Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Felüdít a makói futópálya

Makó - Kipróbáltuk az új futópályát a makói Petőfi parkban – kényelmes, biztonságos, felüdíti az embert.

A frissen elkészült futópályát a kora délelőtti órákban próbáltuk ki. Ilyenkor a játszótéren ugyan vannak gyerekek és szülők, a pályán azonban mindössze egyetlen, tíz év körüli lányt láttunk, aki mezítláb futott. Ez nyilván nem a pálya használatának legalkalmasabb módja, mint ahogy az sem feltétlenül rendjén való, hogy az izomerősítő gépekkel felszerelt felnőttjátszótéren is gyerekek voltak – de ha ez gond lenne, a Marosmenti Mocorgók SE, amely 34 milliót nyert a beruházásra, bizonyára zárt területen alakítja ki a pályát. Az egyik lurkó meg is mutatta, hogy vízhólyagos lett a tenyere, amikor felhúzódzkodott az egyik elemen, ám ettől függetlenül azt mondta, nagyon szeret ide járni, és minden tartozékával együtt tetszik neki a futópálya.

A rekortánborításon kényelmes a futás. A szerző felvétele
A rekortánborításon kényelmes a futás. A szerző felvétele

Ami egyébként 500 méter hosszú, kétszer egy méter széles, alaprajza pedig egy kis fantáziával szív alakra emlékeztet. Úgynevezett rekortánborítása van – ez utóbbiról nemrégiben külön is írtunk. Mi – alkalmi futóként, de azért rendes tornacipővel felszerelkezve – néhány kör után kényelmesnek és biztonságosnak találtuk. Egyáltalán nem tűnt zavarónak a szomszédos játszótér, ezúttal egy apróság sem szaladt be a pályára, a tó pedig kifejezetten üdítő látványként hatott. Jólesett az is, hogy körbeérve, a felnőttjátszótérnél kút is van, amiből a futó felfrissítheti magát a nyári hőségben. Kifelé jövet egy 74 esztendős asszonnyal is találkoztunk, aki azt mondta, ha meglesz a tornacipője, ő is fog itt kocogni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelenetek a palotai Színjátszó táborban

Két évtizede ápolja az első Magyar Játékszíni Társaság alapítójának emlékét Csanádpalotán a Kelemen László Emlékéért Kulturális Alapítvány. Tovább olvasom