Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Felújítják Makó buszpályaudvarát is

Elavult a makói buszpályaudvar, ezért a Csanád vezér téri komplexum felújítására készül a Tisza Volán. Az új központra még két évet kell várni, de az biztos, hogy elkészültével teljesen átformálódik a makói városkép – állítja a cég kirendeltségvezetője.
A harmincéves épület mára elavult Fotó: Szabó Imre
Még 1976-ban épült a makói Csanád vezér tér jellegzetes „kocka" betonépülete, ami mára igencsak megérett a felújításra. Az átalakítás tervei már készen vannak, éppen az engedélyeztetésük folyik – tudtuk meg Szirbik Csabától, a Tisza Volán makói kirendeltségvezetőjétől. Azt mondta, a rekonstrukció eredményeképp gyakorlatilag teljesen új képet kap majd a városrész.

– Természetesen a megszokott forgalmi rend marad, de sokkal utasbarátabb, kényelmesebb lesz az új komplexum – foglalta össze a kirendeltségvezető.

A tervek szerint az egész épülettömb hosszabb lesz, mint a jelenlegi, és végre az időjárás viszontagságaitól védett kocsiállásokban várakozhatnak az utasok is: a pályaudvar buszbeállóinak csaknem mindegyike tető alá kerül. A megújult épület főtér felőli traktusában lesz majd a „kereskedelmi blokk", ahol büfé, újságárus és trafik is helyet kaphat.

Az új arculatot nyerő buszpályaudvar forgalmi része a benzinkút felől nyílik majd, itt is modern, tetszetős, és a városképbe illeszkedő épületrész fogadja majd az utasokat, és itt lesznek majd a Volán munkatársainak irodái, helyiségei is. Szirbik Csaba elmondta: míg jelenleg „fűrészfogszerűen" állnak be a járművek, az átalakítást követően egyenes peronokról szállhatnak fel az utasok, a belső forgalom többsávos lesz.

A megye városai közül Szentes és Hódmezővásárhely pályaudvarainak átépítését is hamarabb tervezi a Volán, a szentesi átalakítás jelenleg folyik, és a tervek szerint jövőre kerül sor a vásárhelyi átépítésére. Ezután kezdhetnek neki a makói rekonstrukciónak. A beruházás ideje alatt semmiképpen nem csökken majd a buszok forgalma, az építkezés mellett várakozó utasoknak kell majd némi kényelmetlenségre felkészülniük – a munkálatok idejére valószínűleg a volán munkatársai is barakkokba kényszerülnek.

Olvasóink írták

  • 1. greencat 2007. december 16. 22:14
    „Azt hiszem letelt a 2 év! Inkább erről kellene írni kedves Imre, hogy miért csúszik az átépítés!!??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség a felelőst keresi

Továbbra is kómában van, ám immár nem a kiskunhalasi, hanem a szegedi gyermekkórház intenzív… Tovább olvasom