Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Félmilliós berendezést kapott a szemészet

Makó - A napokban közel ötszázezer forint értékben kapott a gyermekszemészeti szakrendelés során használatos vizsgálati eszközöket a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza a K&H gyógyvarázsprogramjában.
– Bár a hazai egészségügyi ellátás erősen Budapest-központú, a program egyik fontos alapelve, hogy az ország minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket – mondta Szabó Sándor, a K&H private banking igazgatóságának vezetője az átadáskor.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

  
A K&H csoport tizedik éve működteti a programot, amelyet folyamatosan bővített; az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekezett támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni, hogy minél több intézményt juttasson műszerbeszerzési lehetőséghez. Eddig 245 intézmény munkáját támogatta ilyen formában, összesen több mint 451 millió forint értékben. A Csongrád megyei gyermek-egészségügyi intézmények a teljes keretből 19 millió forintot kaptak, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza pedig a 14. intézmény a megyében, amely támogatásban részesül.

– A gyermekszemészeti ellátás eddig is magas szintű szakmai munkáját ezekkel az eszközökkel még hatékonyabban tudjuk biztosítani – köszönte meg az adományt Kovács László, a makói kórház orvos igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját iskolájukról rappelnek

A Makó Dal után most az iskolájukról készített klipet Bakacsi Márk és Solymosi Attila. Tovább olvasom