Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Félmilliárdból újult meg a Királyhegyesre vezető út

Makó – Megújult, biztonságosabbá vált a Makót Királyhegyessel összekötő út 4 kilométeres, a belvárosból induló szakasza. Közel félmilliárdot fordítottak rá.
Bár az autósok egy ideje már használják, hivatalosan tegnap délelőtt avatták fel a Makót Királyhegyessel összekötő útnak azt a 4 kilométeres szakaszát, amely a városközponttól indul, és az ipari parkon túl ér véget, az M43-as sztráda felé visz. Az Új Széchenyi Tervben újították fel 488 millió forintból. A beruházás részleteiről Székely Tamás, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatója elmondta: a kivitelező DME Konzorcium felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat. Az útszakaszon egy körforgalmú csomópontot is létesítettek, és elkészült egy új autóbuszöböl. Új vízelvezető árkokat alakítottak ki, a már meglévőket kitisztították, a közúti jelzőtáblákat pedig fóliás kivitelűekre cserélték. A közútkezelő és a Regionális Fejlesztési Ügynökség mostantól kiemelt figyelmet fordít erre az útra, hogy kiváló minőségű maradhasson.

Völner Pál államtitkár (jobbról a második) Buzás Péter polgármesterrel adta át az utat hivatalosan is a forgalomnak. A szerző felvétele
Völner Pál államtitkár (jobbról a második) Buzás Péter polgármesterrel adta át az utat hivatalosan is a forgalomnak. A szerző felvétele

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az ünnepélyes átadón elmondta, mivel a közúthálózat a korábbi években leromlott, a kormány sebességre kapcsolt a felújításokban. Az idei év első felében országszerte eddig közel 60 kilométernyi alsóbbrendű utat hoztak rendbe több mint 6,5 milliárd forint értékben. Mintegy 400 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak, további 200 kilométer esetében az előkészítés folyik. A dél-alföldi régióban a közútkezelő az év végéig összesen 14,16 milliárd forintot fordíthat felújításokra. A makói térség forgalmi helyzetét az M43-as befejező, 23,1 kilométeres szakaszának megépítése javítja majd jelentősen – a nettó 46,5 milliárd forintos beruházás várhatóan a jövő év végéig elkészül.

Az átadást jelképező nemzetiszínű szalagot az államtitkár és az igazgató Buzás Péter makói polgármesterrel együtt vágta át. Utóbbi azt hangsúlyozta: ez a beruházás az egyik bizonyítéka annak, hogy a makói kistérség a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban eredményesen pályázott az uniós forrásokra. A város első embere úgy gondolja, a következő időszakban az eddigi összefogás megerősítése lehet a további hasonló sikerek záloga.

Olvasóink írták

 • 16. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 06. 16:32
  „"Völner Pál államtitkár (jobbról a második) Buzás Péter polgármesterrel adta át az utat hivatalosan is a forgalomnak. A szerző felvétele"

  GONDOLOM MENNYIT DOLGOZTAK ÖK NÉGYEN MENNYIT IZZADTAK))) EZT A MUNKÁSOKNAK KÉNE ÁTADNI AKIK ÉRDEMBE MEGCSINÁLTÁK URAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 15. makovaros 2013. augusztus 01. 21:05
  „14. jogos tetszik az ötlet.”
 • 14. vip007 2013. augusztus 01. 09:29
  „13. makovaros 2013.07.30. 12:40

  Ez a mozi kérdés már engem is foglalkoztatott, több dolog szólna ellene, meg mellette is.
  Viszont többször elgondolkoztam azon, hogy így nyaranta miért nem lehet a hagymaház kültéri részét berendezni szabadtéri mozinak. Székek vannak, szerintem lenne rá igény. Nem feltétlen a legújabb popcorn-mozikra gondolok, mint felhozatal, lehetnének akár régebbi filmek is. Hangulatos lenne.”
 • 13. makovaros 2013. július 30. 12:40
  „11. Én csak akkor írok ide már újabban ha látom hogy megy a butaság helytelen infókat javítgatom. Szerintem a városvezetés terin meg kell azt nézni hogy mekkora fejlesztési bum érkezett ide Makóra. Lehet hogy tényleg fényezem . De ha már itt tartunk azért van szégyellni való is (amit többször írtam már ide is) Az hogy egy 20 000 ezres városban +15 000 fős kistérségi lakosú városban egy darab mozi sincs az szégyen. Szerintem hiba volt bezárni 2 millós éves veszteség azt a város is beletudta volna tenni, ha már a fürdőbe sokkal többet tesz. Sajnos ezzel a témával nincs is foglalkozva sehol. Biztos sokak szerint felesleges, de azért beutazni Szegedre az meg drága. De lehetne sorolni sok ilyen helyzetet utak állapota, járdáké, Bizonyos helyeken idétlen kerékpár utak (pl lásd Szép utca volt rendőrség felül) ahol nincs kivezetve az útig. vagy a Csanád vezér téri ahol ki kell menni a közútra a kiemelt szegélyen át.) Vagy épp a utca lakók hogy belvízcsatornát használnak szennyvíz csatornának azzal is kéne többet foglalkozni. Persze lehetne sorolni végtelenségig de az se állapot ami itt zajlik Bár mi van soha nem jó semmi. Mert ezzel csak a város hírét égetjük ha jön turista meg ismerkedik Makóval előtte, felnézz erre a hír portálra, erre csak ezt látja hogy csak a szidás megy Szidják a Fürdőt hogy nem jó meg hogy minek mikor semmi program nincs a városban szövegeket írnak és akkor a turista fogja magát és átmegy Mórahalomra mondjuk.”
 • 12. Racoon 2013. július 29. 22:59
  „Makót Királyhegyessel összekötő aszfaltozott út NINCS. Gondolom ez a felújítás az ipari park megközelítését szolgálja, és nem a falut integrálja.”
 • 11. Francois 2013. július 29. 11:44
  „8. makovaros 2013.07.27. 12:29 Kedves L..ci szerintem rajtad röhögnek itt a bérbeírásaidon! :) Először megjátszod hogy iskolás vagy stb.... "igen az mszp már középiskolában toboroz" mellékesen mindég olyan tényeket írsz, ami kicsit fényezi a város vezetést! :) Komolyan mért nézitek hülyének az embereket?! :)”
 • 10. goldfish 2013. július 28. 17:22
  „T. Légiós! Nem az a baj, hogy botrányosan drága, hanem az, hogy engem kihagytak belőle! :-)”
 • 9. Légiós 2013. július 28. 16:22
  „GONDOLOM HA ILYEN DRÁGA TART VAGY 10 ÉVIG LEGALÁBB , MERT TOVÁBB UGYSE FOG TARTANI))) MAGYAR SZOKÁS”
 • 8. makovaros 2013. július 27. 12:29
  „6. Secem nem neked szólt. neked igazad is van, a Gps-s rész jogos. teljesen jogos, sok GPS-sen még az M43-as sincs rajta. Persze tábla is alig van a városban erről.
  Makói útfelbontások: nagyon ritka már ami nincs felbontva.

