Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Fémtolvajokat fogott a metálzenekar

Makó - Elkapta a rendőrség a betörőket, akik szombaton elvitték a makói Overdream együttes 2 milliót érő hangtechnikáját. Az egyik tettes fia a lopott holmihoz venni akart egy alkatrészt, ezért bement a makói hangszerboltba – ahol az Overdream gitárosa áll a pult mögött.
A rendőrök az egyik betörő lakásán csaknem hiánytalanul megtalálták a metálzenét játszó makói Overdream együttes próbaterméből ellopott hangtechnikai felszerelést, így a csapat újra próbálhat, koncertezhet. Mint megírtuk, a zenekar Jókai utcai próbatermét múlt szombat éjjel fosztották ki, de a csapat tagjai csak vasárnap délután fedezték fel, hogy gyakorlatilag mindent elvittek tőlük, amit át lehet emelni a kerítésen. A közel 2 milliós értéket képviselő elektromos berendezés két évtizednyi spórolás, munka eredménye – e nélkül nem lehet megszólaltatni az egyébként megmaradt, a próbák után mindig hazavitt hangszereket. A csapatnak pár évvel ezelőtt lemeze is megjelent egy neves hazai kiadónál, most azonban úgy érezték, nincs tovább.

A szerencsés fordulat az ügyben nem a zenekar által korábban felajánlott 200 ezer forintnak köszönhető – tulajdonképpen egy véletlennel kezdődött. A makói hangszerboltban jelentkezett egy tizenéves fiatalember, aki kiegészítő alkatrész iránt érdeklődött egy hangtechnikai eszközhöz. Ő az egyik tettes fia volt, és nem tudta, hogy épp a zenekar gitárosánál, Tanács Attilánál érdeklődik – az üzlet ugyanis az övé. A muzsikus nyomban rájött, hogy az ő egyik ellopott berendezésükről van szó, ezért értesítette a makói kapitányságot. A rendőrök villámgyorsan akcióba léptek, házkutatást tartottak az illető lakásán, ahol szinte minden lopott holmi előkerült, a tettesek pedig rövidesen beismerő vallomást tettek. Tuczakov Szilvána megyei rendőrségi sajtóreferenstől tudjuk, hogy az elkövetéssel egy 32 és egy 41 éves helybéli férfit gyanúsítanak.

Az együttes tagjai az elmúlt néhány szomorú nap után újra bizakodók. Nemcsak a rendőrök készséges hozzáállásáért, gyors és eredményes munkájáért hálásak, de jó szívvel gondolnak azokra a rajongókra is, akik együttérzésükről biztosították őket – no meg a zenésztársakra, akik segítséget ajánlottak nekik. Az eset tanulságaként ugyanakkor tegnap este riasztóval és erős zárakkal szerelték fel a próbateremnek otthont adó kis parasztházat.

Egyébként a csapat meglepődött azon, hogy akik betörtek hozzájuk, szemlátomást nem tudták, mi mennyit ér. Hozzá sem nyúltak nagyon drága holmikhoz a teremben, viszont sok kábelről levágták a csatlakozókat, leégették a szigetelést, hogy színesfémként értékesíthessék.

