Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Felnőttjáték a tornyos csúszdán

Makó - Sokkoló élményben volt része a minap egy 8 és fél éves kisfiúnak Makón, az Almási utcai játszótér csúszdás tornyában – azonnal haza is ment. Az önkormányzat hétfőtől újra őrökkel biztosítja a 3 legnagyobb makói játszótér rendjét.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Menjünk haza azonnal. Soha többé nem akarok erre a játszótérre jönni! – mondta a makói Gyenes Katalin 8 és fél éves kisfia, nem sokkal azután, hogy nővérével együtt kiment az Almási utcai játszótérre, majd ott felmászott a tornyos csúszdára. A többszintes torony felső, zárt részéből indul lefelé a 2 fémcsúszda, és a srác ott látott olyasmit, ami azonnal elvette a kedvét a játéktól. Az édesanya elmondása szerint 3 tizenéves volt fent, két fiú és egy lány, s közülük egy fiú és egy lány meglehetősen intim helyzetben volt – ezt a 8 éves gyerek már otthon mesélte el, s azt mondta, többet nem akar róla beszélni.

Gyenes Katalin azt mondja, a fia eleven, de biztosan nem hazudik. Hozzátette: más szülők is panaszkodtak a tornyos csúszdában, illetve körülötte uralkodó állapotokra. Mint mondta, suhancok járnak a toronyba, akik cigiznek, füveznek, és bukkantak már itt használt fecskendőre is. A játszótéren egyébként szabályszerűen ki van írva, hogy tilos a dohányzás, a mászókára pedig az, hogy csak gyerekek használhatják – úgy tűnik, hiába. „Nem értem, miért nem lehet őrizni a játszóteret, ahogyan régebben tették?" – kérdezte a felháborodott anyuka.

A csúszdás torony az Almási utcai játszótéren. Csikkeket mi is találtunk benne. Fotó: Szabó Imre
A csúszdás torony az Almási utcai játszótéren. Csikkeket mi is találtunk benne. Fotó: Szabó Imre

Mi tegnap fecskendőt nem, rengeteg cigarettacsikket és gyufákat viszont találtunk a belülről egyébként összefirkált és meglehetősen koszos toronyban. A városházán megtudtuk: a játszótér őrzése az elmúlt hónapokban egyszerűen azért szünetelt, mert nagyon hideg volt, így nem lehetett szabad területre őrt állítani. Most, hogy tavaszodik, újra lesznek közmunkásként dolgozó felügyelők a 3 kiemelt – Almási utcai, Návay téri, Petőfi parki – játszótéren. Ráadásul nemcsak napnyugtáig, mint korábban, hanem napi 24 órán át.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár Makón: a szabadság azt jelenti, hogy a saját lábunkra mertünk állni

Az államtitkár a Petőfi parkban rendezett ünnepségen beszélt pénteken. Tovább olvasom