Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Fényképezőgépen is játszik a makói metálzenész

Makó - Rockzenész, zeneszerző, dalszövegíró, verseskötettel is rendelkező költő és grafikusművész egy személyben a harmincegy esztendős makói Kátai Tamás. A tehetséges fiatalember csütörtökön új oldaláról mutatkozik be: a Városház Galériában megnyílik első itthoni fotókiállítása Tűnő idő címmel.
Kátai Tamást Makón a legtöbben úgy ismerik, mint az avantgard metált játszó, tizenkét esztendeje működő Gire együttes billentyűsét, egyben zeneszerzőjét és dalszövegíróját. A civilben a szegedi gyermekklinikán adminisztrátorként dolgozó fiatalember azonban ennél sokkal színesebb egyéniség: jelent már meg verseskötete, de grafikusként is tevékenykedik, könyv- és lemezborítókat is készít – természetesen saját zenekarának első, nemrég megjelent albumát is az ő munkái teszik küllemében művészi értékűvé. Most új oldaláról készül bemutatkozni: első makói kiállítása csütörtöktől lesz látható a Városház Galériában.

Nem ez az első kiállítása: Szegeden már bemutatkozott. A makói tárlaton Tamás munkái közül mintegy negyvenet láthat a közönség. Mint lapunknak elmondta, a képeket egyszerűen úgy válogatta össze, hogy hangulatukban rímeljenek a címben megadott motívumra, azaz a tűnő időre. Egyébként, bár az alkotások között van olyan is, ami Makón készült, gépét magával viszi mindenhová, szerte az országba. Ami a fotókat nézve meglepő: bár régóta vágyott rá, hogy ily módon is alkothasson, mindössze másfél éve fényképez, és ezt nem is tanulta sehol. Hogyan fér meg benne a metálzenész, a költő, a grafikus és a fotós? Azt mondja, kitűnően: ezek nem csupán kiegészítik egymást, de olykor kölcsönös inspirációt is jelentenek.

A fotókiállítás október 3-áig látható a makói városháza előcsarnokában, ám aki többre kíváncsi, mint ami itt megtekinthető, a www.tamaskatai.worldpress.com oldalon láthat a képekből többet. A Gire együttes tagjaként pedig legközelebb szeptember 22-én, a Hódstock fesztiválon játszik majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől hagymafesztivál Makón

Makó - Idén először belépődíjas lesz a makói hagymafesztivál. A város egyik legnívósabb rendezvényét… Tovább olvasom