek által alapított Cipő és Csizma Kisipari Szövetkezetnek valaha több mint 200 dolgozója volt. Az utóbbi időben Maroscipő Ipari Kft.-ként működő üzem gondjairól az elmúlt években gyakran írtunk.

Egy éve zárt be a makói cipőgyár. Arcív fotó: Segesvári Csaba
Egy éve zárt be a makói cipőgyár.
Archív-fotó: Segesvári Csaba

Évről évre csökkent a lényegében kizárólag bérmunkában termelő gyár megrendeléseinek száma, a végén már bizonyos épületeket is el kellett adnia, ám végül ez sem segített. Az utolsó harminc alkalmazott egy évvel ezelőtt végül azért hagyta ott, mert elegük lett abból, hogy bizonytalanná vált a munkabérek kifizetése.

Olvasóink írták

 • 5. janoka 2010. március 04. 20:31
  „Az ilyen hassoló emberkéknek mint ez a Jáksó a törvény kedvez, fizetni nem tud és ha meg is fogják valaha
  megy a rácsmögé nyaralni , hisz külömbb körülményeket bíztosítunk nekik mint a becsületes embereknek,hisz nekik jogaik vannak. Vagy ezt nem tudtátok?
  A törvény arra való hogy kijátszák azokat. nincsenek egyértelmű törvények és Ítélet hozatal van csak igazság szolgáltatás nincs!
  Nem tudunk annyi adót fizetni amit a bőrtönök el ne tudnának nyelni,kell konditerem, könyvtár szoba , internet szoba, focipálya, fűteni, vigyázzni rájuk, gyógyitani őket.
  Minket meg egyen meg az ideg miből fizetjük ki az alapdíjakat, komunális adót és még sorolhatnám de, megnyugtat ők jól élnek!!”
 • 4. Pupets 2010. március 03. 20:06
  „Kicsit szarul fogalmaz kedves szerkesztő úr! Nem bizonytalanná vált munkabérek kifizetése, hanem hónapokon át heti 10-15ezer forintokat kaptak az alkalmazottak két-három hónap elteltével! Ha kaptak! Kockás füzetbe kellett vezetni, kinek éppen mennyit adott az a tetű Jáksó! Na meg az is érdekes, hogy az ilyen szélhámos szarháziakat soha sem találják!Keresi őt egyáltalán valamilyen hatóság? Ennek kellene utánajárni!”
 • 3. nezdcsak 2010. március 03. 13:56
  „..ÉS EZT ENGEDIK!!!!!”
 • 2. cucusz 2010. március 03. 11:24
  „Szerintem még várni is kár, nem lesz itt kifizetve semmi se.”
 • 1. flexsnake 2010. március 03. 11:01
  „:D Hát haverkodjatok össze a szegediekkel, ők is várják pár éve a lóvét :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baráth Lajos folytatná a megkezdett fejlesztéseket

Nehéz időszakon van túl a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház, de úgy tűnik, az egészségügyet jobbára kedvezőtlenül érintő változásokból győztesen került ki az intézmény. Tovább olvasom