  7. makóvaros te meg írj úgy hogy értsem is, Bár nem értem mire jó ez neked de jól van csináljad legalább röhögök rajtad egy jót. Főleg hogy akkora hülyeségeket írsz, hogy szerintem te se hiszed el. De csináljad nem engem minősítesz vele hanem magadat.... <moderálva>”
 • 7. makóvaros 2013. július 27. 12:08
  „"Amúgy, most Makón akad akár egy utca is ami nem lett felbontva? Azért ott is van káosz rendesen.
  De ha egyszer elkészül jó lesz az ott élő embereknek." Igen miree elkészüle akor jó lesz itt élnie mert az legalába 50-év múva lesz készen. akoráraa a mostani bebetonozottak e hátha eltünnek, most ez egy szellem varos munkahelyek nélküle.”
 • 6. Secem 2013. július 26. 23:07
  „5. makovaros - Én nem hőbörögtem, csak kicsit furcsállottam hogy a GPS arra visz, majd a betonút véget ér és szántóföldeken, poros földutakon, a csalétos alatt jutottam el a falu aljáig. Ha esett volna egy pár csepp eső, lehet hogy járhatatlan lett volna ez a fö(ld)út. De lehet hogy csak nekem vidékinek volt ez új, a rutinosak már a csanádpalotai út felé járnak. Ezáltal nem értem hogy hova is vezet az a kövesút!

  Amúgy, most Makón akad akár egy utca is ami nem lett felbontva? Azért ott is van káosz rendesen.
  De ha egyszer elkészül jó lesz az ott élő embereknek.”
 • 5. makovaros 2013. július 26. 19:46
  „Na most meg ez a gond hogy miért újult meg ez a út eddig az volt hogy tiszta kátyú az úri utca akkor mondjuk már meg mit lehet ebben a városban csinálni ami jó mindenkinek?
  Mellesleg a Givaudannak ehhez semmi köze, ez egy úniós pályázat volt amit a Nif koordinált de ott meglehet érdeklődni.”
 • 4. Légiós 2013. július 26. 17:45
  „ennyiért a szerbek a háboru után hegyeket furtak át és sok km utat csináltak és az jo minőségü ut... megint turpisság van ebben botrányosan drága. ha kivázsgálnák rendesen és megnéznék hány vállakozo és kik adták kinek a munkát lehet pár <moderálva>”
 • 3. Secem 2013. július 26. 15:39
  „Nemrég jártam Királyhegyesen. A GPS ezen az úton vitt Makóról. Egy csatornán átértem és kerestem hogy merre kell menni, ugyanis ennek a betonútnak egyszer csak vége lett. Földes út folytatódott tovább. Most ennek a város felöli, amúgy is betonos végét újították meg? Ha igen, akkor gratulálok, én inkább a földes utat csináltam volna meg betonosra, hogy esőben is el lehessen jutni a kis faluba!”
 • 2. Francois 2013. július 26. 11:05
  „Az évszádakképe! Szegény Kornélt kinyírták, most meg ott kell lennie Döbrögi mellett! :) Még hogy nincs békés egymás mellett élés! Kicsit pontatlan a cikk, ki is finanszírozta az utat...... nem a givaudan véletlen?! :) :)”
 • 1. optimus 2013. július 26. 10:26
  „A további része az útnak akkor gondolom maradt földes,poros a csorgó után....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koponyát találtak Makón

Emberi koponyára bukkantak csütörtökön délután a makói Feltámadás utca egyik portája előtt. A házi szennyvízcsatorna bekötésének munkálatai közben akadtak rá, az egyik munkás ásta ki. Tovább olvasom