Olvasóink írták

 • 18. 3évesférfi 2010. augusztus 08. 00:35
  „Tehát szidni kell valakit mindenképpen, az a lényeg, ugye? Minél többet, annál jobb. Ez is egy életcél...”
 • 17. Tony_Soprano 2010. augusztus 07. 21:00
  „T:3évesférfi
  Azért hogy ne csak a cigányokat szidják! Hiteles hírforrás?! De jól fizet!:):D”
 • 16. 3évesférfi 2010. augusztus 07. 19:16
  „16: Ezt ide minek? Ráadásul Blikk. A hiteles hírforrás.”
 • 15. Tony_Soprano 2010. augusztus 07. 09:49
  „http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/dobbenet-kirangattak-autojabol-a-nyugdijast-a-rendorok-2025314/”
 • 14. N.P. 2010. augusztus 07. 06:58
  „A lényeget nem értitek! Ez a kölyök a család esze! Ő volt az egyetlen, aki nem anyagáron akarta eladni a cuccot. Az alkatrész keresésével - az elpasszolás előtt - értéknövelő beruházást akart végrehajtani! Ennyit a kicsit is távlatosabb gondolkodás önveszélyes voltáról...”
 • 13. tcs 2010. augusztus 06. 23:46
  „moderálva”
 • 12. BATMAN 2010. augusztus 06. 20:33
  „Azért elképzelem milyen beszélgetés lehetett a hangszerboltban
  -Szervusz öcsém,miben segithetek
  -Hát tesókám fátér szérzétt égy jó erűsítűt ócón,cák mán mire hazaértem léégette a drótrú a szigetölést,há mégis csák soká küdi a tánács a kicsi kis segílyt
  - ... - Értelek...
  -Kéne égy kábel hozzá,valami ócót
  -Mi a tipusa ???
  -Há nem vágyok én MágaZoli,válámi nagy fekete,XY nevű na még ván égy káticás matrica a tetejin,még belekarcolva hogy JOCIÉ
  -Ahan...asszem ismeröm ezt a gyártmányt...gyere be hónap,addigra szérzök neköd valamit
  És innen már a rendörség BRAVÚROS nyomozása
  Minden esetre azért sajnáltam a zenekart,tehát ez nem ellenük szól”
 • 11. Yossarian 2010. augusztus 06. 19:56
  „hehehe...
  a Kolompár gyerök lebuktatta a familíáját.”
 • 10. banew 2010. augusztus 06. 19:01
  „Ha sejtették volna, mennyit ér, sikítva szaladnak onnan, mert ez már ugye különösen nagy érték, és kicsit több évvel jutalmazzák.”
 • 9. AN 2010. augusztus 06. 18:29
  „moderálva”
 • 8. flexsnake 2010. augusztus 06. 14:18
  „A sors fintora :D Ugye, mekkora esélye volt annak hogy éppen a gitáros szaküzletébe tér be, sőt annak , hogy lopott holmihoz akar venni kiegészítőt? :D”
 • 7. gróf 2010. augusztus 06. 13:05
  „"Fémtolvajokat fogott a metálzenekar"

  Brilliáns cím :D a fémzenekar...fémtolvajok :D:D:D”
 • 6. BATMAN 2010. augusztus 06. 11:54
  „T : Szobikari
  Ahogy olvastam a cikket és a hozzászólásod,akkor jutott eszembe
  Talán meglepö,én is meglepödtem amikor telefonálni akartam fülkéböl,mert a márkát is beveszi a gép
  A Német márka fele annyit ér mint az euro,a bankban betudod váltani,meg vannak még cigi automaták is amiken még rajta van a DM elfogadás :)”
 • 5. dublini 2010. augusztus 06. 11:34
  „. dodó 2010.08.06. 11:31
  Rézfúfósok-é vótak?

  Sanszos, ugyanis megfújták, ami rézböl volt..... :)”
 • 4. dodó 2010. augusztus 06. 11:31
  „Rézfúfósok-é vótak?”
 • 3. KolompárRómeó 2010. augusztus 06. 11:28
  „A 41 éves helybéli férfi fia a 32 éves másik elkövető? Mert akkor csakis a meg nem értett színes kultúra lehet, főleg hogy színesfém is szerepel az ügyben :)”
 • 2. szobikari 2010. augusztus 06. 11:09
  „Az ötezresekért kaptam 80 márkát. Hogy váltják most a dojcs márkát? :DDD”
 • 1. dublini 2010. augusztus 06. 10:51
  „Hozzá sem nyúltak nagyon drága holmikhoz a teremben, viszont sok kábelről levágták a csatlakozókat, leégették a szigetelést, hogy színesfémként értékesíthessék. Tippelhetek?

  Mért, mit csináljak? Tőzsdézzek? Okos.... :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták az Overdream együttes kirablóit

A makói rendőröknek néhány napon belül sikerült felderíteniük a hétvégén a városban elkövetett nagy értékű lopás elkövetőit. Tovább olvasom