Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Felújítanák a makói piacot

Makó - Négyszer akkora területen lehetnek fedett elárusítóhelyek a makói piacon, mint most, ha nyer a pályázat, amelynek benyújtásáról tegnap reggeli rendkívüli ülésén döntött a képviselő-testület.
Ez több mint 4400 négyzetméterre nő, ráadásul a lefedéssel egy időben felújítják a gépészetet és az elektromos hálózatot. A beruházás 250 millióba kerülne, önerő nem kell hozzá – később piaccsarnokká lehet majd bővíteni az épületegyüttest.

A másik, tegnap eldöntött pályázati projekt az Igazgyöngyök útja nevet viseli, és elsősorban a zarándokturistákat célozza meg. 15 állomásos, elsősorban szakrális helyeket érintő, tájékoztató oszlopokkal, pihenőhelyekkel ellátott hely- és vallástörténeti útvonalat építenének ki a városban. Ez 220 millióba kerülne, és 3 év alatt valósulhat meg – ehhez viszont 11 milliós helyi önerőre is szükség lesz.

Új parkoló kell az Erdei Ferenc téri, most felújítás alatt álló focipályánál – jelezte a Maros UFC, s kért ehhez városi támogatást. A parkoló, amit a lepusztult Foci büfé helyére építenek majd, Marosvári Attila javaslatára nem bontja meg az utcaképet; 103 millióba fog kerülni, a város 31 millióval száll be a beruházásba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnap a politika árnyékában

Születésnap a politika árnyékában
A hét végén ünnepelte 70. születésnapját Medgyesi Pál makói mérnök, szakmai díjak kitüntetettje, aki 48 évig irányította a kistérség víziközmű-szolgáltatását. Tovább olvasom