Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Felrázzák a lakótelepieket Makón

Makó - A központi lakótelepi övezet számára szervez közösségépítő programokat az elkövetkező egy évben a Jobb Makóért Egyesület.
A központi lakótelepi övezet – a Csanád vezér téri, a Deák Ferenc utcai és a Rudnay-tömbök lakói – számára szervez közösségépítő programokat az elkövetkező egy évben a Jobb Makóért Egyesület. Erre pályázati támogatást, 29,9 millió forintot is nyertek – tájékoztatta lapunkat Weszely Tamás, az egyesület elnöke. A közösségépítés az érintett területen 656 itt élőt érint.

A program szakmai koordinátora, Nagy Dániel kérdésünkre azt mondta, a makói lakótelepek közül azért éppen ezeket választották, mert ezek vannak közel a Jobb Makóért Egyesület Deák Ferenc utcai székházához. Ez azért fontos, mert ebben az épületben fog működni a Lakótelepi Integrált Szolgáltatói Iroda, amely 4 munkatárssal a rendezvényeket szervezi, illetve a később meghirdetett időpontokban jogi, életvezetési és egészségügyi tanácsadást tart majd az érdeklődőknek. Az irodának lesz saját honlapja, de a Facebookon is elérhető lesz.

Mint megtudtuk, az iroda a pályázati támogatásnak köszönhetően egy éven át tud majd működni, s ez idő alatt közel 70 közösségépítő programot fog szervezni minden korosztály számára a szabadidő hasznos, tartalmas eltöltésének jegyében. Lesznek például családi napok, hagyományőrző rendezvények, egészségnevelési akciók, de adománygyűjtéseket is rendeznek, és lakossági fórumokat is tartanak. A rendezvényeken természetesen nem csak az ott lakók vehetnek majd részt.

A cél az, hogy az embereket egymástól elidegenítő lakótelepi létformát megtöltsék a közösség, az összetartozás érzésével. A szervezők reményei szerint a program az egyéves időszak után is folytatódni fog – ehhez azonban új forrásokat kell majd keresni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsebkendőben kapták az eurót a rendőrök

Kamerákkal, titkosszolgálati eszközökkel figyelték hónapokig a makói autópálya-rendőröket. Akár 10 évet is kaphatnak. Tovább olvasom